Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Obrazul de toamnă

TEN USCAT

Mască cu brânză de vaci

Se amestecă 4 linguri cu brânză de vaci, 1 lingură cu miere, puțin lapte și câteva picături de ulei de migdale și se aplică masca pe față. După 30 de minute de relaxare, se șterge cu bucăți de vată înmuiate în lapte.

Tratament cu iaurt

Se amestecă 5 linguri cu iaurt cu 1 lin­gură cu miere și se aplică masca pe față. Se lasă să acționeze 20 de minute.

Amestec cu fulgi de ovăz

Se toarnă 3 linguri cu lapte fierbinte peste 1 1/2 lin­gură cu fulgi de ovăz și se amestecă, până ce se ob­ține un terci. Se aplică masca – caldă încă – pe față și se lasă să acționeze 10 mi­nu­te.

TEN GRAS

Mască cu prune

Se zdrobește miezul a 4 pru­ne și se amestecă cu 2 linguri de iaurt și puțină făină de amidon. Se lasă să acționeze 15 minute.

Cură cu morcovi

Se amestecă 1/4 de ceașcă cu suc de morcovi (proaspăt) cu 1/4 de ceașcă cu argilă și se lasă să se usuce pe față, circa 20 de minute.

Mască cu albuș

Se bate spumă 1 albuș cu 3-5 picături de zeamă de lămâie. Se adaugă 1 picătură de ulei de arbore de ceai și se lasă să acționeze, pe față, 10 minute.

TEN MATUR

Cremă cu zer

Se amestecă 35 g de tărâțe de migdale (migdale măcinate), 1 vârf de cuțit cu amidon și coa­ja rasă (mixată) a unei lămâi. Se adaugă 1/2 ceașcă cu zer și se aplică amestecul pe pie­le, cu mișcări cir­culare de ma­saj. Se clătește fața după 10 minute.

Mască cu castravete

Se mixează 5 cm de cas­tra­veți, se a­mestecă cu 2 lingurițe cu oțet de me­re, 3 linguri cu ulei de germeni de grâu și 1 găl­benuș. Se aplică pe față și se clă­tește după 15 minute.

Cură cu dovleac

Se amestecă 3 lingurițe cu do­vleac fiert cu 1 linguriță cu miere și 1/2 de linguriță cu lapte, se masează ameste­cul în piele și se lasă să acțio­neze 15 minute.

TEN MIXT

Amestec de miere și drojdie

Se încălzesc 2 linguri cu ulei de măsline și se dizolvă în el 1 linguriță cu miere. Se adaugă 1/2 de cub de drojdie proaspătă, se aplică masca pe față și se lasă 20 de minute să acțio­neze.

Mască cu banane

Se zdrobesc 2 banane și se ames­tecă piureul cu 2 linguri cu miere și 2 linguri cu migdale mă­ci­nate. Se apli­că pe față și se lasă să acționeze 15 minute.

Cataplasmă cu cartofi

Se amestecă 2 linguri cu cartofi cruzi mărunțiți (cu mixerul) cu 1/2 de lingură cu cremă universală (bună la toate) și cu puțină zeamă de lămâie. Se aplică pe față, se acoperă cu un șervet înmuiat în apă fierbinte și stors și se lasă să pătrundă în piele 20 de minute.

Cură cu semințe

Se mixează 25 g de semințe mă­cinate de floarea-soarelui cu 1 lingură cu apă fierbinte, 2 linguri cu ulei vegetal și 1 linguriță cu miere. Se aplică pe față și se lasă să se usuce.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian