Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am vreo șansă să mă vindec de psoriazis?” (Răspuns pentru LAURENȚIU – Târgu Jiu, F. AS nr. 1381)

Foto: Shutterstock

Eu am psoriazis de circa 40 de ani și am fost la cei mai renumiți medici din București și Cluj. Am ur­mat tratamente cu diverse unguente și preparate dermatologice, dar fără niciun rezultat. De circa 30 de ani, mi-am schimbat modul de alimentație și am evitat stresul și stările conflictuale. Am trecut pe o alimentație lacto-vegetariană, fără carne de porc, mezeluri, zahăr, tutun, alcool. Consum legume, semințe, sucuri naturale și ceai de trei-frați-pătați. Pentru mâncărime și iritații, folosiți următorul pre­pa­rat: untură de porc netopită amestecată în părți egale cu pucioasă (sulf). Se ține în frigider, la întu­neric. Separat, se face un ceai din 2 linguri de mă­rul-lupului la o cană de apă. Se fierbe 5-10 mi­nute, apoi se strecoară. În fiecare seară se spală lo­cu­rile bolnave cu acest ceai călduț, apoi, după ce pie­lea se zvântă, se unge cu cremă de sulf. Multă sănătate,

D. SCOICĂ

„Cum să mă recuperez după un atac cerebral?” (Răspuns pentru MARIUS, F. AS nr. 1424)

Mă numesc Ionel, am vârsta de 67 de ani şi în urmă cu un an am făcut un accident vascular cu sechele grave, cu vorbirea afectată. Mă bucur că acum, după un an de la accident, pot să vă scriu și sunt capabil să fac recomandări celor ce sunt în situația mea. După 5 luni de chin prin spitale, me­dicii au spus că așa voi rămâne toată viața, să nu pot vorbi. La un moment dat, nu îmi doream altce­va decât să mor, dar bunul Dumnezeu nu a vrut asta, a vrut să mă salveze. Soția mea a văzut un articol în revista „Formula AS”, unde o doamnă, pe nume Florica M., care avusese soțul în situația mea, scria că l-a salvat cu un tratament naturist. Nu am crezut imediat, dar am zis să încerc, că nu am nimic de pierdut. Am sunat la cabinetul „Lacrima Natu­rii” (tel. 0766/48.82.02), m-am programat pentru consultație și mi s-a recomandat tratamentul urmă­tor: Linchzhi (Cordiceps) – 2 capsule pe zi și Fosfo­sercaps, 3 capsule pe zi. Rezultatele au apărut ime­diat. Din prima săptă­mână am început să vorbesc mai clar, să merg mai bine și să am un somn mai liniștit. Acum sunt un om aproape cum eram înainte de acci­dentul vas­cular. Urmez și acum acest trata­ment. Cabinetul „Lacri­ma Natu­rii” mi-a salvat viața și vreau pe această cale să fiu recunoscător și să vă mul­țu­mesc cu tot dragul tuturor. Cu respect,

IONEL F. – București

„Am hemoragii puternice, din cauza unor fibroame uterine” (Răspuns pentru ADRIANA M. – Săcele, F. AS nr. 1427)

Stimată doamnă, pentru rezolva­rea fără operație a fibroamelor, tre­buie să apelați la un medic radiolog, specializat în radiologie interven­țională. Se folo­sește cu succes meto­da embolizării, adică se introduce printr-o venă, sub ghidaj radiologic, o substanță care de­termină „uscarea” fibroamelor, acestea fiind apoi resorbite de organism. Metoda este minim invazivă, pacienta fiind internată o sin­gură zi. De asemenea, există dispozitive intraute­rine care elimină lunar o cantitate prestabilită de hormoni, ce duc la micșorarea fibroamelor. Mie mi s-a reco­mandat un astfel de dispozitiv acum 5 ani, și de atunci problema hemoragiilor abundente s-a rezol­vat. Se numește Mirena. Desigur, un astfel de dis­pozitiv vă poate fi recomandat doar de un medic ginecolog. Vă doresc multă sănătate!

P.S. Dragă Formula AS, te citesc aproape de la apariție, și nu pot să-mi închipui viața fără tine. Abia aștept ziua de vineri să te cumpăr de la chioșc. Multă sănătate și împliniri realizatorilor acestei minunate reviste, fără de care viața multora dintre noi ar fi mult mai tristă!

CLAUDIA F.

„În urma unei lovituri, am rămas cu dureri de cap” (Răspuns pentru GEORGE F., F. AS nr. 1428)

După o izbitură în mare viteză de colțul unui zid, și după un ac­ci­dent pe trecerea de pietoni, am­bele soldate cu lovituri la cap, m-am tratat cu:

* Cataplasme cu bitter suedez aplicate pe zonele dureroase și protejate cu folie fină de plastic pentru menținerea umidității. Fa­ceți aceasta timp de 5-9 zile, pre­ferabil la culcare.

* De la plafar cumpărați ceai de pedicuță și umpleți o șosetă de bumbac (preferabil de culoare des­chisă, cu planta uscată vârâtă în ea complet). Șo­seta se va coase la capăt și se aplică zi-noapte pe frunte, pe ceafă, folosind o eșarfă pentru fixare. Con­­ținând radiu, pedicuța se folosește și în entorse, fisuri de oase, fracturi, și vindecă rapid. Să fiți să­nătos și fericit,

DANA – București

„Cum pot scăpa de papiloamele de pe corp?” (Răspuns pentru IOANA D., F. AS nr. 1429)

Vă recomand să vă procurați și să luați Oksifrin, un medicament naturist produs de firma „Apifito” din Ucraina, ce conține extract din frunze de piersic și extract din frunze de urzică, produs pe care l-am folosit și eu de circa un an și sunt mulțumită de rezultate. Comenzile se pot face la numerele de telefon 0368/43.35.05, 0268/51.01.70, de luni până vineri, între orele 9-17, sau la adresa apifitopharm.ro

Multă sănătate,

VOICHIȚA C. – Deva

„Sufăr de cistită cronică” (Răspuns pentru TANIA – București, F. AS nr. 1431)

Stimată doamnă, am suferit și eu de cistită cu sângerare când eram foarte tânără. Leacul miracu­los pe care l-am folosit se realizea­ză ușor. Este vorba despre 3-4 car­tofi românești, neapărat în coajă, așa cum au fost recoltați murdari, în niciun caz spălați. Îi țineți în jet de apă rece, după care coaja se curăță și se pune la fiert (doar coa­ja) în 1,5-2 l apă. Se fierb 20 de mi­nute la foc mic. Apoi scurgeți fier­tura de coji într-un vas (lighean) pe care să-l așezați în vasul de toaletă. Vă așezați pe colacul toaletei, aco­perită doar cu un prosop, și stați așa, beneficiind 20 de minute de baia de abur. Fără să vă ștergeți, intrați în halatul de baie și imediat sub așternut. Procedați la fel încă 2-3 seri și astfel veţi fi vindecată. Vă doresc un viitor fericit, cu sănătate și bucurii! Cu drag,

DANA – București

„Am o bătătură foarte dureroasă” (Răspuns pentru IVONA – București, F. AS nr. 1432)

Se ia seu (grăsime) de vită și se freacă cu dege­tul, până devine omogen. Se adaugă un vârf de cuțit de salicilol (aspirină naturală, în Banat se folosește la conservarea legumelor) și se amestecă bine. Ames­tecul se pune pe bătătură și se ține 7 zile. Locul se leagă, nu se spală. După o săptămână se spală cu apă fierbinte. Ar trebui ca bătătura să iasă cu rădăcina ei cu tot. Multă sănătate tuturor!

G. MARIA – Timișoara

„Îmi sângerează gingiile de aproape șase ani” (Răspuns pentru JANA S. – Brăila, F. AS nr. 1432)

M-am confruntat cu sângera­rea gingiilor zilnic, la fiecare spălat pe dinți, timp de aproxi­mativ doi ani, deși sunt o persoană care nu și-a neglijat niciodată igie­na dentară, am făcut controale periodice și tratamente dentare din timp pentru fiecare problemă apărută. Medicii dentiști la care am apelat mi-au făcut detartraj m-au sfătuit să folosesc din când în când apă de gură, dar nu am rezolvat situația, ceea ce m-a în­gri­jorat, bineînțeles. Acum un an, având o urgență stomatologică (infectarea unei obturații de canal), am ajuns la un medic dentist specialist endodont, care s-a uitat cu mare atenție la radiografia mea panoramică (a între­gii danturi). Mi-a spus că am un început de boală parodontală, să nu mă sperii, este ceva obiș­nuit după o anumită vârstă, apar retracții gingivale și pierdere de os și trebuie tratată din timp pentru a evita căderea dinților. Atunci mi-am dat seama că aceasta ar putea fi cauza sângerărilor de gingii. Mi-a recomandat să-mi fac o programare la un medic dentist specialist parodontolog. Am găsit o d-nă doctor cu experiență, care mi-a făcut un de­tartraj special, combinat laser și chiuretă clasică (este specific parodontologic). Nu am avut deloc dureri nici în timpul procedurii, care s-a făcut sub anestezie, în două ședințe, la diferență de câteva zile, nici după tratament. De atunci a trecut un an și nu mi-a mai curs nici măcar o picătură de sânge. Urmează să merg la controlul anual, d-na doctor spunându-mi că are pacienți în evidență și de 20 de ani pentru prevenirea și tratamentul afecțiunilor parodontologice, specifice vârstei a treia. Vă sfătu­iesc să vă programați la un medic dentist cu spe­cialitatea parodontologie, acolo există sigur o soluție pentru problema dvs.

MONICA – București

„De aproape doi ani iau fier și sunt tot anemică” (Răspuns pentru BRÂNDUȘA, F. AS nr. 1433)

Mai întâi să depistați și eventual să tratați cauza anemiei feriprive. Aveți cumva pierderi de sânge oculte – prin fecale, de exemplu? Faceți o colo­noscopie. Sau pierderi cunoscute (ciclu menstrual abundent etc.)?

Absorbția fierului pe cale orală este activată de vitamina C și inhibată de calciu (sau alimente care conțin acest element din belșug – lactate, brânzeturi etc.) sau medicamente cu enzime pancreatice. Lă­sați cel puțin 2 ore între consumul sau adminis­trarea acestora și suplimentele de fier pe cale orală. Și luați eventual comprimate cu vitamina C pentru fixarea fierului.

Alternativ la administrarea orală cu fier se pot face perfuzii cu Venofer sau Farinject (sunt foarte scumpe). Consultați un medic hematolog pentru a vă stabili cauza.

Eu folosesc Altrifer forte, în loc de Tardiferon, este o formulă mai blândă pentru mucoasa gastrică și are vitamina C inclusă, dar costă mult mai mult. La mine, se asimilează foarte bine. Cu stimă,

M. D.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian