
Nelipsită în preparatele tradiţionale româneşti, varza este un aliment miraculos pentru sănătate, dar și pentru siluetă. Ea favorizează eliminarea şi detoxifierea, stimulează digestia şi este un excelent activator al metabolismului. Totodată, varza creează efectul de „umplere” prin cantitatea mare de fibre și apă, având în același timp aproape zero calorii. Se recomandă atât varza albă, cât și cea roșie.
Salată de varză proaspătă
Tăiați mărunt varză crudă proaspătă, adăugați suc de lămâie, puțină sare și câteva picături de ulei de măsline. Consumați câte o porție de salată de varză, de două ori pe zi, înainte de mesele principale (preparată doar înainte de a o consuma). În plus, de două ori pe săptămână, înlocuiți masa de seară cu o porție de salată de varză.
Suc de varză cu lămâie
Amestecați într-un blender, vreme de un minut, câteva frunze de varză mărunțite cu sucul de la o lămâie și puțină apă. Beți amestecul imediat după preparare, fără a-l strecura. Consumați sucul dimineaţa, înainte de micul dejun, și înainte de masa de prânz. De asemenea, de două ori pe săptămână, înlocuiți masa de seară cu un pahar de suc de varză cu lămâie.
Suc de varză cu mere
Amestecați într-un blender, vreme de un minut, câteva frunze de varză mărunțite, un măr curățat de cotor și tăiat bucăți, și puțină apă. Beți imediat după preparare, fără a strecura. Consumați sucul dimineaţa, înainte de micul dejun, și înainte de masa de prânz. De asemenea, de două ori pe săptămână, înlocuiți masa de seară cu un pahar de suc de varză cu mere.