Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Slăbiți cu varză

Foto: Shutterstock

Nelipsită în preparatele tradi­ţionale româneşti, varza este un aliment miraculos pentru sănătate, dar și pentru siluetă. Ea favorizează eliminarea şi detoxifierea, stimulează digestia şi este un excelent activator al metabolismului. Totodată, varza creează efectul de „umplere” prin cantitatea mare de fibre și apă, având în același timp aproape zero calorii. Se recomandă atât varza albă, cât și cea roșie.

Salată de varză proaspătă

Tăiați mărunt varză crudă proaspătă, adăugați suc de lă­mâie, puțină sare și câteva picături de ulei de măsline. Consumați câte o porție de salată de varză, de două ori pe zi, îna­inte de mesele prin­cipale (preparată doar înainte de a o consu­ma). În plus, de două ori pe săptămână, în­locuiți masa de seară cu o porție de salată de varză.

Suc de varză cu lămâie

Amestecați într-un blender, vreme de un minut, câteva frunze de varză mărunțite cu sucul de la o lămâie și puțină apă. Beți amestecul imediat după preparare, fără a-l strecura. Con­­sumați sucul dimineaţa, înainte de micul dejun, și înainte de masa de prânz. De asemenea, de două ori pe săptămână, înlocuiți masa de seară cu un pahar de suc de varză cu lămâie.

Suc de varză cu mere

Amestecați într-un blender, vreme de un minut, câteva frunze de varză mărunțite, un măr curățat de cotor și tăiat bucăți, și puțină apă. Beți ime­diat după preparare, fără a strecura. Consu­mați sucul dimineaţa, îna­inte de micul dejun, și înainte de masa de prânz. De asemenea, de două ori pe săptămână, înlocuiți ma­sa de seară cu un pahar de suc de varză cu mere.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian