Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Ajutați-mi fiul să scape de halenă” (Răspuns pentru NASTASIA H. – jud. Mureș, F. AS nr. 1428)

Foto: Shutterstock

Dacă halena provine de la stomac, vă sfătuiesc să amestecați o linguriță de hrean ras pe răză­toarea mică cu o linguriță de urzi­cuță tocată mărunt. Con­sumați acest amestec, mestecând și salivând bine. Apoi înghițiți, folosind și puțin ceai de tarhon. El are proprietatea de a înlă­tura orice miros neplăcut. (Cu el se tratează trans­pirația picioarelor și a mâi­nilor.) Dar, revenind la respirația urât mirositoare, aceasta se mai poate tra­ta și cu gargară profundă, folosind 2 căni de infuzie caldă, zilnic. Amestecul pentru gargară este prepa­rat din 3 ceaiuri: 30 g semințe de chimen, 30 g semințe de anason, 30 g frunze uscate de mentă. Se poate observa că în acest caz am recomandat doar ceaiuri din plante aromatice.

Cea mai simplă soluție pentru liniștea fiului d-nei Nastasia ar fi să poarte cu el o cutioară sau sti­cluță, în care să pună semințe de chimen sau ana­son, din care să mestece bine și să saliveze și să înghită de câte ori este necesar.

De la 6 ani, am învățat de la bunica mea să culeg plante de leac și acum sunt şi eu bunică. Vă doresc să fiți sănătoși și voioși!

DANA – București

„Astmul bronşic se poate vindeca pe cale naturală?” (Răspuns pentru MIRELA – Târgoviște, F. AS nr. 1429)

Doamnă Mirela, îți înțeleg atât de bine sufe­rin­ța! Până acum cinci ani și eu am suferit de aceeași boală, deosebit de chinuitoare – astm bronșic – iar medicii nu mi-au putut recomanda decât Cortizon, care îmi ameliora pe moment crizele de tuse, numai că sufocările, respirația greoaie, sacadată, și toate celelalte simptome reveneau de fiecare dată cu și mai mare intensitate. Am încercat și alte leacuri, unele păreau băbești, pe moment tusea și sufocarea păreau ameliorate, și-o luam curând de la capăt. Într-un număr mai vechi al revistei „Formula AS”, cineva mulțumea pentru viața normală pe care o câș­tigase după ce făcuse mai multe cure cu prepa­rate naturale cumpărate de la „Secret Herbs”. Am sunat și eu la firma care le produce și le distribuie (telefon 0748/11.24.20) și mi-au fost reco­man­date două produse, în special, Pecto­ralis și Immuno­force. Coletul mi-a ve­nit de pe o zi pe alta, am primit și in­strucțiunile de dozare a produselor, dar și un regim de viață și alimentar care m-au ajutat destul de mult. Mi-e și frică aproape s-o spun, dar uite că, după câteva luni în care nu le-am întrerupt deloc, am scăpat de tuse, dar cel mai important, m-am vindecat de astmul bronșic! Odată cu aceste remedii am urmat și o alimentație sănătoasă, con­stând în:

* Ceapă și usturoi.

* Sirop din zeamă de lămâie, pre­parat dintr-o lămâie și o linguriță de miere (se poate adăuga și un vârf de cuțit de paprika iute), după care se bea un pahar de apă.

* Sirop preparat dintr-o jumătate de linguriță de paprika iute, o jumătate de lingură de ghimbir ras, o lingură de miere, o lingură de oțet de mere, 2 linguri de apă (acest amestec se bea la temperatura camerei, nu se fierbe ). Am băut din acest sirop câte o lingură, de 2-3 ori pe zi.

* Suc de morcovi (conținutul de vitamine și substanțe nutritive din morcov duce la slăbirea, până la anularea simptomelor tusei). Sucul de mor­covi se pregătește din: 4-5 morcovi, 100 ml apă și o linguriță de miere, puse în blender, până când conținutul se aseamănă cu kefirul (dacă apa nu este suficientă, mai puteți adăuga). Amestecul se bea pe parcursul unei zile. Se continuă timp de 3-4 zile, preparat zilnic, până ce tusea cedează și dispare. Se poate face o pauză de o săptămână, după care se reîncepe cura celor 3-4 zile.

Recomandările acestea mi-au fost făcute de dna dr. Himovith, și le-am găsit în coletul cu sticlele comandate.

Rezultatele le veți simți pe pielea dvs., în câteva luni.

Multă sănătate, răbdare, voință și credință în Dumnezeu!

ION VASILE – Cluj-Napoca

„Am o bătătură foarte dureroasă” (Răspuns pentru IVONA – București, F. AS nr. 1432)

Se face o alifie din 20 g acid salicilic și 20 g seu de oaie (sau capră), se pune strict pe bătătură și se acoperă cu leucoplast. După 24 de ore, se face o baie caldă și se desprinde pojghița înmuiată. Se procedează la fel ca-n prima zi, până iese rădăcina bătăturii. Rețeta o am de la o ve­ri­șoară farmacistă și este cu final fericit. Este sigură!

ALEXANDRA C. – Râmnicu Vâlcea

„Mama mea suferă de icter” (Răspuns pentru ANDREI M. – Bacău, F. AS nr.1435)

Locuiesc într-un sat. Cunosc trei persoane vin­decate de icter (una a avut o formă gravă). Cum s-au tratat? Au folosit un arbust cu țepi și cu flori galbene, numit lemn galben sau drăcilă. Se ia o creangă de drăcilă, se elimină coaja gri și subțire, rămâne coaja fibroasă și galbenă, care se răzuie cu cuțitul. Se folosește astfel:

* Într-un pahar cu 100 ml apă se pune dimi­neața coajă galbenă, cât se ia cu vârful a 3 degete (expresia aparține persoanelor tratate) și se lasă la macerat până seara, când se strecoară și se bea înainte de masă (cină); apoi se pune în 100 ml apă o nouă cantitate de coajă galbenă. Acest lichid se va bea dimineața, tot înainte de masă. Acest lichid se va bea zilnic, dimineața și seara, înainte de masă, până când persoana bolnavă nu-l mai poate bea, că-l simte amar și nu-l mai suportă. În timpul bolii nu-l simte amar. Pe timpul trata­men­tului, se folo­sește regimul ali­men­telor recoman­date de medic. Nu se expun la soa­re coaja și lichi­dul. Se poate folosi și ca infuzie de coajă galbenă. Ceaiul se ține în sti­clă închisă și se beau câte 100 ml, înainte de masă, dimineața și seara.

Vă doresc succes! Domnul să vă ajute!

P.S. Revistei „Formula AS” și colectivului ei, felicitări și mult succes și în viitor. E minunat că existați! Dumnezeu să vă ajute!

SIMION B. – jud. Cluj

„Am nasul înfundat în permanență” (Răspuns pentru VIORICA, F. AS nr. 1435)

Aceeași problemă am avut-o și eu, mulți ani. Salvarea am găsit-o în ziarul „minune”, cum îi spun eu „Formulei AS”. Un cititor a trimis o scrisoare în care recomanda un re­mediu pentru afecțiunea rinită aler­gică. L-am luat și eu și m-a salvat să mai am nasul înfundat și să respir noaptea pe gură. Era un chin, mi se uscau gura și gâtul, și trebuia să beau apă. Tra­tamentul constă în ulei de cătină, care se găseș­te la plafar. Se pun prima săp­tă­mână 3 picături pe zi (dimineața, prânz, seara), a doua săptămână nu­mai 2 picături, iar apoi câte o picătură pe zi – până veți simți că nasul nu mai este înfundat. Vindecarea este sigură, eu v-o spun din pro­prie experiență. Vă doresc sănătate!

GABI

„Sufăr de extrasistole, deși inima este sănătoasă” (Răspuns pentru LAURA, F. AS nr. 1436)

Dragă Laura, vă compătimesc, pentru că știu cum este să trăiești cu frica permanentă de moarte. Ca să fiți mai liniștită, faceți și niște analize de sânge. Hemoleucograma cu for­mula leucocitară și reticulocite vă poate spune dacă aveți probleme de anemie – în primul rând. Ane­mia severă influențează funcțio­narea inimii. Apoi faceți mine­rale/­iono­grama (vedeți cum stați cu calciul, sodiul, clorul, potasiul, magneziul, fierul etc.), pentru că și carența/surplusul acestor ele­mente influențează inima.

Controlați-vă colesterolul și gli­cemia. De asemenea, faceți și analize hormonale – ACTH-ul (produs de hipofiză), cortizolul (produs de glandele suprarenale) și hormonii tiroidieni și mergeți cu rezultatul la un endocrinolog. Fa­ceți eventual o ecografie abdo­minală, care să vă dea informații despre eventuale patologii ale glandelor suprarenale.

În al doilea rând, vedeți dacă nu cumva există cauze mecanice care induc aceste bătăi aritmice. Uneori impulsurile se formează în afara inimii, prin compresia anumitor centri. Poate extrasistolele apar când aveți niște poziții corporale vicioase (eventual după ce mâncați și aveți stomacul plin), poate purtați ceva care vă strânge sau vă apasă la gât etc. Încercați să observați acest lucru. Ar mai fi poate bine să purtați un holter EKG, 34 din 48 ore, ca să aveți și un grafic al acestor tulburări cardiace, dacă vor fi surprinse în acest interval, pentru a ști mai exact ce problemă apare și a avea o dovadă medica­lă precisă. Cumpărați-vă și un pulsoximetru, pentru a vedea saturația oxigenului în sânge, și un tensio­metru digital. Sunt aparate foarte utile. Sănătate vă doresc!

M.D.

P.S. Se mai pot face, ca analize de sânge, și mar­keri specifici pentru inimă (vedeți site-ul Synevo), dar este o analiză destul de scumpă.

„Sufăr de micoză la nivelul tălpilor” (Răspuns pentru SERGIU T. – Timișoara, F. AS nr. 1439)

Pentru micoza localizată la nivelul tălpilor, vă sfătuiesc să folosiți (intern) 3 cești cu ceai de urzică proaspătă, la care adăugați o linguriță cu bitter suedez.

Extern, vă vor ajuta capsulele cu ulei de usturoi (garlicaps). Le găsiți la farmacie. Cu un ac de unică folosință, înțepați la un capăt fiecare capsulă și un­geți toată suprafața tălpilor. Apoi protejați cu câte o punguță de plastic fiecare picior și trageți deasu­pra șosete de bumbac. Repetați procedura în fiecare seară. De asemenea, pentru neplăcerea mâncări­milor, vă recomand spălături și comprese cu infuzie de coada-calului. După o săptămână, nu vă vor mai deranja. Pe timpul tratamentului, regimul antihe­patitic vă va ajuta mult:

* Da: legume, fructe, pește, pâine fără gluten.

* Nu: carne, murături, maioneză, muștar, ketchup.

* Nu categoric: prăjituri, dulciuri, sucuri de fructe din comerț.

* De evitat: porumb, cartofi, produse de panificație.

* Permise: nuci, fructe de pădure, stafide, smo­chine, merișoare, mestecate încet. Acestea aduc bu­curie, în timp ce zahărul deprimă.

Vă urez să fiți sănătos! Cu drag,

DANA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian