Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiul meu suferă de hemofilie severă” (Răspuns pentru CORINA R., F. AS nr. 1028)

Foto: Shutterstock

Pentru afecțiunea fiului dvs., vă recomand ca zilnic să-i dați să bea ceai de crețișoară (Allche­mila vul­ga­ris). Bine ar fi dacă s-ar deprinde să consume acest ceai permanent. Precizez că în far­macii există extract de Allchemila vulgaris, care poate fi folosit conform pros­pec­tului.

* Foarte bune hemostatice sunt și urmă­toa­rele plante medicinale: coada-calului, traista-cioba­nu­lui, coada-șoricelului. Zilnic, să beau 4 căni de ceai com­binat din plantele recomandate. În paralel cu metoda na­turistă, să țină o dietă alimentară bazată în special pe legume proaspete.

* Legume recomandate: varză proas­pătă, pă­trun­jel, țelină, morcovi, roșii, ceapă și usturoi. De asemenea, să consume zilnic 5 nuci.

* Zilnic, timp de două săptămâni, să ia o lin­guriță de polen poli­flor, după care să facă o pauză de două săptămâni și să repete tratamentul la aceste intervale. Vă doresc multă sănătate!

VICTORIA – Botoșani

„Sufăr de tulburare anxioasă paroxistică” (Răspuns pentru N. I., F. AS nr. 1108)

Prin anul 1995, mi s-a declanșat o afecțiune psihică, la bază fiind o depresie puter­ni­că. Boala a evoluat prin stări anxioase foarte neplăcute, care, cu tim­pul, mi-au generat o nevroză anxioasă cu ele­mente fobice. M-am adresat unor medici psihiatri renumiți, însă toate tratamentele (pe care le-am urmat cu stric­te­țe) nu au dus la niciun rezultat. Dimpotrivă, am reușit să-mi îmbolnăvesc inima și ficatul, folosind foarte multe (și scumpe) medica­mente antide­presive și an­xi­o­li­tice. Văzând că nu am nicio șansă să ameliorez măcar afecțiunea, am căutat o altă cale de vindecare. Cu aju­torul bunului Dumnezeu, în urmă cu aproxi­mativ un an și ceva am citit în „Formula AS” un inter­viu cu d-l dr. Pavel Chirilă, un eminent ho­meo­pat și fitotera­peut. M-am adresat ime­diat acestui mare om și, în urma trata­men­telor combinate (homeopatie și fitote­rapie), pot spune că aproape m-am vindecat de boa­la care m-a chinuit atâta timp. Sunt convins că există foarte mulți oameni în România care sunt afectați de depresie și an­xietate, datorate în spe­cial stresului cotidian. De aceea, vă sfătuiesc atât pe dvs., ca și pe cei aflați în si­tuații similare, să aveți încre­dere în Dum­ne­zeu și, gân­dind și acționând pozitiv, să apelați la ho­meopatie și fi­to­te­rapie. Adresați-vă d-lui dr. PAVEL CHIRILĂ la ca­bi­netul „Naturalia” din comuna Vo­lun­tari, str. Erou Marinescu nr. 8, tel. 021/350.51.33. Dumnezeu să vă ajute!

GEORGE – Bacău

„Fetița mea este balonată și nu are poftă de mâncare” (Răspuns pentru GEANINA D., F. AS nr. 1329)

Unul din cei mai cunoscuți și mai citați autori fran­cezi în materie de produse apicole, Alin Callas, este autorul unei cărți de mare succes, care a fost tradusă și la noi: „Polenul”. În urma nu­meroaselor confirmări pri­mite, el recomanda, prin­tre altele, consumul de polen pentru recăpătarea poftei de mâncare. El consideră că acest efect se datorează unui element prezent în polen, care acțio­nează asupra centrului de control al apeti­tului, situat într-o glandă aflată la baza craniului – hi­po­fiza. Polenul acționează asupra metabolismului, în ge­ne­ral, adică stimulează toate funcțiile, în special func­ția gastrică, de unde rezultă o apetență sporită. Expe­riența îndelungată îl face pe Callas să afirme cate­goric că „slăbiciunea nu rezistă la o cură de po­len, care echivalează cu toate întăritoarele cunos­cute, lucru demonstrat științific. Polenul îngrașă acolo unde alte tratamente dau greș”. Luați legătura cu un stupar și cumpărați polen proaspăt recoltat de la stupi, fără să fie uscat, pentru a-i păstra intacte vitaminele, en­zimele și fermenții. Păstrați-l la frigider, într-un borcan de sticlă acoperit cu capac, pentru a nu se altera. Faceți-i o cură de polen timp de trei săptămâni, întrerupeți 10 zile și apoi con­tinuați cura. Aveți nevoie de avizul medi­cu­lui. Este bine să știți că pentru copiii de la 3 la 5 ani, se recomandă o doză de până la 12 g/zi. Polenul are toa­te vitaminele și mineralele ne­ce­sare, toți aminoacizii esen­țiali pentru viață, proteine de cea mai bună calita­te, conține factori de creștere și un anti­biotic necunos­cut de om, întă­rește imunitatea organismului și face minuni în ca­zul persoanelor cu nutriție deficitară.

GABRIELA – Focșani

„Am o piatră la rinichi pe care nu reușesc să o elimin” (Răspuns pentru CLAUDIU D., F. AS nr. 1412)

1. Vă pot ajuta cu o rețetă naturistă pe care am mai dat-o în Formula AS. Mare a fost bucuria mea când am primit telefoane de mulțumire din partea celor care sufe­riseră din pricina calculilor re­nali, spunându-mi că au reușit să-i elimine, iar calculii din vezica biliară s-au micșorat considerabil.

Iată și rețeta: 1 kg rădăcină de pătrunjel se spa­lă bine și se fierbe în 2 l de apă, până când rămâne un litru de lichid. Din această fiertură se consumă circa 150 ml de trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese, înghi­țitură cu înghițitură. Această cură se poate face timp îndelungat, fiind știut faptul că pă­trun­­jelul este bogat în săruri minerale, cal­ciu, po­tasiu, mag­neziu, vitaminele C, A, E, K etc., având proprietatea de a curăța în­tregul organism, fortifi­cându-l. Fratele meu a primit această rețetă de la o bătrână, iar, după câteva zile de la începerea trata­mentului, calculii renali dă­deau semne că părăsesc rinichii.

* Când durerile se înte­țesc, faceți băi cu apă fierbinte sau puneți-vă comprese calde cu coada-calului. Procedați în felul următor: puneți doi pumni de coada-calului într-un să­culeț de bumbac, băgați-l într-o oală cu apă clocotită, abia luată de pe foc, și lăsați-l 10-15 minute. Scoateți-l, stoarceți-l ușor, apoi aplicați-l pe zona rinichilor, înve­lin­du-l într-un pro­sop mai gros sau într-un brâu de mol­ton. Îmbrăcați un halat gros și stați în pat, la căldură. E bine ca plan­ta să fie cât mai fierbinte. Veți con­stata că după 30 de minute durerile încetează. Vă doresc însănătoșire grab­nică!

MARIA C. – Galați

2. Vă recomand un tratament natu­rist pentru eli­minarea calculilor renali. Această rețetă am dat-o la foar­te mulți bolnavi și nu a existat nici măcar unul să nu fi eliminat calculii. Întrucât nu cunosc natura cal­culilor dvs. (urici, oxalați etc.), păstraţi regi­mul dietetic prescris de medic, deoa­rece o serie de ali­mente pot să amplifice și să fa­vorizeze precipitarea car­bonaților și fosfaților.

Tratament profilactic

* Se vor con­suma cât mai multe lichide: 2,5-3 litri pe zi.

* Alimentația va fi mixtă (carne și vege­tale), deoarece alimentația pre­dominant vegetariană favorizează apariția calculilor din fosfații de calciu.

* Se vor consuma sucuri de legume (minimum 600 ml pe zi) din: morcov, pătrunjel, țe­lină, păstâr­nac, sfeclă, varză, ridichi (mi­nimum 30 ml), roșii, castra­veți, ceapă. Sub formă naturală sau suc – portocale, lămâi, afine, agrișe, cireșe, fragi, pere, pe­pene verde.

Pentru dizolvarea pietrelor:

* Se caută tămâie albă, se sfărâmă cam cât un bob de mazăre, se încorporează în puțin miez de pâine (distruge smalțul dinților dacă-l atinge), apoi se înghite – dimineața.

* Se consumă zilnic cel puțin o lingură de ulei de măsline pre­sat la rece sau, în lipsă, ulei de dovleac sau floarea-soarelui (ule­iul de dovleac este foarte util și în tratarea pros­tatei).

* Zilnic, se va consuma sucul a 2-3 lămâi, pre­fe­rabil îndulcit cu mie­re de albine și diluat cu puțină apă.

* Un ajutor deo­se­bit de util este ceaiul diuretic din ceapă, mie­re și frun­ze de mesteacăn. Se folosesc 200 g ceapă albă dată pe răzătoare, 50 g frunze de mes­tea­căn mărunțite. Se fierb la foc mic în 2 l de vin, timp de 15 minute, apoi se lasă acoperit să se răcească. Se stre­coară prin pân­ză (nu prin sită metalică) și se stoarce. Se mai adaugă 200 g miere polifloră. Se ține la rece. Se vor consuma câte 100 ml seara, pu­țin încăl­zit, până la vindecare.

* Alimentele bogate în mag­ne­ziu dizolvă oxa­lații de calciu; așadar, consumați orez, pâine inte­grală, fulgi de ovăz și leguminoase.

* Băi locale cu apă la tempe­ratura corpului, care treptat se vor înfier­bânta cu 2-3 grade – dilată canalele și fac eliminarea calculilor mult mai ușoa­ră și fără dureri. Menționez că în maxi­mum 15 zile vor dispărea toate pietrele de la rinichi. Cu acest tratament simplu, foar­te mulți oa­meni au scăpat de operație (foarte dificilă!). Este cu­nos­cut fap­tul că există și foarte mulți copii care au cal­culi renali și, din păcate, în loc să se încerce un trata­ment natu­rist simplu (și totodată eficient), părinții lor op­tează pentru operație. Nu ezitați să încercați acest tra­ta­ment, ați scăpa persoanele dragi de foarte mult chin. Cu deosebită stimă,

VICTOR S. – Alba-Iulia

„Am o bătătură foarte dureroasă” (Răspuns pentru IVONA – București, F. AS nr. 1432)

1. Bunicul meu scăpa de bătături folosind ceapă coap­tă, stropită cu oțet. O ceapă tăiată în două se coace pe o tablă, la flacăra de aragaz, apoi se stro­pește cu oțet (preferabil de mere). Se aplică pe bătătură, se fixează cu un pansament și se ține timp de 12 ore. Metoda este cam dureroasă, dar foarte eficientă.

Vă re­comand să în­cercați și alte leacuri:

* Ungeți bătătura cu ulei de ricin, după care aplicați un pansament cu propo­lis topit la foc.

* Puneți seara pe bătătură un pansa­ment cu coa­jă de lămâie pe care ați lăsat și puțin miez. Bă­tă­tura va că­dea într-o săptămână.

Multă sănătate!

ANCA – Brăila

2. Fetița mea, în vâstă de 14 ani, a trecut printr-o si­tuație similară. Am încercat mai multe metode pentru a o scăpa de bătături, dar cea mai eficientă s-a dovedit a fi rostopasca. Se aplică pe bătătură, timp de o săp­tă­mână (de regulă, seara), sucul con­ținut în tulpina plan­tei, recoltată în momentul în­floririi. Rezultatele nu în­târ­zie să apară. Sunt con­vinsă că rețeta mea o să vă fie de ajutor.

MARIA – Alba-Iulia

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian