Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Scrisoarea săptămânii

Când poștașul a intrat în biserică…

,,Era o zi frumoasă de noiembrie, când am pri­mit un te­lefon de la Centrul Eparhial…”, așa în­ce­peam o scri­soare cu câteva săptămâni în urmă, o scri­soare de la care, pe de-o parte, așteptam foarte mult, iar pe de altă parte mă consolasem cu ideea că în aceste vremuri așa de grele ,,strigătul” meu după aju­tor nu va avea ecou. GREȘIT! În planul Său și în iubirea Sa nemărginită, Dumnezeu este mai prezent decât ne-am putea imagina noi vreodată. Important este să facem un prim pas către El, deoarece restul îi va face El către noi.

Mergând săptămâna trecută la Banca Cooperatistă „Pia­tra Craiului” din Câmpulung Muscel, ca să văd dacă au intrat niște bani promiși de cineva din localitate, mare mi-a fost mirarea să aflu că ajutorul pe care îl așteptam n-a intrat, dar că sunt, totuși, niște depuneri în contul pa­rohiei, de la diverse per­soane și instituții din țară… Sur­priza s-a repetat și du­minică, după Sfânta Litur­ghie, când în fața Sfântului Altar s-a înfățișat poștașul din sat, care de regulă ne aduce facturi pe care noi trebuie să le achităm. Era bine, de această dată a fost un adevărat mesager al bucu­riei, înmânându-mi niște mandate poștale îm­pre­ună cu niște bani. Acest lucru avea să se întâmple și duminica următoare, când am primit sprijinul Fundației „Formula AS”.

Aș putea să povestesc multe despre minunile trăite de mine zilele acestea, prin ajutoarele dvs., dar o să mă rezum la un singur lucru și la o singură minune: MINUNEA RE­CU­NOȘTINŢEI. Recunoștința întregului sat, a întregii comunități ortodoxe din comuna Albești de Muscel, față de dărnicia cititorilor revistei „Formula AS”, care va face ca frumoasa noastră bisericuță să-și regăsească noblețea și puterea de a dăinui peste veacuri.

În numele tuturor credincioșilor noștri, VĂ MUL­ȚU­MESC! Mulțumesc, stimată doamnă Sânziana Pop, și le mulțumesc tuturor celor cu suflet românesc și cu trăire creștină, care nu au rămas indiferenți la chemarea noastră de ajutor! Vă port în suflet și în rugăciuni („Pe fericiții şi pururea pomeniții ctitori ai sfântului locașului acestuia și pe alți ctitori, miluitori și făcători de bine, să-i pome­neas­că Domnul Dumnezeu, întru împărăția Sa.”). Sunteți do­va­da vie a binelui și frumosului, îngeri păzitori ai bise­ri­cuței noastre. Sunt ferm convins că la fel cum dvs. vă în­grijiți de Casa lui Dumnezeu de aici, de pe pământ, și Dumnezeu se îngrijește de casa dumneavoastră, acolo sus, în ceruri. De fapt, dumneavoastră, alături de generoșii ci­ti­tori pe care-i aveți, v-ați pus temeliile casei celei de peste veacuri, în grădina raiului.

Bunul și Milostivul Dumnezeu să-și reverse cu îm­bel­șugare harul și darurile Sale peste dumneavoastră și toți cei dragi! Sărbători binecuvântate!

Preot prof. POSTU ANDREI Parohia Cândești – Comuna Albeștii de Muscel, Sat Cândești, Județul Argeș, cod 117028

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian