Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Peste bezna ochilor mei se lasă și deznădejdea vieții”

Stimată doamnă director Sânziana Pop,

Mă numesc Nițu Ion, sunt din Ialomița și vin cu o mare suferință la dvs.: am venit pe lume orb din naștere. Îmi este foarte greu să nu știu cum arată natura, frații și surorile mele, nici chiar chipul mamei care mi-a dat viață nu îl cunosc. Cât a trăit ea, m-a îngrijit cu o dragoste nesfârșită, dar după moartea ei, viața mea s-a transformat într-un chin. M-a luat o soră, care și ea a decedat, după care m-a luat un frate, dar fiind și el foarte bolnav și în vârstă, nu mai are posibilități să aibă grijă și de mine. În prezent, m-a luat în grijă o persoană pe care o plătesc eu, din pensia mea de handicap. Din luna ia­nua­rie, anul trecut, am paralizat și stau ne­mișcat în pat. Problema este că banii pe care-i primesc nu acoperă cheltuielile. Am nevoie de pamperși, medicamente, hrană, lemne. Vin cu aceste probleme în fața dvs., în speranța că poa­te citește cineva suferința mea și mă va ajuta. În plus de cele spuse, am nevoie și de un că­ru­cior cu rotile, să mai ies și eu la aer afară, pen­tru că nu pot să merg. Cu lacrimi vă zic aceste necazuri. Am ajuns la limita puterilor. Peste bezna ochilor mei se lasă și deznădejdea vieții. Dumnezeu să vă apere și să vă răs­plă­teas­că, pe măsura binelui pe care vi-l faceți cu mine.

NIȚU ION – sat Sărățeni, str. Morii nr. 21, jud. Ialomița, cod 927044

„Ajutați-mă ca de Sfântul Crăciun să am ce pune pe masă”

Stimați colaboratori ai acestei reviste minunate „Formula AS”,

Mă numesc Marica Mărioara, și am vârsta de 70 de ani împliniți. M-am gândit luni de zile dacă să vă scriu sau nu. Dar simțeam că cineva mă îndeamnă, scrie, scrie durerea, o să fie bine! Și-acum, când vă scriu, am lacrimi în ochi, căci parcă îi scriu cuiva care îmi știe povestea și îmi poate citi sufletul. Sunt bolnavă din 1989, cu hepatită cronică. Virusul l-am luat în urma unei transfuzii de sânge, căci am avut un episod de epistaxis (hemoragie) pe gură și pe nas, extrem de puternic. Întâi am fost la Spitalul Bălcescu din Pitești, dar pentru că nu au putut să-mi o­prească hemo­ragia, m-au tri­mis la București, la Spitalul Pan­duri. Am avut noroc de niște medici cu suflet mare, care și-au dat interesul cu mine. Când m-au văzut în ce situație sunt, m-au întrebat câți copii am, și le-am răspuns: 4 băieți. Cel mic avea pe atunci vreo 7-8 anișori. Dar cu toată bunăvoința lor, am ieșit din spital nevindecată. Sufăr, așa cum v-am spus, de hepatită cronică (am făcut Inter­feron și Ribavirină, dar degeaba), sufăr cu ini­ma, am și o neliniște mare în corp, pentru care iau medicamente de la neurolog, am dureri mari aproape în tot corpul. Medicamentele pe care le iau sunt multe fără compensaţie și costă mult. Eu nu am niciun venit, iar soțul meu are o pensie de 852 de lei. Ce să iau mai repede de acești bani? Trebuie să țin un regim special, dar eu nu-mi permit să iau decât 1 kg de mere. Nu am cu ce ține regim. Anexez scrisorii acte doveditoare recente. Soțul este și el bolnav, operat de prostată. Ce să faci cu câteva sute de lei pe lună, mai repede? Acum s-a pus și frigul, trebuie lemne, nu mai spun de alte cerințe. Din cauza epidemiei, băieții mei care se descurcau bine, lucrând la un restaurant, au rămas fără slujbă. Au și ei familie, copii la școală, cum să ne mai întindă și nouă o mână de ajutor? Foarte greu! Sper din tot sufletul ca scrisoarea să-mi fie publicată și oameni cu credință în Dum­nezeu să mă ajute ca de Sfintele sărbători de Crăciun care vin, să am ce pune și eu pe masă.

Vă mulțumesc din tot sufletul! Bunul Dum­nezeu să vă fie de pază și să vă binecuvânteze. Nu pot să cumpăr „Formula AS” decât o dată pe lună. Ați putea să-mi dăruiți un abonament? Este revista mea de suflet. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

(În cazul că-mi vor fi expediați ceva bani, vă rog să folosiți contul soțului meu, titular cont MARICA MARIN, deschis la Raiffeisen Bank, filiala Mioveni, jud. Argeș, cont RO63RZBR0000060016811105.)

MARICA MARIOARA – sat Conțești, com. Davidești, jud. Argeș, cod 117351

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian