Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Bucium-Fala”: povestea în imagini a satului mândru de moți aurari din Apuseni

View Gallery 15 Photos

În zona auriferă a Apusenilor, localitatea Bucium se bucură de o faimă aparte. Se zice, mai în glumă, mai în serios, că și peste mămăligă buciumanii presărau praf de aur! Nu că ar fi fost mai avuți decât alții! Aurul adunat în șaitroace era ace­lași ca în toate minele Apusenilor, dar buciumanii îi trăiau puterea aparte, cu un soi de mândrie și de noblețe care îi distingea. Și care mai există și azi, deși aurul s-a ascuns înapoi, în pământ. Aurul s-a ascuns, dar fala a rămas. Un fel bucuros de-a fi mândru de trecutul și de prezentul locului în care trăiești.

Citește, aici, povestea Buciumului.

Ciprian Rus

Jurnalist, trainer şi analist media. A debutat în 1997 şi a activat în presa studenţească până în 2001, după care şi-a continuat activitatea la „Monitorul de Cluj”, unde a fost, pe rând, reporter, editor şi redactor-şef. În 2008, a fost recrutat în cadrul trustului Ringier, ca redactor-şef al publicaţiei „Compact”, apoi ca online content manager al site-ului capital.ro şi ca redactor-şef adjunct al săptămânalului „Capital”. Din 2010 este reporter la săptămânalul „Formula AS”.

2 Comments
  1. Frumos articol, frumoase imagini. Pacat ca autorul acuarelelor, Remus Hadarean, buciuman prin adoptie, nu a fost pomenit. A iubit Buciumul si l-a imortalizat ca nimeni altul.
    Fiicele lui

    1. În galeria foto despre Bucium apărea menționat domnul Remus Hădărean (pe care l-am cunoscut și l-am apreciat și despre care am scris în „Formula AS”). Am adăugat mențiunea și la reproducerile din articolul de bază, unde se pierduse explicația foto. Vă mulțumim pentru mesaj și vă dorim Sărbători Fericite!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian