Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“Sufăr de amețeli, dureri de cap și am furnicături la nivelul picioarelor”

Foto: Shutterstock

Mă adresez specialiștilor cu care colaborați, pentru că, de teama infecției cu coronavirus, nu am mai apelat la medici. De mai mulți ani am amețeli și dureri de cap, pe care le tratam cu Se­rimion și Zanacan, dar în ultima vreme nu prea mai au efect. În plus, în luna Mai, am început să am senzații de furnicături și mâncărimi la nivelul picioarelor. Le-am tratat cum m-am priceput, cu băi cu apă sărată și frecții, dar degeaba. Vă rog pe dvs. să-mi recomandați medicamentele de care am nevoie sau măcar câteva sfaturi folo­sitoare. Vă urez multă sănătate și un An Nou fe­ricit!

ARISTIDE C. – Craiova

“Cum pot scăpa de lichidul de ascită?”

Stimată redacție, am 51 de ani și sunt diag­nosticat cu ciroză he­patică. Problema cea mai gravă este ascita – mi se acumulează foarte mult lichid în abdomen. Ultima dată mi s-au extras circa 5 litri de lichid, dar s-a acumulat din nou în doar câteva zile. Am încercat tratamentul cu ceai de rădă­cină de dud alb, dar fără vreun re­zul­tat. Poate știe cineva un tratament naturist pen­tru elimi­narea lichidului din ab­domen și în­târ­zierea refa­cerii lui… Vă doresc sănătate.

GEORGE F. – Bacău

“Caut un leac pentru achalazie”

Stimată redacție, am o pro­blemă de sănătate, pentru care aș dori o rezolvare pe cale naturistă, în loc de cea chirurgicală. Am fost diag­nosticată cu achalazie incipientă și am tulburări la deglu­tiție. Boala este cauzată de o tulburare a motili­tății esofagului. Sper să găsesc un tratament și un regim alimentar care să dea re­zultate sau să mă îndrumați către un medic spe­cialist. Vă mulțumesc și vă doresc sănătate în noul an!

RAMONA T.

“Nu pot scăpa de o eczemă pe scalp”

Stimată redacție, de 3-4 ani mă con­frunt cu o eczemă pe scalp. Am fo­losit tot felul de medicamente (ali­fii), dar niciuna nu a dat vreun re­zul­tat. Vă rog, dacă mă puteți ajuta cu vreo so­lu­ție naturistă, vă voi fi recu­noscătoare. Cu drag,

SIMONA – București

“Am ciroză decompensată, cu venectazii pe esofag”

Dragă redacție, am 81 de ani și sunt diag­nosticată cu ciroză de­compensată. Anul trecut, în Ia­nuarie, la endoscopia digestivă superioară mi s-au depistat pe esofag câteva flebectazii izolate. În Noiembrie, tot la endoscopie: venectazii cu tendințe la organi­zare în co­loa­nă. Bănuind că aces­tea pot duce la agravarea stării de sănătate destul de precară în care mă aflu, vă rog să-mi recoman­dați un specialist în acest do­meniu, care să îmi prescrie un tratament efi­ca­ce, pe care să-l pot urma (ținând cont și de vârsta îna­in­tată), precum și ce regim alimentar să urmez pen­tru încetinirea dez­voltării acestor for­mațiuni de pe esofag (nu sân­gerează). Pre­cizez că în Noiembrie am avut as­ci­tă, care s-a resorbit cu trata­ment in­ten­siv în spital. Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor acordat.

MIOARA S. – București

“Am o cicatrice urâtă după operația de menisc”

Vă solicit ajutorul într-o problemă mai mult es­te­tică decât medicală. În luna Februarie anul trecut, am fost ope­rat de menisc, iar în urma ope­rației am rămas cu o ci­catrice urâ­tă, de culoare roșu-vinețiu. Am încer­cat cu tot felul de alifii, pe bază de gălbenele, de arnică, dar nu au avut niciun re­zul­tat. Aș vrea să știu dacă cineva s-a confruntat cu aceeași problemă și la ce a re­curs pentru dispa­riția totală a cica­tricei. Vă mulțu­mesc!

SORIN U.

“După alăptare, sânii mei par două punguțe goale”

Dragă redacție, în primul rând vreau să vă urez un An Nou cu sănătate, plin de realizări. Am 27 de ani, și în urmă cu doi ani, am deve­nit mă­mica unui băiețel pe care l-am alăptat până acum șapte luni, când nu am mai avut lap­te. În acest timp, sânii mei s-au micșorat foarte mult, au pierdut din elastici­tate și acum atârnă ca două punguțe goale. Locuiesc la țară, am tot ce-mi trebuie, dar o operație de implant nu-mi permit. Aș vrea să știu dacă există remedii na­turiste pen­tru disconfortul meu. Vă mulțumesc.

ALINA S. – jud. Vrancea

(Luați regulat tinctură de mă­rar și de lemn-dulce. Fac minuni. – n.red.)

“Sufăr de o alergie la ochi”

Bună ziua. Sufăr de o alergie a ochilor, de circa cinci ani. La înce­put am avut o formă mai ușoară, dar de un timp mă deranjează foarte mult. Am ochii roșii, inflamați, cu mâncări­mi, secreții, dureri, cear­căne. Am folosit coli­re, infuzii, anti­histaminice – degeaba. Vă rog din suflet să-mi dați un sfat.

LARISA D.

“Am mâncărimi la mâini și picioare, dar numai noaptea”

Poate mă ajută cineva cu un sfat. Am 64 de ani și de aproape doi ani sufăr de mâncărimi la picioare, de la ge­nunchi în jos, și la mâini, de la cot în jos. Este ciudat că mân­cărimile apar numai noaptea, de la 11-12 noaptea până spre dimineață. Știe cineva despre ce poate fi vorba? Aștept răspun­surile dvs. și vă mulțumesc din suflet!

LĂCRĂMIOARA – Cluj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian