Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut tratament pentru tenia solium saginata”(Răspuns pentru I. I. – Galați, F. AS nr. 957)

Foto: Shutterstock

Vă dau următoarele sfaturi: într-o jumătate de litru de apă, fierbeți 10 căței de usturoi până când lichidul scade la jumătate. Se stre­coară, iar după ce decoctul s-a răcit, se îndulcește cu o lingură de miere polifloră. În prima săptămână, se iau zilnic câte 2 linguri dimineața, cu o jumătate de oră îna­inte de micul dejun. Săptă­mâ­na următoare, pentru a grăbi desprinderea și eliminarea para­zitului, se face tratament cu alt decoct. În 250 ml apă, se fierb la foc domol, timp de 30 de minute, 50 g semințe de dovleac de­cojite. După răcire, se completează cu apă fiartă și ră­cită, până se adu­ce la volumul inițial. Întreaga canti­tate se con­sumă dimineața, cu o jumătate de oră înain­te de micul dejun. În timpul tratamentului, nu trebuie să se consume dulciuri și lapte dulce. Tratamentul e ga­rantat, a fost încercat de multă lume cu succes. Multă sănătate!

TINCUȚA P. – jud. Vrancea

„Doresc o metodă naturistă pentru oprirea lactației” (Răspuns pentru MIHAELA C. – Bihor, F. AS nr. 1190)

Trebuie să consul­taţi un medic ginecolog și unul endocrinolog, care vă vor reco­man­da și alte exa­me­­ne complementare, în funcție de re­zul­ta­tul că­rora se va stabili tratamentul optim. Fiind­că am tre­cut și eu printr-o situație asemănătoare pen­tru opri­rea lactației vă recomand urmă­to­rul tra­ta­ment, care, în cazul meu, a rezolvat problema.

* Magneziu efer­vescent – 2 pastile pe zi, timp de 25 de zile; vitamina E forte – 1 capsulă gela­tinoasă pe zi, timp de 10 zile, din a 5-a zi a ciclului; vitamina A forte (Retinol) – 2 capsule pe zi, timp de 10 zile, din a 15-a zi a ciclului.

* Medicamentul naturist Masto­dynon, reco­mandat pentru mastodinie și masto­patie – se admi­nis­trează 30 de picături diluate în pu­țină apă, di­mi­­neața și seara, timp de 3 luni. După 6 săptămâni, pro­lac­tina ajunge la li­mitele normale. Aten­ție, nu se aso­cia­ză cu alte tratamente alopate!

* Tinctură de coada-șoricelului (câte 30 de picături de 3 ori pe zi, diluate în 20 ml apă) – are același efect ca medicamentul Mas­to­dynon.

* Pentru displazie ma­ma­ră (no­duli) se fo­lo­sește cu succes preparatul Isorel, pe bază de vâsc, cu re­zultate imediate: reglează dez­e­chi­librul hor­monal (tra­tament conform prospec­tului).

* Con­sumați zilnic iaurt în care amestecați un vârf de cuțit de pul­bere de coada-calului, timp de 3-6 săp­tămâni (inhibă tumorile și, datorită aportului de siliciu și calciu, redă elas­ticitatea țesutului conjunc­tiv).

* Pentru dimi­nu­a­rea nodulilor și durerilor, seara, îna­­inte de culcare, se pun pe sâni comprese cu tinc­tu­ră de coada-șoricelului, ca­ta­plasme cu foi de varză crudă zdrobite cu făcălețul, com­prese reci cu ceai de mușețel con­centrat.

* Sânii și zona genitală, precum și ganglionii de sub axilă se vor unge zilnic cu cremă realizată dintr-un amestec de plan­te cu efect antitu­mo­ral, în proporție de 1:1 (coada-șo­ricelului, trifoi roșu, trais­ta-ciobanului, drăgai­că, zmeur – frunze). Du­pă 7 zile, vă ungeți cu alifie de găl­benele și nalbă (de la Plafar).

* Consumați zilnic un pa­har cu apă, cu o lin­gură de oțet de mere și miere de albine (ajută la eli­minarea nodulilor, secreției seroase și reface elas­ticitatea țesutului conjunctiv). Consumați ceai di­uretic nr. 3 (Plafar) sau puneți la macerat, în 250 ml de apă, de seara până dimineața, semințe și frun­ze de pătlagină. A doua zi dimineața, beți maceratul pe sto­ma­cul gol (ajută la purificarea limfei și a sân­gelui de toxine).

* Urmați un regim ali­men­tar sănătos – fără gră­simi, fără făi­noase, dulciuri, pâine, carne gra­să. Con­sumați cât mai multe fructe (mere, pere, kiwi, ci­trice) și legume crude (morcov, țelină, roșii, dov­leac, fa­sole verde, salată, ștevie, lo­bo­dă, spa­nac, urzică, varză crudă, co­no­pidă, bro­ccoli, ceapă, usturoi, praz, soia), fulgi de ovăz, semințe (susan, floarea-soarelui, do­vleac). Sunt in­ter­­zise: alunele, migda­lele, grâul, an­ghinarea, pă­trunjelul, lintea, gu­liile și mor­co­vii în cantități foar­te mari, deoarece stimulează lac­ta­ția.

* Beți zilnic ceai de cre­ți­șoară, sunătoare sau gălbe­nele, pre­parat din 1 lingură de plantă la 250 ml apă clocotită – o cană pe zi, dimineața, al­ternativ (reduce lactația).

* Plimbați-vă cât mai mult în aer liber, evitați stresul, gân­diți pozitiv și faceți gim­nas­­tică aerobică. Vă doresc multă sănătate și perse­verență!

VICTORIA – București

„Caut rețete naturiste contra paraziților intestinali” (Răspuns pentru V. I. – Vălenii de Munte, F. AS nr. 1304)

M-am confruntat și eu cu această boală mai mult de un an de zile, am avut aceleași simptome, am făcut ne­numărate tratamente medicamentoase, fără rezultat, dar într-o zi am descoperit în revista „Formula AS” un tratament naturist care m-a vin­decat.

Dimineața, prima masă să fie constituită din 4 lin­guri de orez crud. Orezul se spală bine și se lasă la în­muiat o oră (este mai bun orezul cu bobul rotund, se în­moaie mai bine). Se înghit boabele întregi sau se mes­tecă, apoi se consumă 1/2 l apă distilată sau de izvor, înghi­țitură cu înghițitură, timp de o oră. După masă, nu se mai mănâncă nimic cel puțin două ore. În lucrarea sa „Cancer, paraziți”, Rudolf Breuss afirmă că nu există paraziți care să reziste orezului crud, deoarece este un puternic detoxifiant. Seara, la culcare, se consumă 100 g semințe de dovleac și o cană cu infuzie de cimbrișor. Alimente recomandate în timpul tratamentului: grâu, porumb, orez, fasole, legume fierte cu condi­mente și ghimbir, brânză, ardei iute, piper negru, papaya, ba­nane, mere, castraveți. Alimente interzise: fructe foarte acre sau foarte dulci, carne, pește, produse lactate (mai puțin brânză), zahăr, melasă, cartofi, gră­simi, nuci, biscuiți. Tratamentul du­rează 45 de zile, iar rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

SILVIA D. – Sibiu

„Mă trezesc în fiecare dimineață cu ochii umflați” (Răspuns pentru VICTOR L. – București, F. AS nr. 1342)

Pentru edemele și roșeața pleoa­pelor, cât și pentru numeroase alte probleme oculare, vă reco­mand Aloe Activator, care desfundă canalele și sti­mulează pro­ducerea lacrimilor. Se utilizează ca picături pentru ochi și comprese.

SORINA – București

„Sufăr de hidrosadenită în zona axilară” (Răspuns pentru MIRCEA S. – București, F. AS nr. 1379)

Cu mulți ani în urmă, am avut hidrosadenită la am­bele axile. Într-adevăr, sunt foarte dureroase aces­te fu­runcule și înțeleg suferința prin care trece. Medicul chirurg la care m-am prezentat mi-a spus că nu este bine să le opereze, cea mai bună metodă pentru dispa­riția definitivă fiind cauterizarea. Am acceptat trata­mentul, mi s-a făcut cauterizare cu anestezie, apoi m-am uns cu alifie de ihtiol. Acest ihtiol are proprie­ta­tea de a extrage puroiul din gău­rile făcute la caute­ri­zare. Mama mea este asistentă și, la vremea aceea, lu­cra în spital. Ea mi-a făcut, în paralel cu acest trata­ment, auto­hemote­rapie. Îmi sco­tea la fiecare două zile sânge din venă și-mi făcea injecții în fesă. A început cu 1 cm

CORNELIA – Bacău

„Fisura anală mă face să sângerez la fiecare scaun” (Răspuns pentru Maria F., F. AS nr. 1404)

Eu m-am făcut bine cu spălături la anus cu hiper­manganat dizolvat în puțină apă caldă (se poa­te pro­cura de la farmacie). Cu ajutorul unei seringi de unică folosință (fără ac) se absorb 4-5 cm

SOFIA – București

„Îmi sângerează gingiile de aproape șase ani” (Răspuns pentru JANA S. – Brăila, F. AS nr. 1432)

1. Pentru gingivită, celebra vindecătoare Vanga recomandă ca bolnavul să-și clătească gura de câte­va ori pe zi cu o fiertură de cimbru sălbatic, în care se va pune o picătură de soluție de piatră acră.

GABI M. – Focșani

2. Am trecut prin aceeași suferință, am încercat di­ver­se tratamente, inclusiv vaccinul propus de medicul sto­ma­tolog, tinctură de propolis, vitamina C etc. Însă m-am vindecat spectaculos cu Spirulină, pe care am luat-o pentru cu totul alte probleme. Vă recomand să con­su­mați Spirulină un timp mai îndelungat și cu si­gu­ranță vă veți rezolva problema.

CAMELIA – Arad

„Dacă stau încălțat mai mult de două ore, mă dor degetele” (Răspuns pentru ȘTEFAN – Cluj, F. AS nr. 1444)

Stimate domn, vă veți putea încălța fără proble­me, dacă urmați sfatul meu. Faceți 15 băi la pi­cioa­re, timp de 30 de minute, cu ceai din următorul ames­tec de plante: cim­bru, coada-șoricelului, frun­ze de nuc, frunze de mesteacăn, tă­tă­neasă, urzică, fructe de tuia. După baie, ungeți-vă degetele cu o alifie făcută în casă, după urmă­toa­rea rețetă: luați 100 g untură de porc, 100 g unt, 100 ml ulei de floa­­­rea-soarelui, 150 g rășină de brad și 150 g cea­ră de albine, pe care le în­cingeți bine într-o tigaie. Când sfâ­râie, puneți un pumn de ames­tec de plante (găl­benele, tătăneasă, coada-șorice­lului, ros­to­pască) și lă­sați tigaia acoperită cu capac până a doua zi. Di­mineața, încingeți tigaia din nou, stre­curați bine prin tifon pus în trei straturi și puneți alifia obținută în bor­cane, la frigider. Peste noapte, puneți com­prese cu ames­tec de tinctură din plantele amintite anterior sau ca­taplasme călduțe cu plantele rezul­tate de la ceaiul pentru baie. Multă sănătate!

IOAN C. – jud. Bihor

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian