Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu pot scăpa de furuncule cu niciun tratament” (Răspuns pentru LUCREȚIA – jud. Teleorman, F. AS nr. 1082)

Foto: Shutterstock

Mult stimată redacție a ziarului „Formula AS”,

Pe vremea când eram copil, mama, odihneas­că-se în pace, era medicul familiei. De la ea știu ur­mă­toarea rețetă: luați o ceapă sănătoasă și băgați-o în foc cu foile exterioare cu tot. Focul să fie făcut cu jăratic de lemne sau coceni de la știuleți de po­rumb. Lăsați-o să se coacă bine, apoi scoateți-o și dezbrăcați-o de foile arse. Alegeți o felie de ceapă coaptă bine și puneți-o peste furuncul. Legați-o cu pansament sau o cârpă curată, dacă nu puteți să o legați, prindeți-o cu leucoplast. Operațiunea se face seara, înainte de culcare. Dimineața, când vă treziți, o să observați că furunculul s-a spart și a dat afară toată infecția, inclusiv rădăcina. Dacă mai apare altul, procedați la fel și astfel veți scăpa de furun­culi. Cu stimă și respect,

M. SAFTA

„Caut un remediu pentru tromboembolism pulmonar” (Răspuns pentru EUGEN, F. AS nr. 1174)

Pentru tromboembolism pulmonar, vă reco­mand un trata­ment foarte eficient, care a dat rezul­tate în multe ca­zuri asemănătoare.

Pentru uz intern: se va face un ames­tec din ur­mă­toarele plante, în cantitățile date mai jos: măceș, coacăze negre (fructe), ghimpe – câte 2 lingurițe cu vârf din fiecare; cătină albă (fructe), sulfină, scoarță de castan sălbatic, coajă de salcie, troscot, arnică, sco­ruș de munte, păducel, mușețel, nalbă mare, tătăneasă, degețel roșu, talpa-gâștii, urzică vie, cimbrișor, brus­ture, traista-ciobanului, coada-calului, mesteacăn (frun­­ze), valeriană (rădăcină) – câte o linguriță cu vârf din fiecare. Fiecare plantă în parte se mărunțește foar­te bine cu o râșniță de cafea, apoi se face un ames­tec din can­titățile date mai sus. Din amestecul rezultat se ia o linguriță cu vârf și se infuzează două minute în 200 ml de apă clocotită. Se strecoară prin mai multe straturi de tifon. Se beau două căni pe zi, dimineața și sea­ra, după mese. Acest ceai e compatibil cu orice tra­tament prescris de medicul alopat. Atenție! Nu se va în­trerupe tra­tamentul prescris de medic!

Regim de cru­țare: se vor scoate din alimentație grăsimile animale, sarea, carnea de vită, porc, oaie și vânat. Se va consuma numai carne de pasăre și pește, dar nu prăjite. Se vor folosi în ali­men­tație uleiurile vegetale presate la rece, de prefe­rință uleiul de măsline. Se vor consuma cât mai multe vegetale în stare crudă. Prin acest regim, se ur­mă­rește scăderea colesterolului de rea na­tură (frac­țiunile LDL, VLDL) și creș­terea colesterolului de bună natură (HDL). Tratamentul și regimul de mai sus nu le este in­dicat diabeticilor. Este necesară schimbarea sis­temului de gân­dire a bol­navului, prin psihoterapie de sus­ținere (minimum 10 ședințe). Vă urez însănătoșire grab­nică!

TRAIAN C. – Giurgiu

„Caut un tratament eficient pentru lichen plan bucal” (Răspuns pentru GABRIELA B. – Galați, F. AS nr. 1410)

Acest lichen se dezvoltă într-un anumit pH al orga­nismului. Ceva îi favorizează dezvoltarea – aci­ditatea sau alcalinitatea. Fie­care persoană este unică, chiar și prin amprenta fiziologică. Totuși, un tratament natu­rist există.

* Fa­ceți o infuzie din pelin (Arte­misi ab­sin­­thium) – 1/2 linguriță de plantă uscată la 500 ml apă. Fa­ceți gargară după fiecare masă, chiar de 5-6 ori pe zi.

* Preparați și o tinctură de usturoi în felul ur­mător: 4 că­pățâni de usturoi se cu­răță, se pisează și se lasă la ma­cerat cu 100 ml ulei, timp de o săptă­mână. Se strecoară prin tifon și se păstrează într-o sticluță de culoare în­chisă. (Tinc­tura obținută nu mai miroase a us­turoi, ci a po­rumb fiert.) Cu un chi­brit pe vâr­ful că­ruia înfășurați puțină vată, ungeți bine toată ca­vi­ta­tea bucală, mai ales gingia, la baza dinților. Mergeți la den­tist, în caz că aveți carii sau probleme care întrețin flora microbiană.

* Nu consumați lapte și pro­duse lactate, pe toată durata trata­men­tului.

* Sugeți o bucățică mică de scorțișoară sau câteva cuișoare în timpul zilei, deoarece sunt dezinfectante puternice.

* Schim­bați-vă pasta de dinți cu pastă de dinți pentru copii.

* Alimentația trebuie să fie 50% vegetariană. Multă sănătate!

VALERIA P. – Brașov

„Sufăr de diverticuloză colonică” (Răspuns pentru VICTOR T. – Brașov, F. AS nr. 1443)

Și eu am avut aceeași problemă de sănătate ca dvs., și în urma unui tratament naturist cu produsele Secret Herbs, am reușit să scap de această boală destul de grea. Până să am șansa de a beneficia de aceste preparate naturiste, tot ce făcusem până atunci, tratamentele și recomandările specialiștilor, nu mă ajutau decât pentru o perioadă scurtă de timp, apoi simptomele și stările rele reapăreau cu o și mai mare virulență.

Odată cu cele două remedii din plante, Elixir of Youth și Digestton pe care le-am comandat la tel. 0748/11.24.20, am primit și recomandări alimen­tare (nu dietă). Atât recomandările alimentare, cât și remediile din plante au fost pentru mine ca o mână salvatoare, nu numai pentru diverticuloză colonică, ci și pentru polipoza colonică, cu care fusesem dignosticat. Menționez că am urmat și o cură cu grâu încolțit – 50 g grâu dimineața, 50 g grâu seara (iată cea mai eficientă preparare a grâului încolțit: seara, se pune într-un pahar grâu, se acoperă cu apă, iar dimi­neața se spală, se pune pe un platou și se acoperă cu o hârtie ce nu se rupe când va fi udată. SE VA AVEA GRIJĂ A SE UMEZI HÂRTIA ÎN CURSUL ZILEI. În ziua următoare, când germenul este de 1 mm, se pune în mixer, împreună cu o pară sau un măr, puțină miere de albine, câteva picături de lămâie, apă, se mixează și se consumă imediat, pe parcursul unei jumătăți de oră. Dar și o cură cu diferite verdețuri cred eu că a fost foarte utilă în această afecțiune a mea. Din meniul zilnic nu mi-au lipsit varza, merele, orezul nedecorticat, dovleacul, fasolea și morcovii.

Vă recomand cu toată căldura acele remedii din plantele menționate mai sus (Elixir of Youth și Di­gestton), iar împreună cu sfaturile alimentare pe care le-am adăugat, veți vedea cum vă vor ajuta la schimbarea în bine a stării dvs. de sănătate, ca și a dispoziției psihice.

Să vă ajute Dumnezeu să vă recăpătați sănătatea și buna dispoziție!

RĂZVAN G. – Iași, e-mail: [email protected]

„Caut un leac pentru acalazie” (Răspuns pentru RAMONA T., F. AS nr. 1450)

Acalazia este o boala rară, nu se cu­nosc cauzele ei. Se presupune că este de natură neu­rologică. Trata­ment alopat sau naturist nu există, doar ameliorează simptomele. Re­zolvarea este prin dilatare sau chi­rur­gical (clasic sau laparoscopic). Pentru început se recomandă meto­da dilatației. Se face prin internare de o zi sub sedare sau aneste­zie – medicul anestezist ia hotărârea. Se introduce o sondă ce are la capăt un balonaş și se dilată inelul care face joncțiunea dintre esofag si stomac. În cazul acestei boli, acest inel nu se relaxează suficient, și de aici problemele digestive care apar. Tre­buie să vă adresați unui medic gastro­enterolog. Nu ați specificat din ce zonă a țării sunteți. La Iași sunt prof. Gheor­ghe Bălan și fiul său, ce pot fi găsiți la Spitalul „Sf. Spiridon” sau în privat (fiul), la Clinica „Arca­dia”.

Vă doresc multă sănă­tate. Nu vă speriați!

M. ASAFTEI – Iași

„Am conjunctivită cu stafilococ auriu” (Răspuns pentru IRINA G., F. AS nr. 1451)

Am avut și eu o infecție puternică la ochi și nu m-a ajutat nici un medicament. Vă dau soluțiile cu ajutorul cărora m-am vindecat.

* Spălați ochii cu infuzie de gălbenele în fiecare dimineață.

* Un­geți-vă pleoapele cu alifie de găl­benele în fie­care seară, înainte de culcare.

* În timpul zilei, ștergeți pleoapele cu suc din frunze de aloe. Ru­peți o bu­cățică dintr-o frunză, tă­iați-o în două și, cu zeama care se scur­ge, ungeți ușor pleoapele. (Aten­ție, dă mân­cărimi în primul mo­ment! Nu vă scărpinați la ochi.)

* La fel de eficient este și lăptișorul de matcă – câte o picătură în fiecare ochi, dimineața. Multă să­nătate!

FLORIN M. – Sinaia

„Clipesc foarte des, dar doar în repaus” (Răspuns pentru SERGIU – Cluj, F. AS nr.1451)

1. Cred că este vorba de blefarospasm și apar­ține de neurologie. Trebuie să consultați un medic neurolog (de preferat de spital). Eu mă confrunt cu așa ceva de 8 ani. Folosesc Rivotril (numai cu rețetă specială-verde) și Romparkin. Nu se cunosc cauze­le bolii, ca urmare, tratamentul nu este specific acestei maladii. Vă doresc sănătate!

EMI

2. Pentru clipitul foarte des sunt recomandate frunzele de corn și florile de albăstrele sub formă de ceai. Se pun comprese și se fac spălături oculare zilnice. Și silurul e bun: 2 lingurițe de plantă se opăresc cu 1/2 pahar de apă, se infuzează, se lasă să se răcească și se aplică zilnic comprese pe ochi.

DUMITRU S. – D.T. Severin

„Mâncărimile din urechi îmi fac viața insuportabilă” (Răspuns pentru MARIN – Târgu Jiu, F. AS nr. 1452)

Eu m-am confruntat cu aceeași problemă, și tot din „Formula AS” am aflat de rezolvarea cu Tri­derm Crema, și de atunci nu mai am probleme. Dacă odată la multe luni simt că ar reveni, am în casă această cremă, mă ung cu ajutorul unui bețișor de urechi și problema se rezolvă imediat.

Cu stimă,

ȘTEFANIA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian