Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Doresc o metodă naturistă pentru oprirea lactației” (Răspuns pentru MIHAELA C. – Bihor, F. AS nr. 1190)

Foto: Shutterstock

Stimată doamnă, cu aceeași problemă m-am con­fruntat și eu. Mi se umflau sânii, iar la sânul stâng îmi apăruse o gâlmă cât un ou de porumbel. M-am speriat, normal, mi-am făcut ecografie și ma­mografie, apoi am urmat un tratament naturist. După două luni de tratament, mă simt foarte bine, iar umflătura a dispărut. Iata și reteta: după prima zi de la terminarea ciclului, seara, se rad pe răză­toarea mare 2 cartofi bine spălați, cu coajă cu tot, și se amestecă bine cu o mână de pătrunjel verde tocat mărunt. Pe un sutien, se așază o bucată de pânză de bumbac mai mare decât cupa sutienului, pe care se întinde compoziția rezultată. Seara, la cul­care, se aplică sutienul cu cataplasma și se lasă până dimineața. Dimineața, se scoate sutienul, se spală sânii cu apă rece și se beau 3 linguri de ceai de pelin rece. În timpul zilei este bine să aplicați pe sâni comprese cu ceai de pelin rece. Tratamentul durează 21 de zile. Dacă după această perioadă mai există probleme, tratamentul se repetă și luna urmă­toare, la o zi după terminarea ciclului menstrual. Ar fi indicat să vă procurați și medica­mentul Masto­dynon, care este fabricat din plante. Vă doresc multă sănătate și să vă fie de leac!

SILVIA – Iași

„Ce să fac pentru a-mi ajuta mama? Suferă de depresie” (Răspuns pentru MIRUNA – Bacău, F. AS nr. 1404)

Țin foarte mult să o ajut pe mama dvs., deoarece am trecut și eu prin aceste chinuri. Depresia e una dintre cele mai perfide afecțiuni, fiindcă îți macină sufletul, dar – indirect – și organismul. Am trăit foarte mult timp cu senzația că mă trezesc dimi­neața într-un coșmar, că viața nu are niciun sens, îmi era teamă că mi se va întâmpla ceva rău. În fiecare zi, aveam un nod în gât, în stomac și mi se făcea rău și pe stradă. Mi-am rezolvat aceste pro­bleme printr-un tratament susți­nut de reflexoterapie (masaj pe tălpi). La cabinet, mi s-au reco­mandat și tratamente fitotera­peutice, pe care vi le împărtă­șesc și dvs.

* Dimineața, pe stomacul gol, se ia o lingură cu polen, timp de 20 de zile.

* În loc de cafea – o ceașcă cu ceai de cimbru, băut cu în­ghițituri mici și rare, în cursul dimineții (o linguriță cu plantă la 250 ml apă clocotită, infuzat 5 minute).

* Zilnic, o capsulă de Coen­zima Q10.

* Se consumă cât mai multe semințe de susan, pentru o bună dispoziție.

* Tinctură de păducel și tinctură de valeriană – câte 20 de picături din fiecare, într-un pahar cu apă, de două ori pe zi.

* Antidepresiv de sunătoa­re – 3 capsule pe zi.

* Seara, înainte de culcare, o baie generală cu cimbru (150 g plantă se lasă la macerat timp de 12 ore în 6 l apă rece, apoi se încălzește, se strecoară și se toarnă în apa de baie, la 37°C). Baia durează 20 de minute. După baie, se bea un ceai calmant de la Plafar.

O sfătuiesc pe mama dvs. să se adreseze cu toată convingerea unui cabinet de reflexoterapie, deoarece numai un tratament combinat (refle­xo­terapie și fitoterapie) va da rezultatele dorite. Vă doresc numai bine!

C. S. – București

„Deși am amigdalele scoase, durerile de gât nu cedează” (Răspuns pentru EDUARD T., F. AS nr. 1415)

Nalba mare, de grădină sau de pădure, este foarte eficientă. Pro­cu­rați-vă planta proaspătă sau us­cată, din care faceți o infuzie, dintr-o linguriță cu vârf de plantă la o cană cu apă. Separat, puneți din ajun, într-un vas mai mare, 10 căni cu apă și 10 lingurițe de plan­tă, pe care le lăsați peste noapte. A doua zi, beți 4 cești, iar restul folosiți-l pentru gargară – pe parcursul zilei, din oră în oră. Alternativ, folosiți ma­ceratul la rece din drăgaică (sân­ziene gal­bene) – 2 lingurițe la o cană cu apă. Se face numai gar­gară, cu 6 căni de macerat pe zi. Plantele rămase de la prepararea macera­tului se încălzesc seara, în puțină apă, și se amestecă cu făină de orz până se formează un terci. Terciul se încălzește până la limita suportabilă, se întinde pe un tifon și se înfășoară în jurul gâtului. Peste bandaj se pune un fular bine încălzit, după care se leagă. Vă doresc multă sănătate!

George B. – Suceava

„Mi s-a pus diagnosticul migrenă în ciorchine” (Răspuns pentru ANTONIA V., F. AS nr. 1431)

De la vârsta de 17 ani, am început să am dureri mari de cap, ca și dvs., însoțite de aceleași simp­tome. Toată viața am luat Antinevralgic, Fasconal, Codamin, Antimigrin, Cofedol etc. Întâmplător, în urmă cu trei ani, am descoperit într-o farmacie un medicament fitoterapeutic (produs de Laboratoires Arkopharma – Carros) numit Partenelle – gelule de origine vegetală 100%. Este vorba de un extract din planta numită Tanacetum Parthenifolium (mu­șețel mare), care se găsește și în flora țării noastre (Maramureș, Brașov, Hunedoara, Dobrogea), dar nu este omologată ca plantă medicinală. Acțiunea ei se bazează pe blocarea eliberării serotoninei, factor care determină durerile insuporta­bile prin alternanța vasoconstricție-vasodi­latație arterială cerebrală. Personal, am luat câte 3 gelule pe zi, timp de trei săptămâni pe lună, cu o săptămână pauză, timp de câteva luni. Crizele au fost mai rare la în­ce­put, cu dureri suportabile, apoi au dispă­rut complet. După un an, am repetat trata­mentul. Foarte rar se întâmplă să mai am vreo criză. Dacă nu-l găsiți la farmacie, căutați medicamentul pe internet. Vă do­resc multă sănătate!

Andreea C. – București

„Tata are hepatită cronică persistentă” (Răspuns pentru MIRUNA S., F. AS nr. 1444)

Deoarece și soțul meu a avut hepatită cronică de­com­pensată și s-a făcut bine, doresc să vin în ajutorul tatălui dvs. Este vorba de produse ale stupului, ceaiuri, sucuri de legume și fructe. Rețeta este ur­mă­toa­rea: se amestecă 100 g păstură cu 300 g miere poli­floră până devine ca o pastă, apoi se adaugă 30 g de propolis pisat și se amestecă din nou până la omogenizare. Din acest preparat se ia o lingură dimineața, la trezire, apoi se stă culcat pe partea dreaptă o jumătate de oră. După aceea se bea un ceai de pedicuță (peste o linguriță de plantă mărunțită se toarnă 250 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 5-10 minute, se strecoa­ră și se bea cu ju­mătate de oră înainte de micul dejun). Același ceai se bea și seara, cu jumătate de oră înainte de cină. De șase ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele prin­ci­pale și cu o jumătate de oră după mese, se consumă câte o lingură de macerat de obligeană (peste o linguriță de rădăcină de obligeană se toarnă 200 ml apă rece și se lasă de seara până dimineața, când se încălzește la 37-38°C, apoi se strecoară). Nu supradozați și nu luați mai mult de 6 linguri pe zi! În plus, mai beți zilnic o cană de ceai de rostopască (o linguriță de plantă la 250 ml apă clocotită – se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară și se îndul­cește cu miere polifloră) și 500-750 ml suc din legume și fructe. Exemplu: 300 ml suc de morcovi, 100 ml suc de țelină și pătrunjel, 50 ml suc de sfeclă roșie (se crește doza progresiv, până la 150-200 ml), 100 ml suc de var­ză, 200 ml suc de fructe de sezon (mere, piersici, caise etc.). Obligatoriu, se adaugă 100-200 ml suc de grape­­fruit, miere de albine po­lifloră și sucul de la o ju­mă­tate de lămâie. Se ames­tecă toate și se strecoară foarte bine, astfel încât să nu rămână nici o fărâmitură de pulpă din legume sau fructe. Tratamentul se face până la ame­­liora­rea bolii sau chiar vindecare. Regimul ali­men­tar tre­buie respectat cu sfințenie! Nu aveți voie să consu­mați carne de porc, gâscă, rață, miel, mezeluri, su­curi din co­merț, cafea, tutun, alcool, cacao, cioco­lată, prăjeli și, sub nici o formă, rântașuri, brânze­turi sărate și fer­men­tate. Consumați la discreție salate crude, fulgi de cereale, iaurt, kefir, lapte bă­tut, puțin unt, smân­tâ­nă, brânză de vaci proaspătă, cartofi copți în cuptor sau fierți în coa­jă. Tot ceea ce preparați să fie înăbușit în pu­țină apă, fără gră­sime (uleiul se adaugă la urmă!). Toate su­cu­rile și ceaiurile se beau încet, înghițitură cu înghi­ți­tură, cu multă salivă. Salatele de crudități se con­su­mă ca ape­ritiv și se mestecă foarte bine. La prepa­ra­rea lor nu folosiți oțet, ci numai suc de lămăie și ulei de măs­li­ne. Sănătate tuturor cititorilor „For­mulei AS”!

MARIA – Baia-Mare

„Cum pot scăpa de lichidul de ascită?” (Răspuns pentru GEORGE F. – Bacău, F. AS nr. 1450)

Stimate domn, pentru problema dvs. există un tra­tament foarte eficient și ieftin, a cărui rețetă mă grăbesc să v-o transmit. Se culege pelin sau se cum­pără de la Plafar gata uscat. Se freacă în palme, se aruncă bețele și se cerne prin sită. Din praful rezultat, se ia câte o linguriță, cu o oră înainte de me­sele principale, timp de o săptămână, după care se bea ceai de pelin îndulcit cu miere de albine. A doua săptămână, se iau câte două lingurițe de praf de pelin, cu o oră înainte de mesele principale, iar a treia săptămână se consumă câte 3 lingurițe de praf – dimineața, la prânz și seara, cu o oră înainte de mese. În această perioadă, nu se bea niciun fel de băuturi alcoolice, acidulate sau sucuri din co­merț. Cu acest tratament, se elimină tot lichidul acu­mulat. Vă doresc sănătate, Dumnezeu să vă aju­te să scăpați de această boală grea!

Mariana C. – Vaslui

„După operația de prostată, tatăl meu are incontinență urinară” (Răspuns pentru VICTOR, F. AS nr. 1451)

Se recomandă ceai de ghimpe și pufuliță cu flori mici. Când este călduț, se pun în el 5-10 picături de tinctură de propolis.

DUMITRU S. – D.T. Severin

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian