Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cosmetice cu alimente

– De ce să apelăm la cosmeticele din prăvălii, când frigiderele noastre sunt pline de „elixiruri” de frumusețe? Folosiți abecedarul pe care vi-l prezentăm și veți fi la fel de strălucitoare ca primăvara pe care o așteptăm –

Foto: Shutterstock

E o adevărată plăcere să ne răsfă­țăm frumusețea cu licori pre­parate acasă, în laboratorul propriilor noastre bucătării. Multe din alimen­tele stocate în frigider ne aprovi­zio­nează obrazul cu substanțe care-i asigură frumusețea, obținute direct de la sursă: vitamine, en­zime, acizi. Să redescoperim împreună o sumă de rețete ce și-au probat eficaci­tatea de-a lungul anilor, fără să uităm un amă­nunt important: cosmeticele proas­pete, preparate acasă, rezistă ma­xi­­mum două zile, păstrate în fri­gider. Prepara­ți-vă doze mici.

Bananele. O banană mică, două lin­guri rase de brânză de vaci, o lingură de smân­tână și un gălbenuș de ou se ames­tecă până se obține o spumă. Com­po­ziția dulce se întinde pe piele, iar după o jumătate de oră se îndepărtează, clă­tind cu apă călduță.

Berea nu e bună doar ca să ne stingă setea în zilele cani­culare, ci servește și la o cură pentru întărirea pă­rului. 30 ml de bere se combină cu un ou și se unge cu această mix­tură părul ud. Lăsăm să acționeze 20 de minute, apoi spălăm.

Brânza de vaci liniștește pielea irita­tă și îi echilibrează umiditatea. Se amestecă o lingură cu brânză grasă de vaci, un gălbenuș, o jumătate de lin­gu­riță cu miere, o linguriță cu smân­tână și fulgi de grâu încolțit și un strop de lă­mâie. Se aplică pe față cu o pensulă și se lasă 20 de minute.

Castravetele are un pH optim în raport cu pielea și poate fi de folos unui ten uscat și degradat. Curățăm de coajă o jumătate de castravete, îl ra­dem și îl zdrobim, îl punem într-o strecurătoare și adunăm lichidul scurs. Îl combinăm cu zeama stoarsă dintr-o jumătate de lămâie, cu 60 ml suc de morcovi și 30 ml ulei de migdale. Cu această loțiune vom tampona pielea.

Căpșunile conțin vitamine și acizi. Zdrobite și amestecate cu puțin unt, sunt ideale pentru o mască ce va netezi tenul us­cat.

Cimbrul ajută contra părului gras și potolește repede mâncărimile de pe pielea capului. Într-o jumă­tate de litru de apă în clocot se pun câte o linguriță cu cimbru și cu rozmarin și se lasă la infuzat un sfert de oră, după care se strecoară. Cu in­fu­zia rece se îmbibă părul și se masea­ză pielea capului. Nu ne mai clătim.

Drojdia de bere ne furnizează, în for­mă concentrată, vitaminele fru­mu­­seții din complexul B. Să adău­găm zil­nic o linguriță la porția noas­tră de hrană. Pentru aspectul exterior: 4 linguri cu droj­die de bere se freacă cu apă și cu o lin­guriță cu miere. Se aplică pe față cu o pensulă și se lasă 15 minute. Curăță ra­dical tenul, a­vând un efect de suga­tivă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian