Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Buze seducătoare

– Când tace și nu mănâncă, gura face parte din frumusețe. Dar ca să fie băgată în seamă, e nevoie s-o îngrijiți. Iată câteva sfaturi de prim-ajutor –

Peeling și masaj

Foto: Shutterstock

Se instalează încet, dar sigur: ri­du­­­rile mărunte de pe buza superioa­ră și cele ce coboară către bărbie. Nesu­fe­ritele șan­țuri în care se scurge rujul. Și care se văd și mai tare dacă fumați. Sfaturile sunt puține și simple. Mai întâi, renun­țați la țigări. Apoi, masa­ți-vă ușurel zona sensibilă din jurul gurii cu un ames­tec de tărâțe de grâu ume­zite. Când pielea se înro­șește ușor, e gata. Urmează clătitul cu multă apă, apoi masajul in­tens al zonei cu crema dvs. de față. Dacă bateți spre 35 de ani, să fie un pro­dus anti-age, pe care îl ma­sați cu vâr­ful dege­telor, exersând cercuri dină­un­tru spre înafară, de la mijlocul buzei spre colțuri. E bine de știut: din câte teh­nici de frumusețe exal­tă cosme­tica, cea mai sigură e masajul. Înce­peți cu el, imediat după 30 de ani, și rezul­ta­tele nu vor întârzia să apară. Zil­nic, dimineața și seara, repetați aceeași miș­care, de 30 de ori. Cu buzele, ochii și toate celelalte părți ale feței. Masajul stimulează circu­la­ția sânge­lui, întărește țesutul, întinde ridurile.

Repulpare

Cu timpul, buzele încep să se sub­țieze, exact acum, când moda cere să fie bombate și senzuale. Ca să nu recurgeți la intervenții chirurgicale, apelați la două metode rapide: mai întâi pișcați-vă ușurel conturul buzei de sus și de jos, cu degetul mare și ară­tător și repetați de 5-10 ori (rulați pielea între degete). Re­mediul urmă­tor: masajul buzelor cu miere de albi­ne. Înmuiați de­getul în borcan și un­geți-vă buzele cu mișcări ușoare. Lăsați mierea să ac­țio­neze 5 minute, străduin­du-vă să n-o înghițiți.

* Mușcatul buzelor cu dinții, nu foarte tare, am­plifică, de asemenea, vo­lu­mul, și face buzele roșii (în caz că nu vă fardați).

Trucuri de machiaj

* Ca să nu mai fugă rujul în riduri, trasați conturul buzelor cu un creion de aceeași culoare cu pielea. Aplicați apoi un ruj hidratant, dar și rezistent. Evitați compozițiile prea grase sau prea lu­cioase, care au ten­dința să se întindă. Evitați culorile închise (maro, violet), dau impresia de îmbătrânire. Preferați nuanțele mai deschise, spre roz și corai.

Mască revigorantă pentru buze

Acum, primăvara, când buzele dvs. încep să se usuce din cauza căl­durii și a soarelui, aplicați următorul amestec: – 1 linguriță cu miere (ali­mentează) + 1 lin­guriță cu infuzie de albăstrele (anti-in­flamatoare) + 10 picături de ulei aro­­mat de migdale (regenerează). Ames­tecați toate in­gredintele și păstrați-le într-un reci­pient la frigider. Masați-vă buzele dimineața și seara.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian