Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Deși sunt foarte bolnav, am reușit să mă înscriu la un masterat”

Stimată doamnă director,

Numele meu este Stoichițoiu Marius și sunt din municipiul Târgu Jiu. N-aș fi îndrăznit să vă scriu aceas­tă scrisoare dacă nu m-aș confrunta cu o situa­ție deosebit de dificilă. Mama mea a murit recent de cancer la sân cu metastaze osoase, eu sufăr de diabet za­harat tipul 1, cu patru injecții de insulină pe zi, am retinopatie diabetică neproliferativă, hipertensiune arterială, colesterol și trigliceride mari, cu risc cardiovascular foarte înalt. Locuiesc singur, într-o lo­cuință modestă, iar unicul meu venit este indemni­zația de handicap în valoare de 375 de lei. Mi-am dorit mult să urmez un master, și plăcându-mi de mic să studiez și să învăț, cu ajutorul lui Dumnezeu, am intrat la master, la Universitatea din Craiova.

Am nevoie de ajutor din partea dumneavoastră, pentru a putea trece cu bine peste iarna aceasta, când cheltuielile cu încălzirea, întreținerea și mâncarea au crescut simțitor de mult. Până luni, 25 ianuarie 2021, am fost internat în spital, la Timișoara, pentru investigații medicale și analize. Acum, pe lângă tratamentul zilnic cu insulină și regimul strict pentru inimă și diabet, trebuie să iau și alte medicamente de fortificare.

Am încredere în dumneavoastră că nu veți trece cu vederea scrisoarea mea și, așa cum ați făcut în cazul multor oameni bolnavi și necăjiți, veți reuși să aduceți o rază de lumină și speranță și în viața mea. Vă mulțumesc anticipat!

STOICHIȚOIU MARIUS – str. Slt. Mihai Cristian Oancea, nr. 6, bl. 6, ap. 8, Târgu Jiu, jud. Gorj, cod 210202

„Vreau din toate puterile să-i ofer băiatului meu un viitor”

Stimată doamnă director,

Mă numesc Camențu Milică, domiciliez în loca­litatea Videle, jud. Teleorman, și prin aceste rânduri fac următoarele precizări. În ultimii 5 ani, am primit în două rânduri ajutor financiar din partea dvs., pentru care încă o dată vă mulțumesc. Ne-a fost de mare folos, situația noastră schimbându-se mult în bine. Solicitarea de ajutor era făcută în numele fiului nostru, Camențu Petrișor, care în urmă cu un an și jumătate a suferit un grav accident rutier, de pe urma căruia a rămas cu traume grave, având permanent ne­voie de tratament și de deplasare la București. Afec­țiunile cele mai grave au fost la cap și ele tre­buie tratate permanent. Totodată, în plină iarnă, am rămas fără lemne de foc. Singurul venit este ajutorul de șomaj primit de mine. Dacă se poate să mai fim ajutați financiar, rămânem recunoscători revistei dvs. În ciuda faptului că i-a fost afectat creierul, copilul nostru învață bine și se descurcă și cu lecțiile online. Vreau din toate puterile să-i ofer un viitor, și de asta îndrăznesc să vă cer încă o dată ajutor.

Aș dori mult să fim verificați la fața locului, ca să se vadă condițiile noastre de trai. În urmă cu câteva zile, la masa de seară, Nicușor a mâncat doar pâine cu zahăr. Asta-i situația reală! Mă rog lui Dumnezeu să fiu înțeles. Închei urându-vă multă sănătate și viață lungă revistei dvs. Cu respect,

CAMENȚU MILICĂ – str. Garofițelor nr. 4, Videle, jud. Teleorman, cod 145300

„Am trei copii, dintre care două fetițe bolnave grav”

Mă numesc Solomon Florentina și sunt din lo­calitatea Ciprian Porumbescu, jud. Suceava. Sunt mamă singură și am trei copii pe care îi cresc cu greu. Am o fetiță de 9 ani, Solomon Adriana Lore­dana, care suferă de o boală genetică (două sufluri la inimă), mai am o fetiță, Solomon Ana, care su­feră de hidrocefalie (defi­ciență funcțională accen­tuată). Cel mai mic copil este un băiețel, Solomon Beniamin, în vârstă de un an, care e sănătos. Îmi este foarte greu cu acești co­pii. N-am loc de mun­că, n-am condiții să-i hră­nesc și să-i întrețin, trăim din ajutorul de handicap al ce­lor două fetițe, care nu acoperă cheltuielile pe care le avem.

Vă rog frumos, dacă puteți să-mi fiți alături! Vă mul­­țumesc pentru bunătate.

Am cont în lei, deschis pe numele meu, SO­LOMON FLORENTINA, la Banca Transilvania, RO27BTRLRONCRT0PB7189401

SOLOMON FLORENTINA – loc. Ciprian Porumbescu nr. 755, jud. Suceava, cod 727125

„Eu nu citesc ziarul, dar am auzit că sunteți pâinea lui Dumnezeu”

Stimată d-nă director Sânziana Pop,

În primul rând, vă doresc sănătate și fericire în anul care a început. Mă numesc Cinca Maria și sunt din orașul Sărmașu, jud. Mureș. Suntem o familie compusă din cinci persoane, doi părinți și trei fetițe, cea mai mare în clasa a II-a, cea mai mică, sugară. Din păcate, mijlocia, în vârstă de 5 ani, este bolnavă. So­țul meu, pe nume Lăcătuș Adrian, nu muncește cu contract, mai mult ocazional. Eu nu pot să mă duc la muncă pentru că alăptez și nici n-aș avea un­de. Dacă există oameni cu bucurie sufletească, pen­tru mine nu există așa ceva. Ne scufundăm în sărăcie de pe o zi pe alta. Trăiesc mai mult din alocația co­pii­lor, de 360 lei, iar pentru cea mică n-am primit în­că alocația de stat. N-am ce pune pe masă. N-am nici baie în casă, nu-mi pot ține curați copiii, așa cum aș vrea. Doresc să meargă la școală curați și civilizați.

Vă rog din suflet, dragi oameni de la revista „Formula AS”, să ne ajutați cu ce puteți dumnea­voastră: fie cu alimente, fie financiar. Eu nu citesc ziarul, dar am auzit că sunteți pâinea lui Dumnezeu. Să vă dea Dumnezeu sănătate, fericire și mult noroc! Vă mulțumesc anticipat!

CINCA MARIA-CERASELA – oraș Sărmașu, str. Vasile Simonis nr. 20, jud. Mureș, cod 547515

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian