Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am amețeli foarte puternice, cu pierdere de echilibru”

Foto: Shutterstock

Bună ziua. Am 49 de ani și acum doi ani am început să am amețeli foarte puternice, cu pierdere de echilibru. În plus, mi-a scăzut auzul la urechea stângă și aud încontinuu un țiuit. Am făcut examen ORL, neurologic și toate testele de audiometrie, dar totul a ieșit normal. Am făcut apoi un CT la care s-a văzut o dehiscență a canalului semicircular supe­rior, de dimensiune foarte mi­că, dar care la RMN nu s-a vă­zut. Mi s-a recomandat trata­ment cu Betaserc și Arlevert, însă nu văd nicio îmbunătățire. Știe cineva un alt tratament care să mă ajute? Vă mulțumesc!

ANCA – Iași

„Mi s-a pus diagnosticul foliculită”

Stimată redacție, am 37 de ani și sufăr de foliculită. Am niște bubițe ca niște coșuri pe frun­te și pe față, lângă ochi. Am folosit urmă­torul tratament: Axis cremă, Soolantra de 10 mg/g și Gel de spălare Ivaterm. Unde au dispărut bubițele, au rămas semne – niște pete roșii. Dacă a mai avut cineva această boală și cunoaște vreun tratament naturist, îl rog frumos să-mi scrie și mie pe adresa redacției. Vă doresc sănătate și tot ce vă doriți.

DANIEL

„Sora mea are trombocitele foarte scăzute”

Sora mea, în vârstă de 50 de ani, suferă de hepatită cu virus B, C, D. Trombocitele au scăzut sub 50.000/mm

ELENA M. – Bacău

„Abdomenul meu este ca un balon de aer”

Stimată redacție, mă numesc Alexandru și am 70 de ani. De doi ani sunt în permanență balonat, plin de aer tot timpul, sufăr de o flatulență ieșită din comun. Am folosit Procombo și Espumisan, problema se rezolva doar în tim­pul administrării, dar acum nu-și mai fac efectul. La controalele medicale nu s-a descoperit cauza. Dacă cineva știe un tratament, îl rog din inimă să mi-l trimită prin intermediul revistei „Formula AS”. Cu mulțumiri,

ALEXANDRU K. – Brad

„Am tensiunea foarte mică”

Bună ziua. Am 51 de ani și acum 5 ani am fost diagnosticată cu hipotensiune. Iau medi­ca­men­tele prescrise – Preductal și Sim­vacard – dar tensiunea nu crește mai mult de 8 cu 6. Dimineața, când mă ridic din pat, amețesc și îmi țiuie urechile. Medicul mi-a spus că nu are ce tratament să-mi mai dea. Știe cineva dacă există un tratament naturist pentru această pro­blemă? Menționez că beau cafea, dar nici aceasta nu reușește să-mi crească tensiunea. Cu mulțu­miri,

RODICA C. – Bârlad

„Am gastroesofagită prin reflux biliar”

Stimată redacție, mi s-a pus diag­nosticul gastroesofagită prin reflux biliar. Din cauza reflu­xului de bilă simt tot timpul un gust amar de nesu­portat. Menționez că boala s-a instalat în 2005, după ce mi s-a ex­tirpat fierea. Din cauza stărilor de rău am căpătat și o de­presie care face ca starea mea de sănătate să se deterioreze și mai mult. Am urmat toate tratamentele recomandate de medici, dar fără vreun folos. Simt încontinuu că mă ustură stomacul și intestinele. Mă poate ajuta vreun cititor care s-a confruntat cu boala asta? Vă mulțu­mesc.

ANTON V. – Bistrița

„Sufăr de dureri musculare, dar analizele sunt bune”

Dragă redacție, am 38 de ani și de aproape o lună sufăr din cauza durerilor musculare. M-am speriat să nu mă fi infectat cu covid și mi-am făcut testul, dar a ieșit negativ. Apoi, la recoman­darea medicului de familie, am făcut analize re­levante pentru reumatism, disfuncții endo­crine, boli infecțioase, dar toate analizele au ieșit bine. Mă puteți îndruma spre un medic ce poate să-mi pună un diagnostic și să-mi prescrie un tra­tament adecvat? Vă mulțumesc!

SIMONA H. – București

„Există vreun leac pentru calcifierea inelului mitral?”

Bună ziua. Am 71 de ani și vreau să știu mai multe despre calcifierea inelului mitral. Am făcut un RMN cardiac și mi s-a pus acest diag­nostic. Mi s-a găsit și o depunere de coles­terol pe aortă. Menționez că am fost la cardiolog pentru că aveam dureri în piept și fac tratament pentru hipertensiune cu Norvasc (dimineața) și Noliprel 2,5 mg (seara). Vă rog mult să-mi spu­neți dacă pentru aceste probleme există vreun tratament naturist, pentru că afecțiunea e la debut și nu vreau să ajung la operație. Vă mulțumesc din tot sufletul!

VASILE G.

„Am o fistulă la vezica urinară și fac infecții repetate”

Dragă redacție, am 69 de ani și vă scriu cu speranța că voi reuși să scap de incontinența uri­nară pe care o am de aproape zece ani. Am o fistulă la vezica urinară (după o tumoră malignă de care am reușit să mă vindec). Tre­buie să port tot timpul absorbante. În plus, din cau­za incontinenței, fac infecții urinare repetate. Dau aproape o treime din pensie pe „scutece” și medica­men­te. Mă poate ajuta cineva cu un tratament care să ajute la închiderea fistulei, chiar dacă e atât de veche? Acum 10 ani, medicul mi-a spus că se va închide de la sine, că e mică, dar nu a fost așa. Vă mulțu­mesc.

CAMELIA – Cluj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian