Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fratele meu suferă de stomatită” (Răspuns pentru GABRIELA – jud. Brăila, F. AS nr. 1384)

Foto: 123RF

Vă propun un leac pe care îl știu de la bunica mea, dar, de mul­te ori, leacurile „băbești” se dove­desc a fi cele mai eficiente. Pen­tru crăpăturile de la colțul gurii se arde puțin coada de la o lingură de lemn și se pune pe locul cu pricina (atât cât suportă pielea) și operația se repetă de mai multe ori pe zi. Rezultatul este spectaculos. Nu cunosc cau­zele acestei micoze, dar bunica îmi spunea că am mâncat ceva și „nu mi-a priit”. De aseme­nea, dacă îmi apărea pe limbă o bășică (care doare), mă punea să ating cu limba (chiar cu bășica) peretele care era dat cu var sau cu humă. Multe mulțumiri doamnei Sânziana Pop și întregului colectiv pentru formidabila revistă. ESTE CEA MAI BUNĂ!

ELENA – București

„Am fost operată de două ori de osteită” (Răspuns pentru LAURA T., F. AS nr. 1407)

Nu știu dacă vă poate ajuta un tra­tament natu­rist, totuși eu vă sugerez unul pe care l-a aplicat un prieten care suferea de osteită purulentă la fe­mur, unde avea o tijă. Faceți rost de rădăcină de tă­tă­nea­să, uscați-o foarte bine, eventual în cuptor, apoi mă­ci­­­­nați-o foarte fin (cu o mașină de cafea), pu­neți-o re­pede într-o cană cu apă fierbinte (luată de pe foc), apoi adă­­u­gați câteva picături de ulei de bucătărie. Produsul tre­­buie să aibă consistența unei smântâni mai subțiri. Nu se pune direct pe rană, ci se întinde pe o cârpă cu­ra­­tă, care se aplică pe rană și se leagă. Puteți să aplicați pe rană și comprese cu ceai de arnică. Vă doresc multă să­nătate!

LAURENȚIU – Bacău

„Caut un remediu eficient pentru adenom de prostată” (Răspuns pentru PETRU PARASCHIV – Dâmbovița, F. AS nr. 1438)

Adenomul de prostată se tratează cu rezultate foar­te bune, cu ajutorul mai multor rețete.

– Ghimpe – 1 linguriță cu plantă se fierbe timp de 5-10 minute în 250 ml apă, ceaiul se lasă acoperit 5 minute și se bea călduț, de două ori pe zi, dimi­neața și seara, cu 30 de mi­nute înainte de mese. În plus, se impune un re­­gim ali­­­­mentar – fără lactate și produse lac­tate de fer­­­men­ta­ție, fără acrituri și fruc­te acre.

– Pu­fu­liță cu flori mici – se ada­u­gă 250 ml apă în clo­cot peste 1 lin­gu­riță cu vârf de plan­tă, se aco­peră, se lasă la infuzat timp de 5 mi­nu­te și se bea călduț, de două ori pe zi, di­mi­­neața și sea­ra, cu 30 de minute înainte de mese. De­coctul de ghim­pe și in­­fuzia de pufuliță cu flori mici se pot con­su­ma al­ter­nativ, de la mi­ni­mum 6 săp­­tămâni până la 6 luni.

– Se­min­țe de do­vleac ne­sărate – se con­su­mă 3 lin­guri de se­min­țe zil­nic, timp de 3 luni. Dacă gă­siți ulei din se­min­­țe de do­vleac obținut prin pre­sare la rece, beți o lin­gu­ră di­mi­nea­ța, pe sto­ma­cul gol. Re­co­man­­dare: toți băr­­bații cu pro­bleme la pros­ta­tă să uri­neze stând pe co­la­cul toa­le­tei. Arabii nu au aceas­tă boa­lă pentru că nu uri­­­nează din picioare.

ION P. – București

„Tata are hepatită cronică persistentă” (Răspuns pentru MIRUNA S., F. AS nr. 1444)

Ceaiul de sânziene (drăgaică) curăță rinichii, fi­ca­tul, pancreasul și splina de factorii pa­to­geni. Se pre­pa­ră din 1 linguriță cu vârf la o cană, opărită 1-2 minute. Se vor con­suma 3-4 căni pe zi.

* Îl vor ajuta și câte 1-2 căni zilnic, din ur­mă­toa­re­le cea­iuri: coa­­da-calului, coa­da-șo­ri­ce­lu­lui și găl­benele (același mod de pre­­pa­ra­re). O linguriță rasă de ră­dăcină de obli­­gea­nă, răzuită pe ră­zătoarea mică, se pune de seara într-o cană de apă rece, iar di­­mi­neața se în­căl­zește ușor. Se stre­coa­ră și se beau numai șase în­ghi­ți­­turi pe zi (aten­­ție la dozaj!) – câte una înainte și una după fiecare masă (de fie­care dată, can­­titatea de consu­mat se în­căl­zește pe bain-ma­rie). Tra­­ta­mentul ac­țio­nează asu­­­pra în­tre­gu­lui tract di­ges­tiv (stomac, in­tes­­tin, ficat, bilă, spli­­nă și pan­creas), fiind de fo­los și la ul­­cerul duo­denal. Du­rata trata­men­tului: 4-5 săp­tă­mâni.

* Cu efecte sur­prin­ză­toare îl vor ajuta și tul­pi­nile florii de păpădie: 5-6 tul­pini proaspete se spală cu floa­re cu tot, apoi floa­rea se îndepărtează. Se mestecă și se înghit. Acest tra­­ta­­ment este deosebit de bun și în dia­bet, dar sunt ne­ce­sa­re 10 tul­pini zilnic. Toa­te aceste sfa­­­­turi le-am extras din car­tea „Sănătate din far­macia Dom­­nului”, de Maria Treben.

EUGENIA – București

„De șase ani, fiul meu nu poate scăpa de chisturile de lamblia” (Răspuns pentru MIRELA D., F. AS nr. 1455)

Încercați următoarea rețetă: 1,5 kg mieji de se­mințe de dovleac neprăjite se trec prin mașina de tocat, se ames­­­tecă cu 0,5 kg miere și 100 ml lapte. Se împarte în trei părți și se consumă din oră în oră, începând de di­mi­neața, pe sto­macul gol. După alte trei ore, se iau trei lin­­guri cu ulei de ricin. Ope­rațiunea se repetă și a doua zi, la pri­ma oră a di­mineții. Seara se bea ceai de cim­bri­șor. Și us­tu­roiul fiert stimulează eliminarea paraziților. Multă să­nătate și să vă fie de folos!

AURELIA S. – Timișoara

„Am hernie inghinală. Operația e singura soluție?” (Răspuns pentru MIRCEA S., F. AS nr. 1458)

1. Cu această rețetă din cartea Mariei Treben, eu m-am vindecat de hernie inghinală.

* Ziua se unge locul bolnav cu tinctură de trais­ta-ciobanului, de 2-3 ori, iar sea­ra se pune o compresă umezită cu Bitter suedez original (picături suede­ze Dr. Racz) și se ține toată noaptea. Dimineața se îndepărtează și se unge locul cu alifie de gălbenele. După o oră, se poate unge locul cu alifie de traista-ciobanului.

* În timpul tratamentului, purtați un corset care ține hernia apăsată, să fie cât se poate de strâns.

* Se bea ceai de crețișoară, 2-3 căni pe zi, în care se pun 1-2 lingurițe de bitter. Durata trata­mentului este de 10-15 zile, chiar dacă vi se pare locul vindecat.

Dacă dă rezultate bune, vă rog să scrieți la „For­mula AS”, poate au și alții nevoie de acest trata­ment.

TAMARA – Eforie Nord

2. M-am vindecat de hernie inghinală cu aju­torul exercițiilor Kegel. În timp ce vă aflați pe toa­letă, încercați să opriți jetul urinar. În acest fel se contractă niște mușchi numiți pubococcigieni care după aceea se relaxează. Se fac astfel de con­tracții și relaxări, de 100-150 de ori, de 2-3 ori pe zi. Exer­cițiile se fac timp de 2-3 săptămâni, până la vindecare. Vă doresc sănătate!

CARMEN S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian