Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Durerile de stomac

– Au legământ pe viață cu primăvara. Chiar și oamenii sănătoși simt că îi încearcă la „lingurică”, atunci când trec de la mâncărurile grele ale iernii, la lobodă și spanac. Cea mai grea dintre ele e ulcerul. O boală pe care tradiția populară a învățat să o țină în frâu –

ULCER

* Ciupercile de mesteacăn – Un borcan de 3 l se umple o cincime cu bucățele mici de ciuperci și 4,5 cincimi, cu apă fiartă (puțin călduță). Se lasă timp de 4-6 ore la macerat, într-un loc cald (lângă un calorifer fierbinte). Bucățelele de ciuperci se scot din apă, se dau prin mașina de tocat și se in­troduc în aceeași apă. Se ține amestecul încă 24 ore, într-un loc cald, după care se stoarce bine prin tifon. Se beau câte 100 ml, de trei ori pe zi, la 30 minute după masă, timp de 2-3 luni. Concomitent se îmbunătățește funcționarea sistemului nervos și a rinichilor. Ciuperca de mesteacăn se folosește și în tratarea diferitelor tipuri de cancer.

* Mugurii de mesteacăn – Într-o sticlă se pun muguri de mesteacăn, până la jumătate, apoi se adaugă rachiu sau țuică, până se umple sticla. Se lasă bine închisă, la macerat, timp de 10 zile. Dacă vechimea ulcerului nu este mare, se bea câte o lin­guriță dimineața pe nemâncate, cu 30 minute îna­inte de masă. Dacă boala este evoluată, se bea de trei ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă.

* Ceai de nuci – Se sparg 15 nuci, li se scoate membrana (pereții despărțitori) și se fierb în două pahare de apă, până rămâne numai un pahar de apă (prin fierbere și evaporare cantitatea de apă se re­du­ce la jumătate). Lichidul obținut se împarte în trei doze și se bea de trei ori pe zi, cu 30-40 minute înainte de masă, până la vindecarea ulcerului.

* Un măr sau lapte bătut – Dacă durerile de stomac apar dimineața, după trezire, se recomandă să mâncați seara, înainte de a vă culca, un măr mare sau un pahar de lapte bătut. Dimineața este bine să beți un pahar de apă minerală, sau un pahar de apă în care s-a dizolvat o linguriță de miere de albine. Îna­inte de masă este bine să mâncați 2-3 linguri de salată proaspătă din legume crude (mor­cov, var­ză, castraveți) rase. Durerile dis­par după o săptămână.

* Bananele – se folosesc și ca un antine­vralgic, atunci când bolnavul simte o durere acută în stomac, ficat sau pancreas. Se mănâncă două banane foarte coapte. Banana verde nu are efect.

* Miere de albine – dimineața, pe nemâncate, se bea un pahar de apă la temperatura camerei, iar peste 20 de minute se mănâncă o lingură de miere de albine și peste încă 20 de minute, o lingură de unt. Peste jumătate de oră se poate lua masa. În primele zile se poate elimina sânge și mucus. Pen­tru vindecare, se consumă 2 kg miere de albine.

* Băutură cu ouă – 10 ouă proaspete de casă se spală bine și se pun întregi într-un borcan de 3 litri. 20 lămâi mijlocii sau 15 mari se curăță de coajă și se taie mărunt, se pun în borcan, iar bor­canul se pune în frigider, timp de 11 zile, acoperit cu un capac cu găuri. După 11 zile se dă amestecul prin sită, se adaugă 0,5 litri coniac. Se păstrează în frigider. Se bea cu 5 minute înainte de masă, de 3 ori pe zi, câte 1 lingură.

* Rădăcină de iarbă-mare – O lingură cu vârf de rădăcină de iarbă mare rasă pe răzătoare mărunt, se macerează în 0,5 l vodcă, timp de șapte zile, la întuneric. Se bea câte o lingură, cu 20-30 minute înainte de masă. Nu se bea apă, după ad­ministrarea leacului. O cură de tratament durează până la consumarea unui litru de macerat. Trata­men­tul nu se întrerupe chiar dacă bolnavul se simte bine, altfel există riscul ca peste 12-15 luni boala să apară din nou.

* Rădăcină de tătăneasă – 40 grame rădăcină rasă se macerează într-un litru de apă clocotită. După răcire, se bea câte o linguriță, de trei ori pe zi, înainte de masă.

* Alcool dublu rafinat – dimi­neața, pe ne­mâncate, se beau 50 ml alcool, dar cu 15 minute înainte se mănâncă o bucățică de unt, ca să nu ardă mucoasa stomacului. Peste 15 minute se bea un ou crud, iar peste 15 minute se poate lua dejunul. Tra­tamentul durează până când bolna­vul ajunge să bea 0,5 litri de alcool (10 dimineți).

* Pentru calmarea durerilor provocate de ul­cer se beau 20-30 picături de tinctură de valeriană (odo­lean).

* Apa în care au fost fierți cartofi curățați de coajă. Apa se sărează pu­țin și se bea, câte 0,5 litri pe zi. Bătrânii foloseau pentru vindecare numai suc de cartofi sau suc de cartofi ames­tecat 1 la 1 (părți egale) cu suc de varză plus un albuș de ou și miere de albine. Dar atunci nu existau gândaci de Colorado și cartofii nu se stropeau de 3-4 ori pe vară. Dacă doriți să folosiți tratamentul cu suc de cartofi, căutați legu­me curate (cultivate ecologic, fără tratamente cu substanțe toxice), sau renunțați la rețeta propusă, ca să nu vă intoxicați organismul.

* 10 spice coapte (ajunse la maturitate) de pătlagină se fierb în 300-350 ml apă, ca să obțineți un ceai concentrat (apa devine un pic vâscoasă). Se lasă acoperit până se răcește. Se bea câte 1/3 pahar (copiilor li se dă câte o lingură) de trei ori pe zi, cu 20 minute înainte de masă. Dacă durerea este puternică, se bea de 4-5 ori pe zi.

* Un pahar de apă de izvor se bea dimineața după trezire. Peste 20 minute se consumă o lingură de miere de albine, dar fără apă sau orice altă băutură. Peste 3-4 minute, se bea o lingură de ulei. După 10 zile de astfel de administrare se face o pauză de 5 zile, după care cura se repetă.

* Miere și untdelemn – 0,5 litri de miere de albine, 0,5 litri ulei de măsline și 1/2 (jumătate) pahar suc de aloe (planta trebuie să aibă mai mult de trei ani) se toarnă într-o cratiță mică și se acoperă cu un capac. Într-o altă cratiță, mai mare, la fund se așterne un șervețel împăturit în patru sau un strat de paie și se umple cu apă fierbinte până la 1/3 (o treime). Cratița mică se așează în cratița mare și se lasă la fiert pe un foc mic, timp de trei ore. În cratița mare, pe­riodic se adaugă apă fierbinte. După răcire, amestecul se strecoară prin tifon, se toarnă în sticle și se păstrează la rece. Se bea câte o lingură, de 3-4 ori pe zi, cu 15-20 minute îna­inte de masă, timp de șase săptămâni.

* Rășină de pin proaspătă – se începe cu o bucățică mică, cât un bob de orez. Peste o săptă­mână cantitatea se dublează, în a treia săptămână se mărește cantitatea până la jumătate de linguriță. Tratamentul durează șase săptămâni.

PANCREAS

* Suc de cartofi – pentru pan­creatită, toamna se fac 3-4 cure de tratament. Dimineața și seara, cu 2 ore înainte de masă, beți 150-200 ml, iar peste 5 minute, 1 pahar de iaurt. Beți 15 zile, apoi faceți o pauză de 10-12 zile.

* Dacă aveți dureri la stomac, luați frunze verzi de podbal, puneți-le timp de 1/2 oră în apă sărată. Apoi uscați-le și tăiați-le la salată de varză sau roșii. După o săptămână durerile trec.

* Pentru inflamația cronică a pan­creasului, se prepară un amestec din rădăcină de brusture, iarbă-mare, troscot, pelin, coada-calu­lui, flori de gălbenele, mușețel, imortelă, frunze de dentiță. Toate plantele se mărunțesc în râșnița de cafea sau în mașina de tocat carne și se ames­tecă foarte bine. Într-un termos se pun două linguri cu vârf de amestec din plante, peste care se toarnă 250 ml apă clocotită și se infuzează timp de 20-25 minute. După răcire se strecoară prin tifon, se scurge bine și se adaugă apă fiartă până se ajunge la 250 ml. Se bea câte 75 ml cu 30 minute înainte de masă de trei ori pe zi, timp de o săptămână. După o pauză de șapte zile, curele se repetă. Zilnic se prepară infuzie proaspătă.

DIAREE

* 1 lingură de amidon și 100 ml apă fiartă se amestecă bine și se bea pe stomacul gol. Excepție, în caz de dizenterie și holeră.

* 1 linguriță de cărbune activ, medicinal, se amestecă cu 100 ml vin roșu și se bea. Repetați a doua zi dacă este necesar.

* 3-4 căței de usturoi se taie mărunt și se adaugă într-un pahar de iaurt, se amestecă cu un vârf de cuțit de acid citric, se sărează puțin și se consumă.

* Contra dizenteriei: Într-un pahar cu bere se pune 1 lingură de ulei de ricin și se bea repede. Se repetă procedura de încă 2 ori la un interval de 2 ore. Pe bolnav îl va purga, apoi el va adormi. În dimineața următoare se va trezi sănătos.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian