Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am hiperaciditate gastrică” (Răspuns pentru ANGELA D., F. AS nr. 1424)

Foto: Shutterstock

La fel ca dvs., am suferit și eu cu sto­ma­cul. Tratamentul pe care l-am urmat este foarte sim­plu: 7 zile la rând, în fiecare dimi­nea­ță, pe stomacul gol, se mănâncă un cartof crud, ras pe răzătoarea mică. Se mănâncă repede, cu suc cu tot, de­oa­rece se înnegrește. Dacă după 7 zile mai sunt pro­ble­me, repetați tra­ta­men­tul încă 7 zile. Eu, de când am urmat această rețetă, nu mai știu de dureri și arsuri la sto­mac.

LAVINIA S. – Buzău

„De un an mă chinuie dureri de cap puternice” (Răspuns pentru OANA – Iași, F. AS nr. 1441)

Am suferit și eu de dureri acute de cap mai mulți ani, fără să am un diagnostic precis. La con­troalele me­di­c­ale mi se spunea că e de vină când bila, când spon­diloza cervi­cală, când ochii, când menopauza sau stre­sul. Cu toate medicamen­te­le luate, durerile mă chi­nu­iau în­gro­zitor și nu aveam nici un rezul­tat favorabil. Până când am aflat din „Formula AS” (Dumnezeu să-i dea sănătate între­gului colectiv!) despre reflexo­terapie. Cu ajutorul ei, mi-am rezol­vat toate proble­mele de sănătate, pentru că, în afara durerilor de cap chinui­toare, aveam și o gastrită, și tulburări le­gate de meno­pauză, care îmi provocau o nervozi­tate deose­bi­tă. În plus, de câțiva ani aveam și in­somnii. Am făcut 20 de ședințe de masaj al tălpilor și, în paralel, un tratament naturist: cea­iuri (coada-șoricelului, talpa-gâștii), tinctură de păducel și valeriană, gingko biloba, băi cu cimbru și un regim ali­men­tar adecvat. Pe mine reflexo­terapia m-a aju­tat foar­­­te mult: nu mai am deloc dureri de cap, nu mai sunt ner­­voasă, dorm bine și nu mă mai supără gastrita.

DORINA G. – București

„Fetița mea are multe coșuri pe față” (Răspuns pentru KORNELIA Ș., F. AS nr. 1454)

Celebra Vanga spunea: „Pen­tru fiecare durere sau boală există un leac”. Să mâncăm cel puțin o dată pe săptămână grâu fiert și să bem apa în care a fiert, pentru ca să avem putere. Cu această zeamă e bine să ne spălăm fața: se lasă o jumătate de oră, după care se clă­tește cu fiertură de salată verde. În tot acest timp, să se consume sa­late, ceaiuri din fructe de pădure, mâncăruri fără rântaşuri sau pră­jeli. Sănătate doresc tuturor!

TEREZA FILIP – Bacău

„Sufăr de retracția aponevrozelor palmare” (Răspuns pentru ALEXANDRU C. – București, F. AS nr. 1460)

Domnule Alexandru, sunt o cititoare fidelă a revistei și încerc să vă dau un răspuns. Din păcate, am și eu această afecțiune, deși medicul de familie mi-a spus că nu a întâlnit această boală la femei. Nu știu ce proceduri s-au făcut la fizioterapie. Eu am fost patru ani la rând în stațiuni, unde am făcut ultrasunete, direct în palme, pe locul noduros, și mi s-au înmuiat acele întărituri. Din cauza pandemiei, anul trecut am renunțat la tratamentul balnear și simt diferența.

* Faceți băi călduțe la mâini cu decoct din coada-calului și ungeți-vă cu unguentul Dr. Boici (găsiți la Plafar și farmacii).

* Procurați-vă două mingi de cauciuc mici și încer­cați să le strângeți în palme de multe ori (50-60 de mișcări).

* Faceți des băi calde-reci la mâini.

Vă doresc sănătate!

RAFILA S. – Reghin

„Am fost diagnosticat cu lombosciatică” (Răspuns pentru CORNEL D., F. AS nr. 1461)

Pentru început, vă recomand să folosiți uleiul de sunătoare, presat la rece – cu care vă masați ușor zonele în suferință.

În paralel, pentru uz intern, zilnic se beau 2-3 căni cu ceai de sunătoare. La 1/4 litru de apă în clocot, adăugați o linguriță cu vârf de plantă. Stin­geți focul, acoperiți ibricul cu o farfurioară și apoi, după 3 minute, strecurați și beți ceaiul cald.

Este primăvară și în piață găsim urzici din plin care vă vor ajuta să uitați de dure­rea provocată de crizele de scia­tică. Folosiți o legătură de urzici legate cu un elastic și astfel frecați ușor cu planta proaspătă, începând de la gleznă: pe partea exterioară a piciorului, până la șold, de unde continuați de-a lungul părții inte­rioare până la călcâi. Să vă bucu­rați de ajutorul plantelor din gră­dina Domnului. Cu drag,

DANA

„Mi-am scos o măsea și locul nu se mai vindecă” (Răspuns pentru IOANA M. – București, F. AS nr. 1461)

1. Pentru vindecarea extracției dentare, este excelentă utilizarea apei de gură Aslamed, de la „Farmec” Cluj-Napoca. Conține clorhexidină, o substanță care dezinfectează puternic și vindecă foarte bine și în timp scurt extracția dentară. Mai conține și argilă și mușețel, un calmant. Aslamed e ideală pentru asemenea probleme. Se clătește locul de 2-3 ori pe zi. Apa de gură Aslamed nu e deloc scum­pă. Se găsește în farmacii sau în supermarket.

Succes!

OANA N. – Deva

2. Vă scriu pentru că în familia noastră ne-am confruntat cu situații asemănătoare. Luați Betaca­ro­ten sub formă de capsule moi. A­cestea conțin o soluție concentrată de provita­mina A.

Folosind un ac de unică folosință, înțepați o capsulă și goliți soluția în cavitatea nevindecată după extracție. Repetați acest procedeu zilnic. În același timp, luați și pe cale bucală, înainte de masa principală cu 20 de minute, o capsulă, timp de o lună. Veți reuși cu bine! Cu drag,

DANA

(Vă rog să aveți încredere, căci mama mea, după ce câinele din ve­cini a mușcat-o, lăsându-i o rană adâncă, s-a vindecat cu aju­torul so­lu­ției con­cen­trate de beta­ca­roten.)

„Am o fistulă la vezica urinară și fac infecții repetate” (Răspuns pentru CAMELIA – Cluj, F. AS nr. 1462)

Folosiți extract din mlădițe de iarbă-neagră, extract din mlădițe de merișor și extract din mlădițe de afin, de la „PlantExtrakt” Cluj. Fiecare produs are un căpăcel gradat, cu care puteți măsura 2 ml, doza pe care trebuie s-o luați o dată pe zi din fiecare produs, în felul următor: dimineața, cu circa 30 de minute înainte de micul dejun, se ia iarbă-neagră; la prânz, tot cu 30 minute înainte de masă, se ia merișorul, iar după masa de seară, se ia afinul. Tratamentul trebuie administrat timp de 1-3 luni, dar pentru că la dvs. apar infecții repetate, e bine să faceți 3 luni. Mlădițele le puteți procura de la Plafar.

Să auzim numai de bine!

IONEL D. – Buzău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian