Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am fost diagnosticat cu rectocolită ulcero-hemoragică” (Răspuns pentru ADRIAN G., F. AS nr. 1380)

Foto: Shutterstock

Pentru rectocolita ulcero-hemo­ragică există un trata­ment naturist foarte eficient, cu tinctură de pro­polis. Ea se poa­te prepara și în casă, din propolis și alcool, însă nu e recomandabil, fiindcă nu veți avea garanția că ați do­zat-o corect. Se poate procura din farmacii și ma­ga­zi­nele naturiste. Tratamentul durea­ză circa șase luni și duce în ma­joritatea cazurilor la vin­de­ca­re totală (combinată, bineînțeles, și cu un regim ali­men­tar corespunzător). Chiar și cei mai puțin norocoși, care nu reușesc să scape definitiv de această boală, și-o ameliorează în mare măsură. Dar de ce să nu pornim de la ideea că dvs. vă veți număra printre cei norocoși? Vă doresc multă să­nă­tate!

ADRIANA R. – București

„După operația de cancer uterin, am o fistulă recto-vaginală” (Răspuns pentru M. S. – București, F. AS nr. 1420)

Am suferit și eu foarte mult datorită unei fistule, după ce am născut primul copil, din cauza unei greșeli pe care a făcut-o moașa, dar fistula era foarte mică. Când am născut al doi­lea copil, fistula s-a mărit . Doi ani de zile m-am chinuit, până când m-am ho­­tărât să mă operez. Intervenția chirurgicală a de­curs normal, dar la o săptămână fistula s-a refăcut. După șase luni m-am operat la Spitalul „Fi­lan­tropia” din Bu­curești, unde am avut parte de alte ne­cazuri: operația reu­șise, dar cel de-al doilea me­dic, care m-a cusut în ex­te­rior, a uitat un pansament în in­terior și am făcut in­fec­ție. Nu am făcut gălăgie, nu i-am reclamat, n-am vrut să le fac rău. I-am întrebat doar ce pot să fac și mi-au re­co­man­dat un medic de la spi­talul Fundeni, ca să-mi facă o co­borâre de rect, pentru că nu se mai putea face o a treia in­tervenție chirurgicală, de­oa­­rece intestinul se în­gus­ta­se. Am ple­cat acasă fără să-mi rezolv proble­ma. Mi-am cum­părat o pară de cau­ciuc de la farmacie și zilnic mi-am făcut spălături va­gi­na­le și anale cu ceai de pelin, ori de câte ori era nevoie. Tra­tamentul l-am dublat cu o ma­re credință în Dum­nezeu și în Maica Domnului. Zilnic mă ru­gam: „Maica Domnului, fă o minune cu mine, că sunt dis­perată”. După nu­mai o lună, minunea într-ade­văr s-a în­tâm­plat! Operația mi s-a prins și de atunci nu am mai avut pro­bleme, nici măcar când am fost con­sti­pa­tă.

IULIANA R. – Iași

„Am hiperaciditate gastrică” (Răspuns pentru ANGELA D., F. AS nr. 1424)

Am avut și eu necazul ăsta. Mă trezeam din somn îne­cată, vomam, mi-era foarte rău, și din stomac până în gât îmi venea un lichid care ardea ca otrava. Mi-am re­zol­vat problema folosind ceai de rostopască. Vă sfă­tu­iesc să nu mâncați mult odată și să nu stați lungită după masă, astfel încât acidul gastric să nu trea­că în esofag. Dacă aveți arsuri la stomac, beți ceai de ros­topască (se găsește la Plafar). La o cană cu apă fiartă, se pune o jumă­tate de linguriță de rostopască. Se lasă 2-3 minute, se strecoară și se bea cu înghițituri mici, pe durata întregii zile. În loc de ceai, puteți lua câte un vârf de cuțit de pulbere de rostopască, de trei ori pe zi. La mine, arsurile au dispărut de la primul ceai. Vă mai re­­co­mand ceva, din proprie experiență: când știți că ați mân­cat ceva ce v-ar produce arsuri sau aveți în­ce­put de ar­­suri, ronțăiți morcovi cruzi. Eu am des­co­pe­rit, din în­­­tâmplare, că îmi face bine, apoi am citit în­tr-o revistă că sucul de morcov diminuează aciditatea gas­trică. Aten­­ție: rostopasca e toxică, nu faceți cea­iul mai con­cen­trat decât am recomandat. Vă doresc sănătate multă. Felicitări colectivului revistei, vă citesc cu multă plă­cere și interes. Vă iu­besc, pentru că vă pasă de cei necăjiți!

ELEONORA T.

„Ce se poate face în cazul durerilor provocate de scolioză?” (Răspuns pentru CERASELA S. – București, F. AS nr. 1424)

Confruntându-mă cu o pro­ble­mă asemănătoare, am fă­cut un control la un spital de ortopedie din București unde, după con­sultație, mi s-a pus că singura cale pen­tru îndreptarea cifoscoliozei este inter­venția chi­rur­gi­ca­lă, pe care am acceptat-o și care a reușit fără nici un fel de problemă. Acum, la trei ani de la operație, mă simt ex­celent. Vă doresc foarte multă să­nă­tate!

SILVIU D.

„Din cauza fragilității vaselor sanguine, îmi curge deseori sânge din nas” (Răspuns pentru ROXANA – București, F. AS nr. 1452)

Nu m-am confruntat cu asemenea probleme, dar din lu­­crările de medicină naturistă pe care le-am citit am cules pentru dvs. câteva sfaturi.

* Planta cu cea mai pu­ter­nică acțiune hemo­statică este coada-calului, preotul Kneipp, în lu­crarea „Remedii de medicină naturală”, nu­mind-o: uni­că, de neînlocuit în cazul hemoragiilor. Se ad­mi­nis­trează sub formă de infuzie, făcându-se toto­dată și instilații na­zale, de mai multe ori pe zi. În momen­tul declanșării he­mo­ragiei, fără a pierde timp, se toarnă pe cap o ju­mătate de găleată de apă, iar cealaltă jumătate pe por­țiu­nea su­pe­rioară a coloa­nei vertebrale. Hemora­gia se oprește in­stan­taneu. Dacă sângerarea reîncepe, ope­­­ra­țiu­nea se re­pe­tă.

* Infuzia rece de traista-cioba­nului, băută sau folosi­tă pen­tru com­prese în partea din spate a gâtu­lui, are efect ime­diat. Traista-cio­banului este indicată atât în hi­per­ten­siune, cât și în hipotensiune arte­rială. Se beau 2 cești pe zi și trata­mentul se întrerupe când circulația se nor­ma­­lizează. Rezultate deose­bite în reglarea ten­siu­­nii se obțin în scurt timp cu ajutorul vâscului. Se admi­­nis­trea­ză ca extract rece (o linguriță cu vârf de vâsc măcinat se pune în 250 ml apă, se lasă peste noap­te, iar dimineața se încăl­zește ușor și se filtrează).

* În lucrarea „Sănătate din farmacia Dom­nului”, Maria Treben menționează: „Eu însămi am suferit ani de zile de hi­pertensiune arterială. Mi-am pus peste noap­te un să­cu­leț umplut cu 100-300 g pe­di­cu­ță uscată (să­cu­le­țul să aco­pere zona rini­chi­lor). A doua zi, tensiunea mea scă­zu­se de la 200 la 165”.

* Se vor evita sarea, condimentele, băuturile al­cooli­ce, gră­­simile, fiind de preferat o hrană pe cât posibil na­tu­rală, netrecută prin foc. Un regim ali­mentar în care in­clu­deți cât mai mult orez ne­de­cor­ticat are efect binefăcător. Cu răbdare și perse­ve­rență, sun­teți pe dru­mul cel bun!

ELENA A. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian