Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Băiețelul meu suferă de migrenă de creștere” (Răspuns pentru ILINCA – Sibiu, F. AS nr. 1279)

Foto: Shutterstock

Am suferit și eu de migrene asemănătoare de la 14 la 30 de ani. Medicii din țară nu au găsit ca­u­­za și pă­rin­ții mei m-au dus la control în Austria. Aici mi s-a spus că nu poate fi vorba decât de reu­­matism sau, cel mai probabil, de o migrenă ereditară. În­tr-ade­văr, o bu­nică su­ferise de așa ceva. Cauza mi­gre­nelor încă nu se cunoaște și nu există alt tratament decât anal­­ge­zi­ce­le, care însă dau dependență. La 30 de ani, din alte mo­ti­ve, mi-am schimbat complet regimul ali­men­tar: am re­nunțat treptat la carne și am trecut la un re­gim na­tu­rist cu multe crudități. După circa un an, am consta­tat cu uimire că migre­nele îmi dispăruseră, fără să bag de seamă. Acum am 42 de ani și nu mai am mi­grene decât o dată sau de două ori pe an, când nu dorm su­fi­cient. De ase­menea, vă sfă­tu­iesc să vă adresați cu toată încrede­rea unui me­dic acu­punctor; acupunctura a rezolvat multe astfel de cazuri.

SILVIA S.

„Caut tratament pentru rinichi polichistici” (Răspuns pentru GEORGE D. – Craiova, F. AS nr. 1355)

De aceeași situație m-am izbit și eu în urmă cu 22 de ani (la vârsta de 34 de ani), când ecografia a pus în evi­­den­ță chisturi renale de mărimea nucilor, iar reno­scin­­ti­grama stabilea capacitatea renală de 10%. De dia­li­ză nici nu putea fi vorba, iar medicii nu-mi dădeau nici o șansă de a trăi. Datorită situa­ției disperate (copiii mici) și a unei îndrumări com­petente în domeniul natu­rist, am tre­cut la un regim sever de protecție renală, în­locuind: – apa de la ro­binet, cu sucuri de mor­cov (și alte legume în can­ti­ta­te mai mică), cu apă de izvor și cea­iuri diuretice; – za­hărul, cu mie­re de al­bine; – grăsimile și uleiu­rile, cu ule­iul de măsline sau cu uleiul presat la rece; – sarea de bu­cătărie, cu sare de mare; – pâi­nea albă, cu pâi­ne graham, pilaf de orez ori grâu în­colțit; – proteinele de natură ani­ma­lă (carne, brânză, ouă, lapte), cu pro­te­­i­ne de natură vegetală (polen, ma­ză­re, grâu încolțit); – mân­cărurile gătite (tra­ta­te ter­mic), cu legume și fructe cru­de (sub formă de sa­late) și semințe.

Am scos din consum: carnea, ouăle, brân­za, laptele, în­­trucât supun rinichiul la un efort mare. Aces­tea, împreună cu dorința de a trăi și a crește co­piii, înlă­tu­­­rarea efortului fizic exagerat și al stre­su­lui, precum și ru­­găciunile adresate lui Dum­ne­zeu, au făcut ca orice pro­nos­tic medical să fie infir­mat, făcând posibilă supra­vie­țui­rea mea timp de 22 de ani (perioadă în care am mers și încă mai merg la serviciu). Vă doresc multă sănătate!

IOAN M. – București

„Cum pot scăpa de crizele de tahicardie paroxistică?” (Răspuns pentru ALIN R. – Brăila, F. AS nr. 1422)

Cu trei ani în urmă, mama mea, cardiacă fiind, făcea foarte des crize de inimă – situații grele pen­tru mine, din cauza emoțiilor, când credeam că o pierd. Dum­nezeu a făcut să ajungem în posesia unei cărți care ne-a îndrumat ce să facem spre a nu mai trece prin aces­te momente grele. Este vorba despre un exercițiu respirator, pe care mama mea îl face zilnic, în care se respiră numai pe nas. Aerul se trage în plămâni (încet, pe nas), numărând în gând până la 4, apoi se dă afară încet, tot pe nas. Adică, um­plem plă­mânii cu aer, rea­li­zând astfel o mai bună oxi­ge­nare a sângelui. Pentru început, exercițiul se repetă de 7-10 ori zilnic, mărind nu­mărul exercițiilor la o du­rată totală de circa 30 de minute. Dacă apar unele ame­țeli, sau chiar o stare de vomă, să nu vă alarmați. Se face o scurtă pauză, după care se reia respirația. Mama face acest exercițiu de res­pirație în trei ședințe pe zi (dimineața, la amiază și seara, înainte de cul­care), cu fereastra larg deschisă. Trebuie respectate următoarele condiții: – o poziție dreap­tă a co­loanei ver­te­brale: stând în pi­cioa­re, lipită cu spatele de un du­lap sau de perete, fie lungită pe po­dea; – un calm de­să­vâr­șit, fără agitație, ener­vare sau obo­seală; – se cere con­cen­trarea atenției asu­pra pro­ce­sului respirator (nu vom fi cu gândul în altă parte). De necrezut, dar de trei ani, de când prac­tică acest exercițiu, mama n-a mai făcut nicio criză de inimă (îna­inte făcea câte una la două zile), nu mai are nici dureri reu­matice și nici amețeli. Zilnic bea ceaiuri. Fiți con­sec­ven­t. Acest sfat este valabil pentru orice afec­­­țiune și pentru orice vârstă. Menționez că mama mea are acum 88 de ani, face plimbări zil­nice (cu aju­to­rul meu) și Dumnezeu mi-o ține în viață sănătoasă. Mul­­țumesc din suflet revistei „For­mula AS”, din care am folosit multe sfaturi. Vă doresc să vă fie de folos!

CORINA T.

„Tatăl meu are limfom malign non-Hodgkin” (Răspuns pentru MARIA Ș., F. AS nr. 1458)

Am fost diagnosticată cu această boală acum șapte ani. Când am auzit diagnosticul, am fost cu adevărat dis­­­pe­rată! Am auzit de o rețetă bătrâ­neas­că, am în­cer­cat-o și m-am făcut bine. Pentru a putea face și dvs. si­ro­pul de care aveți nevoie, vă tre­buie următoarele: o plan­tă aloe de minimum trei ani, vin roșu vechi de doi ani, miere de albine, pre­ferabil de salcâm. Pro­cedați în felul ur­mă­tor: rupeți 10 frunze de aloe, fix de la tul­pină. Cu un tifon îm­bibat în spirt, șter­geți frunzele pe am­bele părți. Cu un cuțit de plastic tăiați frunzele în bu­căți de 1 cm, pe care le puneți într-un borcan cu capac de plastic. Peste frunzele tă­ia­te turnați 300 ml de vin roșu și 400 g de miere. Agitați bor­ca­nul și lăsați-l 10 zile la ma­ce­rat în cămară, la tem­pe­ratura camerei, învelit în hâr­tie de ziar (în fiecare zi, bor­canul se va agita bine de câ­te­va ori). După 10 zile, administrați-i tatălui dvs. câte 3 linguri de sirop zilnic, cu 30-40 de mi­nu­te înainte de mesele prin­cipale. Când deschideți bor­ca­nul, păstrați-l în fri­gi­der! Atenție! În borcan veți umbla nu­mai cu o lingură de plastic! Aveți grijă ca-n fiecare lingură de sirop să fie și 1-2 bucățele de plantă (se mestecă înde­lun­gat, până se poate înghiți). Acest sirop este foarte plă­cut la gust, dar nu depășiți doza. Aveți mare în­cre­de­re în Dum­ne­zeu! Rugați-vă! Și eu m-am rugat și mă rog zil­nic pentru să­nătate (când am fost bolnavă, s-a rugat fiica mea pen­tru mine și a as­cul­tat-o Dum­ne­zeu). Îi doresc din toată inima tatălui dvs. multă sănătate!

ANGELA T.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian