Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

Stimată doamnă, pentru că băiatul dvs. continuă să aibă această problemă la 11 ani, ar trebui depistată cauza, și acest lucru îl poate face un medic homeopat. Anamneza homeopatică este extrem de laborioasă tocmai pentru identificarea cauzei, care înseamnă în final stabilirea remediului homeopatic și a diluției optime, individualizată pentru fiecare pacient în parte. Aceasta înseamnă că remediul homeopatic va fi diferit pentru fiecare persoană, chiar dacă afecțiunea ar fi aceeași. Vă sfătuiesc să programați un consult la doamna dr. Mălina Ciumașu-Rîmbu, din Iași, medic homeopat experimentat, ce are și specializări în alte domenii ale terapiilor complementare. Până la consult, puteți încerca și abordarea gemoterapică a enurezisului, prin administrarea de Extract din mlădițe de Afin (2 ml dimineața), Extract din muguri de Smochin (câte 2 ml, dimineața și seara) și Extract din muguri de Stejar (2 ml seara). Smochinul gemoterapic îl va ajuta să se reechilibreze psihic, iar cele două extracte gemoterapice, de Afin și Stejar, ar putea ajuta la controlul sfincterelor. Toate cele bune vă doresc!
„Am dureri menstruale insuportabile” (Răspuns pentru IULIA – Urziceni, F. AS 1465)
Doamnă Iulia, se pare că sindromul menstrual se manifestă la dumneavoastră într-o formă mai pronunțată, fiind posibil să fie o tulburare disforică premenstruală, având în vedere că afectarea este și la nivel psihic, cu stări depresive și cu reducerea apetitului sexual. Vă propun să încercați o cură gemoterapică, care să vă ajute la reducerea durerilor menstruale, să vă susțină și din punct de vedere psihic și pentru îmbunătățirea vieții sexuale. Cu 2-3 zile înainte de instalarea menstrei, pe toată perioada ei și câteva zile după, luați Complexul gemoterapic „Polygemma 20” – Premenstrual (3 administrări pe zi), împreună cu Extract din muguri de Călin (câte 2 ml din fiecare). În afară de această cură gemoterapică, urmați și o cură zilnică, timp de 3 luni de zile, cu Extract din mlădițe și radicele de Ovăz (câte 2 ml, dimineața și seara) și Extract din amenți de Stejar, 2 ml seara. Extractul gemoterapic de Ovăz este recomandat în stări de astenie, cu posibilă afectare și a vieții sexuale, caz în care se asociază cu gemoterapicul din amenți de Stejar. De asemenea, Ovăzul gemoterapic este și un reglator al funcției tiroidiene, o eventuală disfuncție la acest nivel fiind semnalată și ca posibilă cauză a sindromului premenstrual. Extractele gemoterapice acționează profund, reglator, fără să aibă reacții adverse. Numai bine!
Dr. IRINA SPUDERCA – medic specialist cu competență ultrasonografie, București, tel. 0723/51.07.37
„Caut un tratament naturist complementar pentru cancer uterin operat” (Răspuns pentru LAVINIA – București, F. AS nr. 1384)

Dragă Lavinia, este bine că mama ta urmează tratamentele de specialitate, dar ele sunt, de regulă, destul de agresive nu doar împotriva tumorilor, ci și a unor organe importante, precum ficatul, inima, rinichii, vasele de sânge și nu numai. De aceea, este foarte important să fie susținut organismul astfel încât să facă față acestor agresiuni. Există programe nutriționale naturale care au susținere științifică, menite să aducă la îndemână organismului materia primă de care acesta are nevoie atât pentru a hrăni, cât și pentru a ajuta la repararea și regenerarea organelor și țesuturilor afectate de boală sau de efectele adverse ale unor tratamente. Un renumit doctor toxicolog, dr. Arthur Furst, recunoscut pentru competența lui medicală (are o bibliotecă ce îi poartă numele, cât și un bust, la „Academia Regală de Științe din Londra”), a înțeles importanța prevenției în ceea ce privește bolile oncologice. Acest om de știință a căutat și a găsit în natură așa-numiții „fitonutrienți” care au proprietăți anti-oncogene. Pe baza lor, cu ajutorul unor procedee tehnologice extrem de elaborate (tehnologii cu marcă înregistrată), a creat un complex de suplimente ce conțin acești nutrienți și (ca un amănunt foarte important) nu a făcut compromisuri în ceea ce privește materia primă. Practic, a căutat sursele cele mai bogate în flavonoizi, carotenoizi, fitosteroli și antioxidanți, izbutind să le izoleze printr-o tehnologie de presare la rece în vid, făcând astfel posibil să avem la îndemână nutrienți echivalenți din cantități de ordinul a zeci de kilograme de legume și fructe, într-un flacon. Un aspect foarte important legat de produsul finit este că nu are contraindicații, indiferent de tipul de tratament oncologic urmat de persoanele cu această suferință, și chiar mai mult de atât, poate fi luat și preventiv, fără să fie cazul să aștepți să dezvolți astfel de boli. Rezultatele se văd de la o lună la alta. Sunt foarte multe persoane care au ales să-și completeze nutriția cu această sursă de suplimentare nutrițională, iar evoluția spre bine este vizibilă. Tratamentul ce trebuie urmat de mama ta este antihormonal și împiedică dezvoltarea altor celule tumorale.
Pentru detalii, ofer consultații gratuite la tel. 0723/51.07.37 (în funcție de program).
Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net
„Există tratamente naturiste care să mă scape de un chist renal?” (Răspuns pentru POSA N. – Arad, F. AS nr. 1441)

După 55 de ani, există o șansă de 50% să apară un chist renal. Chistul renal poate fi unic, dar pot apărea mai multe chisturi, cu denumirea de „rinichi polichistic”.
Ce este un chist?
Este un „sac” învelit într-o membrană subțire, cu un anumit conținut în interior. Conținutul chistului este de obicei fluid, asemănător apei, cu toate acestea, în unele cazuri, conținutul poate fi sânge sau bucăți de țesut. Chistul se poate dezvolta în diferite organe ale corpului, inclusiv rinichi, piele, ovare, pancreas, ficat, vezică biliară și multe altele. În majoritatea cazurilor, este definit ca benign, adică nu dăunează funcționării normale a corpului. Cu toate acestea, există cazuri în care chistul este situat astfel încât interferează cu, sau creează presiune asupra organelor, vaselor de sânge sau nervilor, și atunci poate provoca probleme și poate necesita tratament.
Chistul renal – diagnostic, semnificații și tratament
Cel mai bun mod de a diagnostica un chist este printr-o examinare cu ultrasunete. Testul poate detecta, de asemenea, dacă conținutul chistului este lichid sau solid.
Diferite tipuri de chisturi și semnificația lor
Cele mai frecvente chisturi sunt cele simple. Acestea sunt chisturi cu un conținut lichid care nu afectează în niciun fel buna funcționare a rinichiului, așa că sunt cel mai adesea descoperite aleatoriu, într-un examen cu ultrasunete conceput pentru a detecta aceste anomalii. Aceste chisturi, după cum s-a menționat, nu sunt dăunătoare și, prin urmare, nu necesită tratament, ci doar trebuie să le urmărești evoluția. Un alt grup de chisturi sunt chisturile care necesită tratament și indică, de obicei, prezența unor boli renale.
Constatările se vor face în laborator, în urma cărora medicul va trimite pacienții pentru un test de imagistică a rinichilor. Tratamentul chisturilor problematice include tratamentul bolii care le-a cauzat și, uneori, îndepărtarea chistului în sine.
Rinichiul polichistic
Este o tulburare congenitală, prin care se dezvoltă la rinichi un număr mare de chisturi ce provoacă o creștere a rinichiului. Acest lucru duce la afectarea semnificativă a funcției renale, până la insuficiența renală completă, în cazul persoanelor cu vârsta de 40-59 de ani. Pacienții au nevoie de dializă și transplant de rinichi.
Factori de risc pentru apariția chisturilor renale: diabetul, hipertensiunea arterială, medicamentele toxice, pietrele la rinichi, infecțiile recurente ale tractului urinar, consumul scăzut zilnic de lichide, alimentația deficitară, încălcarea echilibrului acidității urinare, alergiile și sensibilitățile alimentare, obezitatea, lipsa de exerciţii fizice, lipsa de minerale (magneziul și potasiul), problema ereditară a absorbției calciului, tendința de excreție a unei cantități mari de acid oxalic, probleme metabolice, hipotiroidism, sindromul Cushing.
Strategia medicinii naturale pentru problemele renale:
* Reducerea sarcinii pe rinichi.
* Reducerea nivelului de grăsime din sânge pentru a opri procesele aterosclerotice.
* Schimbarea radicală a modului de hrănire, în care pacientul va accepta o nouă dietă. Proces inițial de tratament de detoxifiere.
* Ameliorarea stresului sub formă de masaj, exerciții de respirație și meditație
* Folosirea formulelor pe bază de plante pentru tratament, ameliorare și prevenire.
Recomandări suplimentare
Eu recomand preparatele naturale Cellforce, Digestton și Elixir of Youth Canadian Sweet Extract – aceste produse îndeplinesc marea majoritate a principiilor tratamentului natural, căci au la bază plante.
* Consumul de proteine, în special proteine vegetale – leguminoasele. Foarte recomandate: fasole albă-neagră (piure), soia, linte, mai ales neagră.
* Consum de rădăcini și tuberculi – cartofi dulci, sfeclă, rădăcină de țelină, rădăcină de pătrunjel, cartofi, anghinare, ridiche, gulie.
* Alte alimente: ciuperci albe, cereale încolțite, fasole verde, tofu, orez integral, orez sălbatic, afine, tahini, halva, măsline (în mare parte negre). Nuci, semințe de susan, semințe de susan negru, semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui.
* Proteine animale: curcan, măduvă osoasă, ou, iaurt (bio).
* Pește de mare, alge (hijiki, wakame, nori), sardine.
În speranța că recomandările prezentate de mine v-au ajutat, vă doresc multă sănătate!
Pentru mai multe relații, puteți suna la telefon: 0748/11.24.20, 0748/11.24.22; www.secret-herbs.com