Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu pot rămâne însărcinată” (Răspuns pentru IONELA, F. AS nr. 1093)

Foto: Shutterstock

Ionela, înțeleg că te neliniștește faptul că nu rămâi însărcinată, dar nu trebuie să disperi. Un diag­nostic de incompatibilitate trebuie explicat; medicina de as­tăzi a ajuns departe și medicul tău este obligat să îți dea explicația necesară. Până anul tre­cut, eram și eu fră­mântată de aceeași ne­li­niște. Răbdarea și credința în Dum­­nezeu ne-au răsplătit în acest an cu o fetiță, după 6 ani de aș­teptare. În pri­mii doi ani de că­snicie, am avut două sarcini, pe care le-am pier­­­dut la două luni și ju­­mă­ta­te, din mo­ti­ve hormo­na­le. Au ur­­mat 4 ani în care nu am mai ră­mas însărcinată, timp în care am făcut tot felul de in­ves­­tigații. În final, mi s-a des­co­­perit o in­fec­ție cu Chla­my­dia trac­ho­ma­tis, din cauza că­re­­ia am ajuns sterilă. Tra­ta­rea aces­tei infecții a durat aproa­­pe un an și jumătate. Când și eu, și soțul meu, am avut confirmarea dis­pa­ri­ției in­fecției, am mers la Sovata, o stațiu­ne re­nu­mită în tratarea ste­ri­lității. Ne-am întors de la Sovata, am refă­cut analiza pentru Chla­my­dia și după patru luni eram deja în­săr­ci­nată în șase săp­tămâni. M-am sim­­țit foarte bine în tim­pul trata­men­tului și sunt con­vinsă că a aju­tat la re­lua­rea func­ției ova­relor. Dacă ste­ri­litatea ta este pro­vo­cată de o hipo­funcție a ovarelor sau de ob­tu­ra­ția trom­pelor, în­cear­că să ajungi la Sovata și vei avea co­pi­lul pe care ți-l do­­rești. Mai încearcă să pui în fie­ca­re seară, în partea de jos a abdomenului, frunze proaspete de varză (câte două o dată), zdrobite cu o sti­clă. Peste frunze, pui o folie de plastic subțire și îmbraci un chilot înalt și strâmt. Frunzele de varză se țin toată noaptea. Acest tra­tament trebuie făcut cel puțin 3 luni. Succes!

ELENA – București

„Cum pot scăpa de tartru?” (Răspuns pentru VALI – București, F. AS nr. 1165)

Dacă medicul stomatolog v-a spus că este un fel de ciupercă care este între­ținută de mediul acid din ca­vi­ta­tea bucală, vă recomand să vă clătiți după fiecare masă cu apă bicarbonatată (o linguriță de bi­carbonat la un pa­har de apă). Puteți folosi și ceai de rostopască – in­fu­zie din o linguriță rasă de plantă uscată la 300 ml apă, în care adăugați 1-2 frunze de pelin. Clătiți-vă gura și fa­ceți gargară de cât mai multe ori pe zi. Încer­cați și ba­di­jonări cu clorură de zinc 1‰ (se găsește la farmacie). Tam­ponați-vă gingiile o dată pe zi, de preferință seara, și nu înghițiți soluția! Sănătate!

CLAUDIA S.

„Caut un leac pentru veruci plantare” (Răspuns pentru SABINA L., F. AS nr. 1422)

Am suferit și eu de această afecțiune care de­ve­ni­se su­­părătoare la mers, până când într-o zi am citit des­pre tra­­­tamentul naturist al acestora. Metoda mi s-a pă­rut co­mo­­­dă și cea mai potrivită pentru acest tip de ve­ruci și con­stă în uti­li­zarea propolisu­lui brut: se în­moa­­ie propo­li­sul în mâ­nă pâ­nă ce de­­vine de con­sis­­tența unei plas­ti­li­ne și se aplică ca ata­re pe veruci, fi­­xân­du-l cu leu­­coplast. Tra­­­ta­­­men­tul es­te des­tul de lung, în func­ție de pro­fun­zi­mea ve­ru­ci­lor. Pro­po­li­sul se schim­­­­bă cam la 8-10 zile. La baie sau duș, în­cear­că să nu-l dai jos, să-l porți per­ma­nent acolo, pen­­tru ca ve­­ruca să fie în con­tact cu pro­po­li­sul tot timpul. Cu tim­pul, pie­lea se mor­­ti­fică, devine albă și aproape că se dez­li­pește cu mâna. Tra­ta­men­tul se con­ti­nuă până la vin­­­de­ca­rea completă (cu re­fa­cerea am­pren­­te­lor de pe talpă). Am reco­man­dat acest tra­­tament și al­to­ra care, ca și mi­ne, s-au vin­decat de aceas­tă boală. În ca­­zul al­tor veruci, se poate utiliza și uleiul de ricin (prin fric­­țio­nări locale), însă pen­tru tal­­pă este mai comod pro­po­­li­sul. Sunt sigură că vei scă­pa de ele. Succes!

SIMONA – București

„Vă rog să mă ajutați! Sufăr de schizofrenie” (Răspuns pentru L. R. – București, F. AS nr. 1465)

1. Și soțul meu s-a confruntat cu această boală mulți ani, făcând fel de fel de tratamente, inter­nându-se de 4-5 ori pe an în spi­tal. Dar Bunul Dumnezeu ne-a lu­mi­nat și a renunțat la neuro­leptice. De zece ani duce o via­ță liniș­ti­tă, fără prea mult stres, cu multă ru­gă­ciune, post, mul­tă credință în Dumnezeu. De fapt, aceas­tă boală este mai mult o boală a sufletului, deci sufletul are nevoie de „pu­ri­ficare”. De două-trei ori pe an, mer­ge la câte o mânăs­ti­re, stă la sfin­tele masluri și se spo­ve­­dește. Nu a re­nun­țat la Clor­de­lazin – câte 1 tabletă sea­ra. Urmați pe cât vă stă în putință aceste sfaturi, încercați să stați mai puțin în fața televizorului, evitați cafeaua, alcoo­lul și să țineți un re­gim echilibrat. Aveți în­­credere în Dum­ne­zeu, căutați un bun du­hovnic de la o sfân­tă mânăs­ti­re și spu­neți ce aveți pe suflet. Multă sănă­ta­te!

MARIA S. – Bistrița

2. Sunt o tânără care a avut o cădere ner­­­­voasă datorată suprasolicitării psihice din timpul exa­­­menelor de la facultate. Nu știu dacă tu treci prin ace­lași coșmar pe care l-am trăit eu, dar pot să afirm că sunt com­plet vindecată, deși în acele momente triste fa­mi­lia, prie­tenii mei, chiar și eu ne pierduserăm orice spe­­­ranță. Eu nu am urmat nici un trata­ment na­turist, deși știu că sunt multe plan­te cu efect cal­mant, care ame­­lio­rea­ză simp­­­to­mele acestei afec­­țiuni. Îți voi spune cum am ob­ți­nut re­zul­tate, într-un timp relativ scurt, nefiind ne­vo­ie să renunț la anul de studii res­pectiv. După ce am ur­mat un trata­ment cu antide­presive, som­­ni­fere etc. re­co­man­­dat de un medic psi­hi­a­tru, pentru cal­mare și re­fa­ce­rea echi­li­bru­lui de sub­stan­țe se­cre­­tate de creier, am ales fără ezi­ta­re ședințele de psihoterapie. Adică am mers de două ori pe săptămână, timp de trei luni de zile, la un ca­binet de pro­fil, un­de împreună cu un psi­­ho­­­log-psiho­te­ra­peut am în­cer­cat să aflăm de ce am ajuns în starea aceea. Totul este să ai încredere totală în acest om, să fii deschis spre co­mu­­nicare și dispus să-i accepți ajutorul, pentru că nu­mai el poate înțelege ce se întâmplă în interiorul tău. Nimic pe lumea asta nu se în­tâm­plă fără un motiv, o cau­ză ini­ți­ală, care se poa­te găsi chiar în trecutul tău, în co­pi­lăria ta. Păs­trează-ți credința în Dumnezeu, pentru că El nu te abandonează niciodată! Totul depinde de tine, nu te mai privi ca pe un om bolnav, pentru că aceasta nu este o boală pro­priu-zisă, cu dureri fi­zice; ea te afectează psihic și sufle­teș­te, iar sufle­tul nostru are resurse de re­fa­­cere ini­ma­gi­nabile.

A. D.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian