Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LAURA T.– Râmnicu Sărat, F. AS nr. 1465: „Mi s-au depistat chisturi hepatice și un hemangiom”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Descoperit frecvent la un examen de rutină, hemangiomul hepatic nu reprezintă altceva decât un conglomerat de vase de sânge, altfel spus, o formă tumorală benignă. Deși, din punct de vedere etiologic, cauzele care determină apariția hemangioamelor nu sunt cunoscute, se pare ca tra­tamentele anticoncepționale, cele de substituţie hormonală (la femei) sau administrarea de cortizonice ar putea fa­voriza apariția lor, dacă, bine­înțeles, ele nu au o determinare genetică.

Chiar dacă de obicei heman­gioamele sunt asimptomatice, în cazul celor voluminoase pot exista simptome cum ar fi du­rerea resimţită în hipocondrul drept, episoade icterice, prin compresie pe căile biliare, insu­ficienţă cardiacă, febră, scădere în greutate, greaţă, vomismente etc. Mai mult, există situații (rare) în care hemangioamele pot genera complicații impor­tante (cele mai mari de 10 cm), traduse prin rupere în interiorul ficatului, în căile biliare (he­mobilie) sau în peritoneu (he­moragie internă), compresie pe stomac și chiar insuficienţă car­diacă.

Simptomele care pot trăda existenţa unei com­plicații sunt durerile abdominale severe, scaune cu sânge, greaţa și vomismentele, uneori, stare de şoc cu transpirație și scăderea tensiunii arteriale în caz de rupere.

De cele mai multe ori, hemangiomul hepatic asimptomatic nu necesită tratament, ci doar mo­nitorizare periodică. În schimb, dacă apar com­plicații, în afară de procedura chirurgicală pro­priu-zisă, există și alte metode de tratament mai puţin invazive, cum sunt ablaţia cu radio­frecvenţă, iradierea zonei cu hemangiom sau em­bolizarea vaselor de sânge care hrănesc heman­giomul.

În terapeutica naturistă, hemangioamele he­patice se tratează prin administrarea extractului din mlădițe de Cimişir (3×30 picături/zi), până la resorbţia acestora.

Pentru insuficiența venoasă, utilizați Endolex – 1 sau 2 comprimate pe zi, extractul de Pin ma­ritim și unguentele obţinute din Castan sălbatic, în scopul reducerii edemelor și combaterii fragi­lităţii venoase și capilare.

Să auzim numai de bine!

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Abdomenul meu este ca un balon de aer” (Răspuns pentru ALEXANDRU K. – Brad, F. AS nr. 1462)

Carmen Ponoran

Domnule Alexandru, vă recomand să apelați la gemoterapie, pentru o normalizare a florei in­testinale și reducerea distensiei abdominale. Cura gemoterapică ar trebui să conțină câteva extracte cu acțiune la ni­velul stomacului, colecistului, pancreasului și intestinului, pen­tru că din relatarea dumnea­voas­tră nu a reieșit unde este loca­lizată disfuncția ce duce la balo­narea excesivă. De aceea vă su­gerez să urmați o cură de două luni cu Extract din mlădițe de Rozmarin și Ex­tract din muguri de Smochin (dimineața), Extract din muguri de Nuc (la prânz), Extract din mlădițe de Merișor și Extract din muguri de Smochin (seara). Efectele nu se vor instala de la primele administrări, dar perseverați până la finalizarea curei. Când apar ameliorări evidente, nu între­rupeți cura, pentru că procesul de refacere este anevoios, mai ales la vârsta dumneavoastră. În cazul în care vă va fi de ajutor, vă recomand să repetați această cură de 2-3 ori pe an.

Numai bine!

„Sufăr de gastrită atrofică cronică” (Răspuns pentru COSTEL – Iași, F. AS nr. 1457)

Domnule Costel, pentru că sunteți din Iași, vă recomand o consultație la un medic din localitate, foarte bun specialist în gemoterapie și alte terapii na­turale. Este vorba despre doamna dr. Mălina Ciumașu, care este și lector al „Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie”, instruind medici în aceste domenii ale medicinei complementare. Aveți nevoie de un tratament individualizat, iar evoluția bolii trebuie urmă­rită îndeaproape. Vă asigur că veți fi pe mâini bune.

Numai bine!

„Nepotul meu a fost diagnosticat cu dermatită atopică” (Răspuns pentru ELENA, F. AS nr. 1457)

Stimată doamnă Elena, ar fi important de stabilit cauza și acest lucru ar putea să îl facă un medic homeopat. Fiind foarte tânăr, de 20 de ani, eu sugerez ca nepotul dumneavoastră să încerce și o abordare gemoterapică, cu extracte din mu­guri și mlădițe care au efecte benefice la nivelul pielii. Îi recomand să urmeze o cură de 2-3 luni cu Extract din muguri de Coacăz negru (de 2 ori pe zi, din care una din administrări, dimineața) și Polygemma 13 – Piele detoxifiere (două admi­nistrări pe zi). Numai bine!

„Sufăr de BPOC, cu capacitate respiratorie de 30%” (Răspuns pentru CORNELIA P. – București, F. AS nr. 1457)

Doamna Cornelia, în această perioadă de pandemie, medicii specializați în gemoterapie au fo­losit, cu rezultate bune pentru re­fa­cerea pulmonară post Covid-19, complexul gemoterapic Poly­gemma 16 – Plămâni, care îmbu­nătățește elasticitatea țesutului pul­monar și crește astfel capaci­tatea respiratorie. Pentru că sufe­rința dumneavoastră este avan­sată, adăugați și Extractul din muguri de Carpen, cu efect anti­in­flamator, antispastic și cica­trizant la nivel bronșic. Luați cele două preparate gemoterapice de trei ori pe zi, câte 2 ml din fiecare, timp îndelungat (nu sunt efecte adverse). În gene­ral, cura se recomandă cel puțin două luni. Sper să vă ajute la îmbunătățirea calității vieții.

Numai bine.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Am fost diagnosticat cu lombosciatică” (Răspuns pentru CORNEL D., F. AS nr. 1461)

Regimul alimentar şi de viaţă reprezintă „cheia succesului”! Dacă sunteţi supraponderal sau obez, este necesar să slăbiţi, altfel, puteţi în­ghiţi o farmacie cu rafturi cu tot, căci nu vă va fi de niciun folos ! Chiar dacă nu vă încadraţi în această categorie „defavorizată”, tot va trebui să scoateţi din meniul zilnic carnea de porc + deri­vatele ei, untul, smântâna, produsele de patiserie şi dulciurile de cofetărie. Este obligatoriu să tre­ceţi la un regim alimentar preponderent vege­tarian! Singura carne tolerată este cea „albă”, pasăre sau peşte, şi aceasta o dată pe lună! În afara acestei „reforme alimentare”, şansele de eliminare a durerilor de mijloc sunt nule. Ca medicaţie, cel mai eficient cocktail de ceaiuri este cel de: scoarţă de Salcie + Mesteacăn, Ar­nică şi Tătăneasă, băut câte un litru pe zi, în 4 prize: 250 ml înainte de fiecare masă principală + 250 ml înainte de culcare. Dacă această mo­dalitate nu vă aduce alinarea durerilor, contac­taţi-mă.

„Mă dor picioarele, dar doar în poziţia culcat” (Răspuns pentru TINCUȚA C. – Onești, jud. Bacău, F. AS nr. 1461)

Dacă sunteţi supraponderală sau obeză, tre­buie să vă daţi silinţa să slăbiţi, altfel durerile vor fi din ce în ce mai puternice şi vor apărea şi în cursul zilei. Apoi, puneţi o pătură sau o pernă mai veche sub salteaua patului pe care dormiţi, în dreptul şoldului, timp de 7 zile. Dacă durerea slăbeşte sau dispare, continuaţi acest pro­cedeu, dacă nu apare nicio ame­liorare a durerii, mutaţi pătura sau perna de sub saltea la nivelul glez­nelor. Dacă nici aşa nu dispare sau măcar nu slăbeşte durerea, con­tactaţi-mă.

„Mi-am scos o măsea şi locul nu se mai vindecă” (Răspuns pentru IOANA M. – București, F. AS nr. 1461

Puneţi pe locul extracţiei tinctură de propolis (40%), câteva picături după fiecare masă prin­cipală, plus seara la culcare. Dacă salivaţi, în­ghiţiţi saliva. Între mesele principale, puneţi un vârf de linguriţă de argilă sau cărbune medicinal pe locul extracției. Când salivaţi, înghiţiţi. Dacă nu găsiţi cărbune medicinal pulbere, puteţi aplica una – două tablete de carbocif.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian