Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII IUNIE

Foto: Shutterstock

– Eclipsa de Soare din Gemeni, care se petrece pe data de 10, aduce cu sine o combinație de energii pe cât de puternică, pe atât de interesantă. Ea afectează în primul rând bărbații, iar dintre aceștia, în mod special pe „regi”, adică persoanele în funcții înalte. Energia lui Mercur se combină cu cea a lui Marte, planete ce acționează rapid și în forță. Cei doi favorizează activitățile comerciale și în special pe cei care au știut cui să-i ceară sprijinul. Din punctul de vedere al comunicării în spațiul public se pot adopta numeroase reglementări la nivel înalt. Însă cei chemați să le aplice, nu prea țin seama de ele. La mijlocul lunii, culminând pe 14, forțele sociale se mobilizează, în timp ce autoritățile fac un pas înapoi. Pe plan personal, pot apărea probleme cu copiii sau tinerii care contestă educația parentală sau autoritatea dascălilor. Mercur redevine direct în Gemeni pe 23, ceea ce duce la o îmbunătățire semnificativă a comunicării și a felului în care decurg diverse tratative. Cei doi guvernatori ai zodiei Peștilor, Jupiter și Neptun, o pornesc în mișcare retrogradă pe 21, respectiv 26, ceea ce ne poate ajuta să devenim mai realiști în privința aspirațiilor noastre sau a așteptărilor exagerate pe care le avem din partea unor persoane –

BERBEC

Zâzanie și energie

Aveți mare grijă cu felul în care abordați problemele familiale în preajma eclipsei de Soare, mai ales dacă e vorba despre discuții contradictorii cu bărbați tineri, cu care nu reușiți să găsiți un limbaj comun. Aceste conflicte pot afecta, mai ales până pe 23, și felul în care decurg relațiile cu rudele mai îndepărtate sau cu vecinii. Ca urmare a eclipsei, puteți face cu­noștință cu persoane tinere, active și energice. Dvs. înșivă dispuneți de mai multă energie din 12, când stă­pânul dvs. Marte părăsește Ra­cul, unde nu s-a simțit bine deloc, și intră în Leu, unde vă sporește crea­tivitatea.

BANI: În cazul în care nu res­pectați întru totul niște prevederi contractuale sau vă bur­zuluiți la cei cu care aveți înțelegeri bănești, s-ar putea ca aceștia să renunțe la respectivele contracte, la mijlocul lunii.

CARIERĂ: Nu vă lăsați con­tagiați de starea de „lasă-mă să te las” a unora dintre colegi, care se pot baza pe protecția unora dintre șefi.

DRAGOSTE: Berbecii liberi se pot arunca într-o poveste pasională, din 12 încolo. E un început promițător, cu condiția ca idila să nu fie cu o persoană afla­tă deja într-un cuplu. În acest caz ar putea apărea cosecințe jenante, pe final de lună.

SĂNĂTATE: Din 12, nivelul energiei crește, dar e posibil să scadă din nou după 21, din pricina unui ficat lenevos.

TAUR

Nu dați cu pumnul în masă

Vă vine ușor să câștigați sim­pa­tia oamenilor, în ciuda faptului că sunteți firi conservatoare. Felul în care ieșiți din acest conservatorism, cum sunteți tentați să o faceți la mij­lo­cul acestei luni, lucrează însă îm­po­triva dvs. Ba poate duce chiar la pier­derea unor prietenii. Fiți deci atenți să nu vă manifestați într-o manieră prea radicală, pentru că, deși sunteți con­vinși că aveți 100% dreptate, opiniile dvs. se potrivesc ca nuca în perete cu cele ale altora, cu care până acum erați în armonie. Comunicați mai relaxat cu cei cu care aveți legături mai super­fi­ciale, vecini sau cunoștințe, în special între 3 și 27.

BANI: Există riscul de a vă pre­ci­pita cu privire la niște în­țe­legeri bănești. O afacere tentantă poate începe în forță, doar pentru a se fâsâi curând, în urma eclipsei.

CARIERĂ: Relațiile cu șefii sunt puse în pericol de por­nirea dvs. de a face totul după cum vă taie capul. Asigurați-vă mai întâi că aveți acordul lor.

DRAGOSTE: De regulă, sunteți constanța întruchi­pa­tă, dar, mai ales pe 14, vă purtați ca și când ați fi liberi și independenți. Unii dintre dvs. pot fi dispuși chiar să rupă o relație stabilă, gest care nu va putea fi reparat.

SĂNĂTATE: Stomacul dvs. este în continuare sen­si­bil, până pe data de 11, deci e indicat să mâncați ușor.

GEMENI

Sub semnul eclipsei

Eclipsa de Soare se petrece pe 10, tocmai în semnul dvs., pro­ducând un soi de criză de per­so­nalitate. Ajungeți să vă vedeți cu alți ochi, să vă doriți să manifestați noi laturi ale firii dvs. Există însă riscul să fiți tentați să vă lansați în distracții periculoase, cum ar fi sporturile extreme, sau să vă lăsați atrași de jocurile de noroc. În oricare dintre aces­te direcții ați avea la început succes, poate spectaculos, însă categoric nu de durată. Încercați să fiți riguroși în spu­nerea adevărului, chiar dacă pe moment asta vă pune într-o situație neplă­cu­tă. Răsplata pentru onestitate vine după 23, când Mercur revine direct în semnul dvs.

BANI: Perioada 3-27 este pro­mițătoare pentru sporirea ve­niturilor directe. Semnați însă even­tuale contracte în intervalul 24-27, după ce Mercur își reia mișcarea directă.

CARIERĂ: Aveți impresia că vă confesați unor prie­teni despre chestiuni neplăcute de ser­viciu, când de fapt respec­tivele persoane vă pot lucra pe la spate.

DRAGOSTE: După 24 vă vine mai ușor să schimbați felul în care de­curge comunicarea în cuplu.

SĂNĂTATE: Gleznele, gambele și genunchii vă pot necăji mai ales în­tre 13 și 18. În același interval e con­traindicat să lucrați noaptea.

RAC

Mici trădări

Micul benefic Venus vă tra­ver­sează semnul mai toată luna, respectiv între 3 și 27, ceea ce vă e de mare folos pen­­tru a vă păstra echilibrul în preaj­ma eclipsei de Soare din Gemeni, de pe data de 10. S-ar putea totuși ca în jurul aces­tei date să vă simțiți ai ni­mă­nui, să vă re­tra­geți în carapace sau să aflați că oameni care vi se pă­ruseră sim­pa­tici v-au vorbit de rău. Venus, pla­neta armoniei, vă aju­tă însă să nu pu­neți la inimă even­tualele trădări. Puteți găsi chiar me­tode diplomatice de a pune lucrurile la punct.

BANI: O inițiativă nouă e in­dicată începând din 12, când năbădăiosul Marte iese din Rac, unde nu s-a simțit bine nici el, nici dvs., și intră în Leu, unde devine creativ în privința unor noi surse de venit.

CARIERĂ: Acordați maximă aten­ție bârfelor din cu­lise, dar nu vă alăturați bârfito­ri­lor. Informații de încredere primiți doar după 24.

DRAGOSTE: Între dvs. și partener nu doar că se poate re­aprin­de fo­cul pasiunii, ci pu­teți con­ști­en­tiza amândoi pro­funzimea le­găturii. Racii li­beri tră­iesc o istorie amoroasă ca în po­vești, din care încep să se dez­me­ti­cească însă după 20. Nu e vina per­soanei iubite că ați idealizat-o la început.

SĂNĂTATE: Atât Mercur re­trograd, cât și e­clip­­­sa, vă afectează sănătatea. E nevoie să vă protejați brațele până pe 24, iar în preajma lui 10, cardiacii ar trebui să se menajeze.

LEU

Energie marțiană

Eclipsa de Soare din Gemeni intervine în viața dvs. socială în două feluri: fie vă distanțați de pri­e­tenii cu care nu împărtășiți su­ficiente interese, fie se produce o apropiere de unele persoane care se implică în activitățile dvs. financiare. Oricum ar sta lucrurile, n-ar fi de dorit să-i neglijați pe ceilalți prieteni. Marte își fa­ce intrarea în zodia dvs. pe 12, ceea ce înseamnă că găsiți ac de cojocul celor care v-au ponegrit până acum. Mai sunt avantaje, și anume faptul că vă vine ușor să vă impuneți și vă lansați fără ezitare în proiecte per­sonale în­drăz­nețe. Pot fi și mo­men­te în care energia marțiană se cere do­mo­lită, dar micul benefic Venus vă sa­re în ajutor din acest punct de vedere, e drept, de abia din 28.

BANI: S-ar putea ca după 20 să vă dați seama că ați cheltuit cam mult. Nu sunt motive serioase de în­grijorare, dar ar fi bine să fiți eco­nomi.

CARIERĂ: Vă vine destul de greu să înțelegeți ce doresc șefii de la dvs. – probabil nici ei nu prea știu. La mijlocul lunii pot izbucni conflicte, pe 14 îndeosebi.

DRAGOSTE: Percepția despre ce căutați într-o relație de iubire vi se schimbă, fie că sunteți în cuplu ori într-o relație nouă.

SĂNĂTATE: E nevoie de o dietă sănătoasă, lipsită de toxine, măcar până pe 11. Pe 6, stomacul vă poate face figuri.

FECIOARĂ

Luna cu prieteni

Dedicați timp prietenilor dvs., între 3 și 27. Nu numai că vă veți simți bine în cercurile dvs. so­ciale, dar veți avea ocazia să cu­noaș­teți și alte persoane agreabile. Nu este exclus nici ca noii dvs. prieteni să vă fie de folos în realizarea unor aspirații. Din 12, inamicii dvs. as­cunși se pot mobiliza împotriva dvs., dar planurile acestora vor eșua după data de 27, probabil în urma inter­ven­ției unor persoane care pun lu­crurile la punct.

BANI: Chiar dacă nu ies bani imediat, relațiile cu noii dvs. amici vă pot aduce colaborări sau contracte temporare. În plus, în acest fel vă lărgiți re­țeaua de contacte utile.

CARIERĂ: Ar fi indicat să mergeți pe vârfuri pe lângă șefi, în preajma eclipsei de Soa­re din Gemeni, din 10. Nu de al­ta, dar ea se petrece fix peste Mercur retrograd și, desigur, nu doriți să fiți „retrogradați”. Situația se drege du­pă 22, când planeta revine la miș­ca­rea directă.

DRAGOSTE: După 20, începeți să nu mai credeți în anumite promisiuni făcute de par­tener. În poveștile de amor, o prie­te­nă vă poate ajuta să vedeți lucrurile altfel.

SĂNĂTATE: Ocupați-vă cu seriozitate, mai a­les la mijlocul lunii, de tratarea afec­țiunilor dvs. dentare și/sau osoase.

BALANȚĂ

Evitați obligațiile financiare

Planurile dvs. de vacanță se pot da din nou peste cap, luna acesta. Motivul îl constituie eclip­sa de Soare din Gemeni, de pe 10. Poate fi vor­ba despre o nouă suceală în programul școlar al co­pii­lor dvs. sau ideea dvs. de-a rezolva prea multe pro­bleme, îna­inte de a pleca. Nu e o idee bună, de­oa­rece acțiunile precipitate, pe care le întreprindeți acum, nu se vor dovedi prea reușite. Decât dacă cereți și obțineți ajutorul unor persoane com­pe­ten­te. Vor interveni probabil și situații neplăcute, din care credeți că puteți scăpa spunând un neadevăr – nu recurgeți la ascunzișuri, căci e posibil să vă dați de gol.

BANI: Declinați-vă orice responsabilitate față de obligațiile financiare cu care cineva poate încerca să vă încarce, fie privitoare la copii, fie legate de datorii făcute de persoana iubită. Evi­tați orice fel de jocuri de noroc.

CARIERĂ: S-ar putea ca din 21 să vă dați sea­ma că ați fost puțin cam îngăduitori cu colaboratorii dvs. Nu vă schimbați abordarea brusc, ci treptat, și cu un strop de umor.

DRAGOSTE: O prietenie poate căpăta accente diferite după 12, dar dacă e să schimbați natura relației, așteptați până pe 28.

SĂNĂTATE: În afară de tendința de îngrășare și un ficat puțin cam leneș, nu aveți de ce să vă îngrijorați.

SCORPION

Profesia sau familia?

Opersoană mai în vârstă, din familia dvs., ar putea reveni asupra unei hotărâri legate de casă ori gospodărie. E posibil ca această răzgândire să fie motiv de dispută la mijlocul lunii. Mai ales pe 14 ar trebui evitate discuții contradictorii, de­oa­rece pot îmbrăca forme neplăcute ori duce la ru­pe­rea sau sistarea unui contract. Cel mai bine e să fiți concilianți și, dacă se poate, să amânați rezolvarea acestei probleme până luna viitoare. Aceia dintre dvs. care și-au programat o excursie în străinătate se vor simți cât se poate de bine între 3 și 27. Cei care au de susținut examene acum se vor descurca ușor.

BANI: În primele două zile ale lunii vă pot sosi, poate cu oarecare întârziere, niște bani. Contracte cărora n-ați reușit să le dați de cap de la finele lunii trecute se pot finaliza după 27.

CARIERĂ: Cu toate că ambiția de-a reuși se face simțită începând din 12, anu­mi­te probleme familiale vă pot ține pe loc. Vă vine mai ușor să faceți pro­gre­se după 27.

DRAGOSTE: Dacă partenerul dvs. se va mai com­porta ca și când e de capul lui, s-ar putea să decideți, la mijlocul lunii, că v-ați săturat. Relațiile de amor pot deveni mai realiste în a doua parte a lunii.

SĂNĂTATE: Evitați sucurile acidulate și alimentația condimentată, până pe 11, deoarece stomacul dvs. nu se înțelege deloc cu ele.

SĂGETĂTOR

Schimbați spațiul

În a doua parte a lunii, în­cep să se schimbe anu­mi­te reprezentări ale dvs. pri­vind rudele prin ali­anță (după 20) și acei membri ai familiei care au veșnic nevoie de ajutor (din 26). Cu privire la pri­mii, revelația poate fi că nu v-ați dat seama câtă recunoștință le datorați pen­tru ceea ce au fă­cut pentru familie. Victimele din cadrul fa­miliei, pe care le-ați tot aju­tat de câte ori se văicăreau, s-ar putea să nu vă mai impre­sio­neze la fel. Începând din 12 nu mai aveți răbdare să stați pe loc – trebuie să plecați un­deva sau măcar să vă faceți un program de ieșiri. Schimbați spațiul.

BANI: Afacerile merg bine între 3 și 27, dar în preajma datei de 25 s-ar putea să fiți tentați să investiți într-o direcție riscantă. Fiți de asemenea atenți la motivația celor care doresc să vă coopteze.

CARIERĂ: Prea multă prietenie față de unii dintre colaboratorii dvs. s-ar putea dovedi dăunătoare. E posibil ca o rudă mai în vârs­tă sau cineva din anturajul dvs. să vă fi aver­tizat asupra urmărilor unei încrederi neverificate.

DRAGOSTE: Eclipsa de Soare din 10 vă face să deveniți conștienți de nevoia de-a comunica altfel cu partenerul de cuplu, mai ales dacă în ultima vreme l-ați surprins mințind.

SĂNĂTATE: Luați măsuri împotriva in­som­-niilor și încercați să preveniți apariția varicelor, dacă simțiți furnicături în gam­be.

CAPRICORN

Pasiuni profunde

P riviți cu un ochi critic ceea ce apreciază cei­lalți la dvs. Vă examinați cu obișnuita in­tran­sigență propriul sistem de valori și n-ar fi exclus ca peste nouă luni acesta să arate altfel. Prietenii sau călătoriile în străinătate pot fi în mare măsură cauza acestor schimbări. La mijlocul acestei luni, mai ales pe 14, s-ar putea să aveți primele surprize majore cu privire la ceea ce reprezintă un etalon pentru alții și într-o primă instanță să respingeți aceste con­cep­ții. Cu toate că în anturajul dvs. domnește armonia, în cea de-a doua jumătate a lunii puteți constata că ați avut așteptări exagerate.

BANI: Nu vă luați nici după sfaturile prie­te­-nilor și nici după trenduri din străinătate. În general, luna aceasta ar fi bine să stați retrași.

CARIERĂ: În urma eclipsei de Soare din 10, vă priviți echipa cu alți ochi. Se poate ca asta să vă determine să renunțați la unii dintre ei sau ca, după 22, să schimbați anumite cerințe.

DRAGOSTE: Căldura emoțională cu care vă întâmpină partenerul vă poate trezi o pasiune mai profundă ca oricând. Se poate însă și ca această intensitate să aducă la suprafață gelozii sau alte sentimente nocive.

SĂNĂTATE: Încheieturile brațelor, în special umerii, vă pot ridica probleme pâ­nă pe 22, iar acestea se pot intensifica în preajma eclipsei de Soare din 10.

VĂRSĂTOR

Exersați flexibilitatea

Se prea poate să nu fiți de acord cu o decizie adoptată de unii dintre membrii familiei dvs., iar asta să fie un motiv serios de disensiune. Ați avea de câștigat, dacă ați fi un pic mai flexibili în atitudinea dvs. Astfel îi puteți domoli pe cei care vor o schimbare cu tot dinadinsul sau una prea bruscă, la care vă vine greu să vă adaptați. Într-un alt scenariu, vă poate supăra atitudinea celor din fa­mi­lie, care se schimbă de la o zi la alta. Nu e ex­clus să fie vorba despre o mutare. Plecările la drum lung ar fi de evitat, până pe 22 inclusiv, și în spe­cial în preajma eclipsei de Soare din 10. Vehiculele se pot defecta ori vă certați cu tovarășii de că­lătorie.

BANI: Estimați atent cât de serios vă puteți implica în mai multe proiecte care se desfășoară în același timp, înainte de a vă da seama că nu aveți cum să le susțineți pe toate.

CARIERĂ: Lucrați cu plăcere, între 3 și 27, când creativitatea e pronunțată, la fel și spiritul de echipă. În preajma lui 24 însă, popularitatea dvs. ar putea deranja un competitor.

DRAGOSTE: S-ar putea ca atitudinea au­to­ritară a perechii, de după 11, să vă calce pe nervi. Procedați cu răbdare și veți vedea că lucrurile se îndreaptă după 27 și apare tandrețea.

SĂNĂTATE: Luați precauții pentru zona ca­pu­lui, până pe 11, dacă faceți sport. Riscul de accidentări e pronunțat, mai ales pe 6. Stomacul este de asemenea sensibil.

PEȘTI

De-a îndăratelea

Ambele planete care vă tra­­versează zodia intră luna aceasta în miș­­care retrogradă. Primul care o ia înapoi pe cer e Jupiter, care vă aten­ționează, din 21, asupra faptului că proiectele per­sonale, pe care de abia le-ați început, și care mer­geau bine, se dezvoltă mai încet, ceea ce poate să fie dezamăgitor. E însă preferabil să porniți de la așteptări realiste. A doua retrogradație, din 26, e cea a lui Neptun, care ne poate face, într-o primă fază, să ne simțim pierduți și fără direcție. E nor­mal să vă simțiți așa, dar un avantaj al acestei pier­deri de direcție în lumea materială este că vă poate întări în credință.

BANI: Nu este exclus ca luna aceasta să be­ne­ficiați de o creștere salarială.

CARIERĂ: Aceasta se poate întâmpla cel mai probabil după 27, fiind urmarea felului exemplar în care vă conduceți echipa sau vă aduceți contribuția creativă în cadrul acesteia.

DRAGOSTE: În cea de-a doua parte a lunii, s-ar putea să vă simțiți dintr-odată dezamăgiți și demotivați în cuplu. Tendința poate fi să vă victimizați și să vă acuzați perechea că nu vă mai trezește fluturi în stomac. Fluturii nu ajută la nimic, un cuplu funcțional trebuie să fie cu pi­cioarele pe pământ.

SĂNĂTATE: Oasele, îndeosebi genunchii, că­rora nu le-ați acordat suficientă atenție, vă pot necăji rău luna asta. Pe 14 există inclusiv riscul unor accidentări, deci nu vă forțați sistemul osos.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian