Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Concert nocturn

Un concert fabulos, petrecut la o ins­talație nocturnă naturală, formată din lună și stele. Spec­tatori: familia mea.

Nu am visat niciodată că vom putea avea un asemenea privilegiu, acum, la vârsta pen­sio­nării: să ascultăm, uimiți, cântecul gre­ie­rilor din grădina noastră. Odată instalată vara, gea­mu­rile casei se deschid doar la lăsarea în­tune­ri­cului și așa rămân până dimineața, când le închi­dem pen­tru a păstra înăuntru aerul ră­coros de peste noap­te. Și astfel adormim, atunci când gre­ierii încep să cânte, și ne trezim când se lumi­nează de zi, iar orchestra își pierde din to­na­litate. Unul câte unul, greierii își opresc cân­tecul.

Concertul este mai lin la început, dar când trece de miezul nopții, „orchestra” este deja com­pletă, iar sunetul ei ajunge până la stelele de pe cer. Cred că ar fi de-a dreptul magnific să poți să vezi cum, rând pe rând, greierii își ocupă locul în or­chestră și încep să cânte. Dirijor nu au, dar se descurcă și singuri: sunt foarte disciplinați, punc­tu­ali și, exact când se lasă întunericul, încep să cânte.

Mai spre dimineață, când aproape se lu­mi­nează de ziuă, începe un alt concert: cel al coco­șilor de pe gard. La început sporadic, apoi din ce în ce mai mulți, anunță împreună sosirea zilei.

Cine nu locuiește la țară este vitregit de astfel de bucurii, care te fac să simți că ești înconjurat de făpturi cu adevărat talentate și care, la fel ca și oa­me­nii, iubesc frumosul și armonia. „Ti­parul” lui Dum­nezeu se află în toate. Doar să VREI să-l des­co­peri și să te bucuri de el.

ANA – sat Cinciș, jud. Hunedoara

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian