Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Parazitozele intestinale mă mănâncă de vie” (Răspuns pentru E. A. – Focșani, F. AS 1213)

Foto: Shutterstock

Ca urmare a insuccesului tratamentului efectuat de dumneavoastră cu unele medicamente pentru parazitozele intestinale de care suferiți, respectiv ascaridioză (limbrici) și oxiuroză (oxiuri), vă co­mu­nic, la solicitarea dvs., unele posibile tratamente naturiste.

Pentru ascaridioză puteți folosi ceaiul din rădăcină de ghințură (Radix Gențianae), ceaiul de coada-șoricelului (Achilea millefo­lium) sau ceaiul dintr-un amestec de pelin (Herba Absinthii) și de rădăcină de crușin (Cortex Fran­gulae), precum și ceaiul de corian­dru (Coriandrum sativum).

Pentru oxiuroză vă poate fi util același amestec de pelin și de rădă­cină de crușin sub formă de ceai, precum și unele tratamente locale, ca de exemplu clismele cu decoct din rădăcină de săpunariță (Sapo­naria officinalis), clismele cu infu­zie de pelin sau băile locale de șe­zut cu decoct de săpunariță și infu­zie de pelin, separat sau asociate.

Sper să puteți scăpa astfel de pa­raziții intestinali care vă provoa­că multă suferință.

VALERIU T. – Oradea

„Cum îmi pot trata fragilitatea vasculară?” (Răspuns pentru IOAN P. – Mediaș, F. AS 1310)

Fragilitatea vaselor capilare poate fi tratată cu medicamentul românesc RUTIN-S tablete (echiva­len­tul medicamentelor străine Rutoside sau Rutine). Este un factor cu acțiune vitaminică P, care micșo­rează permeabilitatea și crește rezistența capila­relor, prevenind astfel apariția unor hemoragii capilare.

Și mai bun este medicamentul românesc Tarosin tot sub formă de tablete, care în plus față de Ruto­side, conține și 50 mg de vitamina C, un factor vita­minic ce contribuie suplimentar la creșterea rezis­tenței vaselor capilare.

VALERIU T. – Oradea

„Ajutați-mă să rămân în viață” (Pentru ILINCA M. – Tecuci, F. AS nr. 1466)

Doamnă Ilinca, nu vă mai panicați atât de tare! Așa am fost și eu, pulsul foarte mare, tahicardie, hipertensiune, colesterol mare, mă sufocam la orice agitație. Vecina mea, care este abonată la „Formula AS”, a zis: ia încearcă și sună aici, și mi-a dat un număr de telefon al unui cabinet din București, „Lacrima Natu­rii”, condus de doamna dr. Spâ­nu, care se ocupă numai cu proceduri naturiste (tel. 0744/87.01.94). Am sunat și mi-am vărsat tot necazul. D-na doctor m-a ascultat cu aten­ție și mi-a zis: în primul rând, trebuie să încercăm să facem ceva să ne liniștim, atâta timp cât sun­tem atât de stresată nu vom reuși să aducem procesul de vindecare în corp. Într-adevăr, eu eram foar­te panicată din orice. Mai ales când auzeam că în fiecare zi mor oameni de Covid, mă panicam mai tare și îmi era tot mai rău. Vă sfătuiesc să luați legă­tura cu doamna dr. Spânu, să-i spuneți ce aveți, și ea vă va spune ce aveți de făcut. Eu nu sunt în stare să mulțumesc că există astfel de oameni devotați, gata să ne acorde ajutorul la timpul potrivit. Iar „Formula AS” ne vine în ajutor, ca să putem, și noi, cititorii, să beneficiem de serviciile acestor medici devotați. Acum, colesterolul meu este în limite normale, și celelalte analize sunt bune. La mine, și glicemia era puțin crescută. Toate au ajuns în limite normale, și am și eu vârsta de 52 de ani.

Mii de mulțumiri că existați!

LAURA PINDARI – e-mail: [email protected]

„Îmi puteți indica o clinică de nutriție cu rezultate bune?” (Pentru LILIANA – București, F. AS nr. 1467)

Nu vă neliniștiți prea tare, căci toate necazurile au o rezolvare în timp. Ceea ce vă recomand presu­pune voință și răbdare, cu rezultate pe măsură.

Trebuie să introduceți în meniul zilnic, pe lângă celelalte alimente obișnuite, și câte 3-4 iaurturi naturale (inclusiv cele de băut). E vorba de iaurtu­rile fără alte adau­suri și făcute pe baza bacteriilor. Vor fi consumate în decursul fiecărei zile, timp de cel puțin un an, în care puteți pierde 19-20 kg, fără un alt efort! Tratamentul a fost urmat de alte femei care i-au confirmat eficiența, cu mare satis­facție.

Există și alte proceduri, tot pe bază de iaurt, dar sunt mai ener­gice, și la greutatea dvs. nu sunt încă recomandate. Cunosc aceste tratamente de peste treizeci de ani și au fost folosite cu succes. Pen­tru detalii, puteți să mă sunați la tel. 0753/58.26.37. Procedați cu toată încrederea și veți fi mulțu­mită.

NICULAE BICA – București

„Sunt bune injecțiile cu acid hialuronic în genunchi?” (Pentru MARINELA A. – Ilfov, F. AS nr. 1469)

Stimată dnă Marinela, încep prin a preciza că d-l doctor a luat-o pe „scurtătură”, când v-a indicat drept unică șansă infiltrații cu acid hialuronic. O precizare: „lichidul articular” nu se pierde, ci orga­nismul nu îl mai produce în cantitate suficientă. Așa cum bine ați spus dvs., după atâta timp de șe­dere la pat a mamei dvs., mușchii s-au atrofiat sim­țitor. În primul rând, trebuie acționat pentru mobi­lizarea acestora prin masaj manual și prin exerciții de kinetoterapie. După ce se observă o îmbunătă­țire a stării acestora, adică mama dvs. se poate ține independent pe picioare, se poate trece la faza de infiltrații. Înainte de a solicita o consultație, este de dorit să îi faceți o radiografie la ambii genunchi, stând în poziția „în picioare”, nu culcată pe patul radio­logic. Numai așa ortopedul își poate da seama de gradul de artroză al genunchilor. Doctorul poate prescrie la început infiltrații cu ozon și apoi, dacă este cazul, și infiltrații cu acid hialuronic, ocazie cu care va recomanda și concentrația soluției. Din experiență vă spun, doar în funcție de situația me­dicală se recomandă infiltrații bianuale. Acum, aceste fiole pre­umplute se găsesc în farmacii, la prețuri rezonabile. De obicei, se injectează ambii genunchi (în cazul dvs.).

Este de dorit să obțineți o tri­mitere, din partea medicului de familie, la un doctor specialist pentru a beneficia de gratuitate. Tratamentul în sine nu este gra­tuit. Eu vă recomand, după ce ter­minați această pregătire a ma­mei dvs., să solicitați o progra­mare la dr. ortoped Hîncu Iurie, la Poli­clinica „Laurus”, care cu sigu­ranță o va ajuta.

Vă doresc sănătate și răbdare pentru a ajunge la independența motorie a mamei dvs.

MANUELA R.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian