Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiica mea a fost operată de carcinom bazocelular”

Foto: Shutterstock

Dragă redacție, sunt o mamă disperată! Fiica mea, în vârstă de 23 de ani, avea o rană mică, cât un bob de porumb, pe creș­tetul capului. Medicul dermatolog i-a recomandat operația, iar rezultatul analizelor anatomo-patologice a fost carcinom bazocelular. Ce pot să fac? Cum să o ajut? Îmi este teamă de evoluția acestei boli cumplite. Aș­tept sfaturi de la cititorii care au suferit de această boală și au reușit s-o învingă. Vă doresc sănătate.

ALINA – București

(Ca soluție alternativă, adresați-vă cabinetului „Lacrima Naturii”. Scrisorile cititorilor îl reco­mandă ca deosebit de eficient. Tel. 0744/87.01.94.)

„Am fost diagnosticată cu Parkinson”

În anul 2016, luna februarie, mi-am fracturat cotul de la mâna dreaptă. Am fost operată, mi s-a schimbat de mai multe ori gipsul, apoi pansamen­tele; am fost externată după două săptămâni. După o lună, am observat că din cot iese ceva dur, credeam că este un os. Am răbdat dureri mari până în septembrie. Când am ajuns la spital, la chirurgul care mă operase, acesta m-a certat că nu am venit mai devreme, fiindcă îmi ieșise tija. Iarăși intervenție chirurgicală, iarăși dureri… Acum cotul e foarte bine, dar toate suferințele prin care am trecut mi-au declanșat o boală incu­rabilă. La început mi-a apărut un fel de răgușeală ciudată. Am început să iau diferite siropuri, dar nu m-au ajutat. Am mers la ORL, doamna doctor mi-a examinat nasul, gâtul, urechile și a zis că totul e curat. Am mers apoi la un neurolog, care mi-a zis să nu mă sperii, dar am Parkinson. Aceasta s-a întâmplat în anul 2017. De atunci, iau urmă­toa­rele medicamente (du­pă rețeta neu­rologului): Opry­mea, Cavinton, Aflen, Gingko Biloba, Pi­racetam, Tonotil N, Neuro­mul­tivit, Actove­gin. În plus, țin regim alimentar fără sare și fără grăsimi. Am sin­drom vestibular. Dar de ceva timp, boala mi-a deplasat șira spinării, mi-a „ieșit” omo­platul drept, iar coastele din stânga îmi apasă abdo­menul, șoldul stâng pare că se ur­că… Vă rog în genunchi să mă ajutați, sunt disperată! Poate un neurolog mă ajută cu un sfat sau să-mi recoman­de un suport regenerator. Am purtat suport magnetic, dar nu ajută. În afară de aceste două suporturi, poate mai e ceva care să-mi îndrepte șira spinării. Fac gim­nastică medicală, exerciții fizice pentru durerea cervicală și de spate, dar nu prea mă ajută. Vă rog mult, ajutați-mă!

INGRID – Rădăuți

„Soția mea suferă de siringomielie”

În urmă cu cinci ani, soția mea a avut un accident de mașină și a suferit un traumatism la coloana vertebrală. S-a recuperat bine, dar acum un an a început să aibă următoarele simptome: dureri de spate cu rigiditate, slăbiciune în tot corpul și, în plus, a observat că nu mai are senzația de rece sau fierbinte la nivelul mâinilor. A fost la medic și i s-a pus diag­nosticul de siringo­mie­lie. I s-a explicat că are o cavitate în mă­duva spinării, apărută ca urmare a trau­ma­tismului suferit, iar me­dicina cla­sică este neputin­cioasă în tratarea acestei boli. Exis­tă vreo alternativă pentru a stopa e­voluția bolii? Ris­cul de a paraliza este foar­te mare, iar soția mea are doar 38 de ani și avem de crescut 3 copii. Vă mulțumesc și aștept cu speranță su­ges­tiile dum­neavoastră.

GEORGE T.

„Am fost diagnosticat cu proctită ulcero-hemoragică”

Stimată redacție, am 51 de ani și am fost diag­nosticat acum un an cu proctită ulcero-hemo­ragică (am sângerări la fiecare scaun). Tra­ta­mentul alopat nu a oprit sângerările, doar le-a dimi­nuat, într-o mică măsură. M-ar inte­resa un tratament care ar putea cica­triza pe interior aceste ulce­rații. V-aș fi recunoscător, dacă mi-ați reco­manda un tra­ta­ment naturist, care să reducă he­moragiile. Vă mulțumesc anti­cipat.

SANDU R. – București

„Sufăr de TBC pulmonar fibro-nodular”

Stimată redacție, am fost diagnosticat cu TBC pulmonar fibro-nodular. Fac tratamentul prescris de câteva luni, dar mă simt tot mai rău. Dacă cine­va știe un tratament eficient, îl rog să-mi răs­pundă prin intermediul revistei. Vă mul­țumesc.

CORNEL F.

„Pot evita operația de refacere a timpanelor?”

Acum două luni, au început să-mi curgă ure­chile, întâi stânga, apoi și dreapta, cu niște dureri insu­portabile. M-am pre­zentat la medi­cul ORL care mi-a spus că am tim­panele fisurate. Vă rog, dacă știți un tra­ta­ment na­turist pentru această boală, scrieți-mi pe adresa redacției. Medicul mi-a recomandat miero­plas­tia, o operație prin care se „câr­pește” timpanul cu o bucată de țesut luată din spatele urechii, dar mie mi-e teamă, pentru că este o ope­rație mult prea delicată. Dacă îmi voi pierde auzul? Îi rog pe specia­liș­tii dvs. să mă ajute cu un sfat!

IULIANA D. – Iași

„De un an mă chinuie durerile la «noadă»”

Stimată redacție, mă confrunt cu o problemă de sănă­tate cauzată de faptul că muncesc de 30 de ani la birou: cocciolimie (dureri la „noa­dă”). Aceste dureri se mani­festă mai ales când vreau să mă ridic de pe scaun. Durerea este in­tensă și se transmite până în vâr­furile degetelor de la picioare. Am făcut radiografie, dar nu s-au ob­servat modificări. Doresc să știu dacă există vreun tratament natu­rist. Cu mulțumiri,

GABRIELA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian