Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am dureri insuportabile de spate” (Răspuns pentru ZUZU V., F. AS nr. 1406)

Foto: Shutterstock

Pentru a scăpa de durerile pe care le acuzați, vă re­co­mand să dormiți pe o pernă lungă (care să cuprindă tot spa­­­tele), umplută cu flori de mu­șețel, de coa­da-șoricelu­lui și cimbrișor de câmp sau cimbru de gră­di­nă, încălzită la limita suportabilă.

* Un­geți tot spa­te­le cu esen­ță de coa­da-șoricelului sau de tă­tă­neasă, ori cu ulei de mu­­șețel sau de su­nă­­toa­re.

* Foarte eficiente sunt com­­­­pre­­sele cu terci de coada-calu­lui, trai­sta-cio­­ba­nu­lui sau cu bitter sue­dez (care se pre­­pa­ră și la noi în țară, ca cel de Ma­ra­mureș). Toa­te aces­tea le pu­teți procura de la magazinele Pla­far.

CLAUDIA S. – Brăila

„Fiul și nepotul meu suferă amândoi de boli de piele” (Răspuns pentru ANA-MARIA N. – Orăștie, F. AS nr. 1470)

Bolile de piele afectează și organele interne. Fiul și nepotul dvs., stabiliți în străinătate, să se prezinte de urgență la medic pentru control și tra­tament. Pentru nepotul dvs., de 40 de ani, care are aproape tot corpul, pe frunte, pielea ca o scoarță de copac, cu mâncărimi insuportabile, precizez că persoanele cu aceeași suferință s-au tratat cu alifie de iarbă-mare și cu o dietă foarte severă de 40 de zile, consumând doar semințe de dovleac.

* Alifia de iarbă-mare (Inula Helenium), se prepară astfel: un kilogram de iarbă-mare, rădăcini, se mărunțește, se fierbe cu doi litri de apă și un kilo­gram de miere, până când totul scade la un kilo­gram. Se strecoară caldă, se răcește, se păstrează la frigider. Se prepară un ceai din iarbă-mare (2 lin­guri la 1 l de apă) și se spală toate locurile afectate. După zvântare, pielea se unge cu alifia de mai sus. Se repetă zilnic, pe termen lung.

* Earl Mindell, în „Biblia vitaminelor”, indică pentru pielea foarte uscată, aspră, solzoasă, vitaminele A, B complex (B1-B12), Inozitol (care se găsește în B complex sau Lecitină – 1 lingură pe zi), precum și mineralele zinc, cupru, iod; Omega 3, „Doppel Hertz”. Vitaminele B2, B3 (nicotina­mi­da sau PP), B6 (din B com­plex), precum și Biotina (din B com­plex) vindecă bolile de piele. Vitamina B12 acționează mai bine injectabil: 100 mg pe lună (respectiv două fiole a 50 mg, injectate deodată în mușchi), toată viața, fiind o „cărămidă a vieții” pentru vârsta a II-a și a III-a.

* Începeți prin curățarea sângelui, detoxifierea organismului: la super­market există APIO (tije de țelină) sau folisiți țelină obișnuită, rădăcină, tul­pină, care se transformă în suc la stor­cătorul de fructe. Dimineața pe sto­macul gol se beau 1-2 pahare cu suc de țelină, apoi 1 pahar cu suc de lămâie: zeama de la o lămâie, 1 linguriță mie­re, apă. 3-4 ore nu se consumă nimic. Pes­te zi se beau 3-4 căni de ceai „Cu­ră­țarea sângelui” (Fa­res) și sucuri proas­pete din legume: morcovi + sfe­clă + țelină + mere, mere + banane + sfeclă, mor­covi + portocale + sfeclă + mere – 500 ml-1500 ml pe zi, treptat, imediat după preparare. Pentru a pu­tea re­zista zile-săptămâni, nepotul dvs. are nevoie de voință, efort fizic minim, multă odihnă și dorință de viață.

* Când mâncărimile scad și începe să se simtă îmbunătățirea stării de sănătate, noul mod de viață va deveni strict vegetarian, cu salate din legume și fructe proaspete, mâncare din legume puțin fierte, semințe de dovleac, floarea-soarelui, susan, mig­dale, nuci, legume mâncate crude (fără sare, ulei): morcovi, conopidă, gulii, sfeclă.

* După 40-60 de zile se va consuma pește oceanic (somon, cod, macrou, hering – la cup­tor/fiert), brânză de vaci, urdă, iaurt, miere, carne de curcan, 60 g, foarte rar, lapte vegetal (migdale). Se exclud: carnea de porc, mezelurile, afumăturile, grăsimile, untul, smântâna, cașul fermentat, laptele de vacă, pâinea albă (glutenul întreține bolile de piele și artrita/artroza), zahărul, conservele, acriturile, dulciurile de orice fel, carnea de vită, de miel, de pui, alcoolul, tutunul, cafeaua, fructele necoapte.

* Se impune următoarea pre­cizare: dacă pielea nepotului dvs. nu are aspectul de scoarță de copac, ci are aspect de solzi de pește din tălpi până la cap, boala se numește Ihtioză, este de natură genetică și se transmite și fiu­lui/fiicei. Suferința se alină cu ulei de cătină, ulei de sunătoare, vitamina E uleioasă pe piele, sau cu preparatele dermatologice: să­pun, alifie, gel Blue Cap.

* Pentru fiul dvs. ați precizat doar că pielea este acoperită cu o erupție roșie și are mâncărimi. Ca urmare, poate fi de natură microbiană, micotică (ciupercă), pso­riazis sau debutul altor boli de piele. Fiul dvs. să urmeze aceleași proceduri de curățare a sângelui, întărirea imunității cu minerale și vitamine, dietă vegetariană (dar mai blândă) ca nepotul dvs. Pe o suprafață mică de piele să încerce unguentele de mai jos, să continue doar cu cel care dă rezultate:

Mibazon (farmacie veterinară sau ROMVAC), conține trei antibiotice care au dat rezultate foarte bune și pentru uz uman. Se folosește extern.

Fluocinolon N ATB (conține neomicină).

Nidoflor (acționează atât pentru microbi, cât și pentru ciuperci).

Fucidin și Clotrimazol.

Dacă este vorba de psoriazis, prin internet se pot procura săpun și alifie din lapte de iapă (Fran­ța), foarte bune.

* Pentru mâncărimile de piele (pentru nepotul și fiul dvs.)

– Ulei de sunătoare: într-un borcan se pun florile de sunătoare (inclusiv iarna, uscate), se acoperă cu ulei de floarea-soarelui (măsline) și se lasă la loc însorit 14 zile. Apoi se adaugă în plus alte flori de sunătoare, 10 zile, și se obține un ulei roșiatic, concentrat. Pentru păstrare îndelungată, sticla cu uleiul strecurat se învelește în ziare și se pune o oră pe foc foarte mic, într-un vas cu ziare și apă, pentru sterilizare. Se folosește extern (foarte bun și pentru escare, arsuri, răni).

– Ulei de măsline+miere+ceară de albine în părți egale, la foc mic. Se folosește extern.

– 160 ml oțet de mere + 480 g za­hăr brun (sau miere) + 240 g ghimbir ras, se pun pe foc mic.

– Bicarbonat de sodiu+apă. Pasta ob­ținută se aplică extern.

– Vitamina E uleioasă – extern.

– Ovăz măcinat + apă, o pastă pe pie­le (în baie).

– Suc de țelină (sau morcov) foarte rece – extern.

– Alifie din rădăcină de brusture/ gălbenele/ sânziene: plantele se pun, 10 minute, în 300 g un­tură foarte fierbinte. Se lasă 24 de ore sub capac, luate de pe foc. Se strecoară. Se păstrează la fri­gider.

– Vitaminele B2, B6, E, Omega 3, zinc, con­form prospectului. Se folosesc intern.

MARIANA M. – Cluj-Napoca

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian