Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

VIȚA DE VIE – 25 de ani: „Țineți aproape! Avem surprize mari!”

Una dintre cele mai îndrăgite trupe româ­nești, Viţa de Vie, aniversează anul acesta 25 de ani de la înființare, 25 de ani de împliniri și succese, pe care, într-o lume normală, i-ar fi serbat prin concerte în ţară şi în diaspora, unde au sute de mii de fani. Spre neno­rocul lor, aniversarea s-a nimerit chiar în mijlocul pande­miei, aşa că s-au văzut nevoiţi să se adap­teze, asemenea multor artiști și muzicieni.

„În urma unei pandemii mondiale, omenirea este nevoită să se refugieze în digital, pentru a supravieţui. În această lume fără normalitate, 5 eroi supranumiți „Viţa de vie” pleacă la drum, pentru a reda oamenilor muzica şi spe­ranţa”, declarau pe pagina de Face­book mem­brii trupei. Și promisiunea s-a împlinit: un joc video, intitulat „Sound­check Attack”, cu ajutorul căruia fanii trupei o pot însoți în turneu de pe fotoliul de acasă sau din orice loc de vacanță, dacă sunt posesori ai unui telefon inteligent.

Cei 5 super-eroi din joc sunt chiar mem­brii trupei: Adrian Despot, Mihai „Mitzy” Ardelean, Adrian „Chupa” Ciu­plea, Sorin „Pupe” Tănase şi Cezar „Tati” Popescu. Alături de ei poți străbate 17 orașe din Ro­mânia (exact așa cum ar fi fost în turneu) dar, pentru că la mijloc e un joc şi e nevoie şi de acţiune, va trebui să lupți cu hoarde de Ne­luminați (nişte personaje agresive, deran­jate de zgomot și lu­mină), şi să încerci să-i trans­formi în fani ai trupei. „«Soundcheck Attack» a fost produs de «extra­tereștrii» de la «Deadlime» și este un cadou pen­tru fanii noștri, cei care au fost alături de noi în acești 25 de ani incredibili. Jocul este disponibil online, gratuit”, a spus Adrian Despot.

Coloana sonoră a jocului, Soundtrack Attack, le aparţine protagoniştilor şi e compusă din melodii arhicunoscute, ce au fost fredonate de sute de mii de fani, în decursul anilor: „Iamma”, „Eşti mai frumoasă când plângi”, „Colţul meu”, „Bas­ul şi cu toba mare”, „Fetish”, „Luna şi noi”, „ia­la­pet”, „Totata”, „Mori” şi „Sunetul mai tare”.

Dar cadourile pentru fanii adevăraţi nu se opresc pe internet – „Anul ăsta facem 25 de ani! Țineți aproape, avem multe surprize mari!”.

Şi se ţin de cuvânt. Chiar dacă nu organizează turneul pe care îl visau, Vița de Vie va străbate ţara în lung şi-n lat, dovadă că au de gând să reziste și să-și bucure fanii, dându-le motive de optimism: „Pandemia trece, muzica rămâne!”.

Concert Acustic la Bucureşti

Vineri, pe 6 august, Vița de Vie concertează în Capitală, la Teatrul de Vară „Mihai Emi­nescu”. „Am dezbră­cat melodiile vechi de hainele pe care le pur­tau şi am încercat să le decantăm într-o formă cât mai apropiată de starea lor originară, cea de emo­ţie. De aco­lo am construit cu grijă şi abnegaţie albumul ACUSTIC. A ieşit exact aşa cum ni-l do­ream, sim­plu şi intens”, declara solistul trupei, Adrian Des­pot.

Folosind doar instru­mente naturale, precum pianul, violoncelul, contrabasul, flau­tul, cavalul, chitări acustice necon­ven­ţionale şi percuţii „etnice”, ACUS­TIC cu­prinde cele mai reprezentative melodii Viţa de Vie, reor­chestrate într-o manieră unică.

Participarea le este permisă și specta­torilor nevaccinaţi, pe baza unui test nega­tiv, făcut la intrarea în spațiul de concert (20 ron), celor vaccinaţi, celor cu test PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau cu test rapid, nu mai vechi de 24 de ore, sau cu bilet de externare din spital, nu mai vechi de 90 de zile şi nu mai devreme de 15 zile. Testele rapide se fac de către personal autorizat. Minorii sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel.

(Un bilet costă 90 de lei şi poate fi pro­curat în reţeaua iabilet.)

Festivalul AWAKE – rock simfonic

Pe 22 august, Vița de Vie va fi prezentă la Ce­tatea din Târgu Mureș, pentru un alt concert inedit, de data aceasta simfonic, susţinut alături de Filarmonica de Stat Târgu Mureş. Festivalul AWAKE de la Cetatea Medievală Târgu Mureș a luat naştere în 2017. Din motive de pandemie, anul acesta el va avea un singur eveniment: Concertul rock simfonic – Viţa de Vie, cu participarea spe­cială a Filarmonicii de Stat Târgu Mureş, condusă de dirijorul Remus Grama. Organizatorii promit un spectacol grandios.

Participarea la eveniment este gratuită şi se va putea face în baza unui tichet de acces, ce poate fi descărcat de pe „IaBilet”. Şi aici conduita va fi dictată de noile măsuri în vigoare, legate de pan­demie. Mai multe detalii despre condiţiile şi regu­lamentul de acces vor fi comunicate chiar în săptă­mâna dinaintea evenimentului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian