Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete pentru pistrui

Foto: Shutterstock

Una dintre problemele es­tetice ale pielii, des­tul de greu de soluționat, o con­sti­tuie petele și pis­truii, care apar mai ales vara, pe față și pe de­colteu. Odată cu primele raze mai puternice ale soarelui, parti­culele de melanină devin super­ac­tive și se acu­mulează pe părțile de piele des­coperite, formând pete.

Înainte de a folosi rețetele de mai jos, demachiați bine fața, gâ­tul și de­col­teul.

Apă de păpădie

Se fierb un pumn de frunze și tul­pini de pă­pă­die vreme de 5 minute, într-un litru de apă. Se lasă să se ră­ceas­că, se strecoară lichidul și se tra­ge în­tr-o sti­clă, care se ține la frigider. Se freacă zilnic pistruii cu un tam­pon de vată, înmuiat în apa de păpădie.

Mască cu păpădie, lămâie și miere

Ingrediente: 1 lingură de suc de păpădie, 1 lingură de suc de lă­mâie, 1 lingură de miere, praf de argilă.

Mod de preparare și folosire:

Un pumn de flori și tulpini de pă­pă­die se pisează bine într-un mo­jar, apoi se storc printr-un ti­fon. Su­cul de păpădie extras se amestecă cu mie­rea și sucul de lămâie. Se adaugă praf de argilă, până se obține o pas­tă moale. Se aplică pe fața bine curățată îna­inte, o dată la două zile. Se lasă să acțio­neze 20 de minute. Se în­depăr­tează prin fric­ționare cu de­getele umede, spă­lând res­tu­rile cu apă căl­duță.

Mască cu pătrunjel și lapte

Mod de preparare și folosire:

Se toacă mărunt o legătură de pă­trun­jel verde, se bagă în centri­fugă, iar sucul obținut se ames­tecă cu aceeași cantitate de lapte nefiert. Se aplică zilnic pe față, vreme de 15 mi­nute.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian