Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Ce se poate face pentru un copil cu sindrom nefrotic?”

Foto: Shutterstock

Dragă redacție, verișoara mea are un băiețel în vârstă de 5 ani, Adrian, care suferă de sindrom nefrotic pri­mar. Dimineața se scoală cu fața um­flată, în special pleoapele, e mereu obosit, nu are poftă de mâncare și urina lui face spumă, de par­că ar avea detergent. Adrian ține un regim drastic, fără pic de sare, și face tra­tament cu Prednison, dar fără niciun rezultat – face des recăderi și ajun­ge în cele din urmă la urgențe. Vă rog să pu­blicați acest apel, pentru că am speranța că există cineva care să îl poată ajuta pe acest copil. Dacă știți un tratament naturist, un cabinet sau un medic de excepție, vă rog să îmi răspundeți în paginile re­vistei. Vă mulțumesc.

CĂTĂLINA V.

„Caut un tratament naturist pentru chisturi pe pancreas”

Am 72 de ani și de mai mult timp mi s-au de­pistat mai multe chisturi pe pancreas. Am făcut un tratament homeopatic, dar chisturile nu s-au retras. Medicii mi-au recomandat in­ter­venția chirurgicală, dar am mari probleme cardiace și mi-e teamă că nu voi ieși viu din sala de operație. Există vreun tratament natu­rist care să mă vindece de aceste chisturi? Cu mulțumiri,

GRIGORE T. – Râmnicu Vâlcea

„Tata are fibroză interstițială și respiră tot mai greu”

Stimată redacție, tatăl meu a fost diagnosticat acum opt ani cu o boa­lă necru­țătoare – fibroză in­ter­stițială. Tata avea un regim de viață sănătos, nu a fumat nicidată, dar medicul i-a spus că cel mai pro­babil boala i-a apărut ca urmare a tuberculozei de care suferise în ti­nerețe. A urmat tratament cu corti­co­steroizi, a făcut zilnic, cu con­știin­cio­zitate, exerciții de respirație, dar acum respiră tot mai greu. I-am cumpărat un con­cen­trator de oxi­gen, dar nu vreau să-l văd legat de aparatul ăla pentru tot restul vieții. Știe cineva un remediu care l-ar putea ajuta, ameliorându-i simptomele? Cu mul­țumiri,

NARCISA – București

„Am lupus eritematos localizat pe scalp”

În urma unor analize am fost diagnosticat cu lupus eritematos localizat pe scalp. Caut un tra­tament naturist și mai multe de­talii despre aceas­tă boală, deoarece trata­men­tul me­di­ca­men­tos nu mă ajută. Vă rog să-mi răspun­deți prin in­­terme­diul revis­tei. Vă mul­țu­mesc!

ȘTEFAN – Iași

„Sufăr de dermografism”

Stimată redacție, de curând am fost diagnos­ticată cu der­mo­gra­fism. De câte ori fac duș sau transpir, am o mâncărime insu­portabilă, care du­rează cam 20 de minute, până se usu­că bine pie­lea. Vara aceasta, cu atâtea zile ca­nicu­lare, îmi face viața un coșmar. Sen­zația de mân­cărime este pre­­­zentă pe aproape tot corpul. Medi­cul derma­tolog mi-a spus că a­ceas­tă boa­lă e cea mai co­mu­nă for­mă de urtica­rie fizică și este im­predic­tibilă. Poate dura luni sau chiar ani, apoi se vindecă de la sine. Mi-a pre­scris totuși un anti­hista­mi­nic, care nu prea ajută. Dacă știe cineva un tratament pentru aceas­tă afec­țiune sau adresa unui cabinet unde m-aș pu­tea vin­deca, îl rog să-mi scrie pe adresa redacției. Vă mulțumesc,

DOINA – Craiova

„Am dureri insuportabile de stomac”

Stimată redacție, de câteva luni am dureri in­suportabile de stomac, dureri abdominale și ar­suri pe tractul digestiv, care nu-mi mai trec nici cu calmante. Am fost la medic și mi s-au făcut toate investigațiile, dar nu mi s-a găsit nimic. Am făcut tratament cu Gaviscon, Nedis, Pepsane, Omez, dar în zadar: aciditatea nu dispare și balo­narea e permanentă. Orice aș mânca îmi bol­bo­rosesc intestinele și am scaun subțire și des. Aș vrea să știu dacă s-a mai confruntat cineva cu așa ceva și cum a reușit să se vindece. Vă mulțu­mesc.

NINA D. – Câmpulung Moldovenesc

(Încercați un tratament gemoterapic cu Extract de smochin. Este recomandat de specialiști.)

„Băiețelul meu are o secreție din ureche”

Băiețelul meu, Vlad, are 4 ani, și încă de la zece luni are în per­manență o secreție urât mirosi­toare la urechea dreaptă. Câteodată este însoțită și de firi­șoa­re de sânge și nu se oprește decât când ia tratament cu anti­bio­tice. Poate știe cineva un trata­ment natu­rist, care să-l scape de aceas­tă in­fecție. A luat deja prea multe anti­biotice și nu vreau să ajun­gă la alte complicații. Vă mul­țumesc.

ANDRA –Buzău

„Cum să mă vindec de pinteni calcaneeni?”

Dragă redacție, mă dor căl­câiele, de parcă aș merge pe cioburi de sti­clă. La suprafață, călcâiele arată bine, la pipăit nu se simt noduli, dar am făcut radiografie și mi s-a spus că am pin­teni calcaneeni. Am făcut fizioterapie, dar fără rezultate. Vă rog din suflet, dacă a scăpat cineva de aceste dureri, să-mi spu­nă cum a procedat. Vă mul­țumesc.

TEODORA – Suceava

„Am o ciupercă pe tălpi”

De mult timp sufăr de mi­co­ză – o ciupercă pe tălpi. Mă mă­nâncă, fac coji și crăpături care uneori sân­gerează. Mă ung în­truna cu Clo­tri­ma­zol, pa­re că se vindecă, dar cum nu mai folo­sesc unguentul o săp­tămână, re­a­pare. Ce să fac? Vă mul­țumesc anticipat.

GABI P. – Adjud

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian