Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de Zona Zoster pe nervul trigemen”

Foto: Shutterstock

Acum trei luni am fost diagnosticat cu o boa­lă cum­plită: Zona Zoster pe nervul trigemen. Am du­reri insuportabile, continue, zi și noapte. Nu pot dor­mi de durere și nu pot lua nici calmante, din cauza ulce­rului. Dacă mă veți ajuta cu un sfat sau cu un tra­tament naturist care să-mi sto­peze durerile, vă voi fi veșnic recunoscător. Vă mulțumesc.

MIHAI T. – București

„Caut tratament pentru polipi pe intestinul gros”

Apelez la dumneavoastră cu speranța că îmi veți da un sfat. Am făcut de curând o colo­no­scopie și mi s-au depistat 11 polipi pe intestinul gros. Me­dicul mi-a excizat unul pentru biopsie și acum aștept rezultatul îngrozită. Există vreun tratament naturist pentru polipi la colon? Men­ționez că am 51 de ani și nu sufăr de alte boli. Cu mulțu­miri,

A. T. – jud. Buzău

„Fiul meu suferă de laringită cronică hiperfuncțională”

Dragă redacție, fiul meu, în vârstă de 17 ani, a fost diagnosticat recent cu laringită cro­nică hiper­func­țio­nală. Când a început să fie răgușit, am bănuit că i se schimbă vocea. Dar problema persistă de doi ani, așa că l-am dus la medic. I s-a recomandat tratament cu vitamina A, dar nu dă rezultate. Dacă știți vreun remediu naturist, vă rog din suflet să ne ajutați. Vă mul­țumesc.

MARINA – Slobozia

„Fetița mea are încontinuu senzație de greață”

Fetița mea, Amalia, are 12 ani și de trei luni se confruntă încontinuu cu o senzație de greață. Nu o doare burtica, dar nu mai are poftă de mâncare. M-am gândit imediat că poate avea paraziți intestinali. Am fost cu ea la pediatru, i s-au făcut o mulțime de investigații, dar toate re­zul­­tatele au fost bune. În speranța că cineva s-a confruntat cu așa ceva și poate să-mi dea un sfat, vă mulțumesc.

LAVINIA – Cluj

„Ce se poate face în caz de fragilitate a vaselor sanguine?”

Am 41 de ani și vă rog să mă ajutați să-mi rezolv o problemă de sănătate: din cauza fragi­lității vaselor sanguine, obrajii mei au mai tot timpul culoarea roșu-violet. Orice trecere de la cald la frig (și invers) sau expunerea la soare îmi creează aceas­­tă pro­ble­mă. Până acum am folosit tot felul de creme, dar flebologul mi-a spus că nu-mi sunt reco­mandate niciun fel de creme. De când am renunțat la ele, pielea este și mai uscată, iar boala mea nu dă semne de ame­lio­rare. Îmi poate spune cineva ce se poate face în caz de fragilitate a va­selor sanguine? Cu mulțumiri,

GABRIELA – București

„De șapte ani nu scap de durerile de gât”

Am dureri în gât (pe esofag) de circa 7 ani, care se răsfrâng până la cap… La început, durerea era intermi­tentă și ascuțită, ca și cum m-ar fi împuns cineva cu un cuțit. După un timp, mă durea per­manent, dar numai par­tea stângă (până și în ex­terior). Acum mă doare tot gâtul, non-stop (dar nu la înghițit). Până acum nu am nici un diagnostic. Am fost la diverși medici, dar după 7 ani, nu știu ce este! Men­ționez că mai sufăr de reflux gastric, sinuzită și tinitus. Vă rog, ajutați-mă! Vă mul­țumesc anticipat și vă do­resc sănătate!

P.D. – tel. 0783/15.35.08

„Sunt dependentă de somnifere”

Stimată redacție, vin cu rugămintea de a fi și eu ajutată de specialiștii colaboratori ai revistei sau de unii cititori care au trecut prin astfel de probleme. În urmă cu mulți ani, în perioada me­no­pauzei, sufeream de insomnii cumplite. La in­di­cația unui medic psihiatru, am început să iau som­nifere (Zolpidem) și de atunci nu m-am mai oprit, deoarece dacă nu iau seara o pastilă, nu pot adormi. Am fost nevoită în unele seri să măresc și doza. Menționez că am probleme cardiace, sufăr de fibrilație și iau anticoagulante (Trom­bostop). Am încercat să înlocuies Zolpidemul cu alte produse naturiste, dar la mine nu au niciun efect. Mulțumesc celor care mă vor ajuta cu un sfat, precum și dvs., stimată redacție. „Formula AS” este ziarul meu de suflet!

MARIA B. – Piatra-Neamț

(Apelați la d-l farmacist Bobaru, pentru pro­dusul „Hipnogogic”. E natural și foarte eficient. Tel. 0239.61.59.31.)

„Caut tratament post comoție cerebrală”

Stimată redacție, vreau să-mi spuneți un tra­ta­­ment naturist post comoție cerebrală, pe care să-l pot urma în paralel cu tratamentul prescris de doctor. Vă mulțumesc anticipat.

C. E. – Rădăuți

„Fiul meu are dereglări de comportament”

Dragă redacție, vă scrie o mamă îndurerată. Fiul meu, în vârstă de 16 ani, are mari dereglări de comportament. Cât a fost la școala generală a fost un elev de nota 10, apoi a intrat într-un an­tu­raj prost, de care nu l-am mai pu­tut dezlipi. Înce­pând din primul an de liceu, a în­ceput să lipsească de la școală, iar când am încercat să vor­­bim cu el, a fugit de acasă. L-am căutat peste tot, și noi, și poliția. Nu l-am găsit. S-a întors singur, dar nu avea remușcări pen­tru dure­rea pe care ne-a provocat-o și nici acum nu știu unde a fost în acel timp. Am încercat să mergem cu el la psiho­log, dar ne-a amenin­țat că dacă îl du­cem la „nebuni” își ia via­ța. Sun­­tem dis­perați. Nu știm cum să ne mai purtăm cu el. Ne puteți da un sfat, o recomandate? Cu mul­țu­miri,

Familia N. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian