Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Ajutați-mi fiul să scape de halenă” (Răspuns pentru NASTASIA H. – jud. Mureș, F. AS nr. 1428)

Foto: Shutterstock

* Earl Mindell, „Biblia vitaminelor” prevede pentru halenă (respirație, gură urât mirositoare):

– Vitamina B3 (se găsește în B complex), nu acționează decât în prezenta vitaminelor B1, B2, B6, ca urmare luați B complex, conform pros­pectului.

– Acidofilus, 1-2 linguri, de 3 ori pe zi.

– Clorofilă, de 3 ori pe zi.

– Zinc, 5 mg pe zi.

– Enzime digestive (Dygenzym, Mezym etc.).

* Biblioteca „Formula AS”, 2012, mențio­nea­ză:

– Un gram de propolis brut, ținut în gură, apoi se înghite.

– Argilă ALGO (dl ing. Mircea Bocan, vezi internet).

– Ceaiuri: pelin, roiniță, cimbrișor, sânziene.

– În fiecare dimineață se ia în gură o lingură cu ulei de floarea-soarelui. Nu se înghite, doar „se plim­bă”, se suge ca pe o bomboană. Se elimină din gură. Limba și dinții se curăță bine cu periuța de dinți, se clătește gura cu apă cu sare, se mai pot peria dinții și cu bicarbonat de sodiu.

– Excludeți carnea, mezelurile, zahărul, pâinea albă. Consumați sucuri naturale, morcovi + mere + țelină + sfeclă + portocale + banane.

* De două ori pe an, primă­vara-toamna, luați „Multivitamine cu multiminerale”, conform pros­pectului. Vitaminele și mineralele nu au efect luate individual, doar în corelație unele cu altele și sus­ținute de o alimentație vege­tariană 50-60%. Carența de B12 se re­simte cinci ani. Are ac­țiune injec­tabil.

MARIANA M. – Cluj-Napoca

„Nu pot scăpa de afte” (Răspuns pentru AUREL, F. AS nr. 1447)

Aftele sunt cauzate de unii agenți patogeni (bac­terii sau vi­ruși), ori (une­ori) agenți fizici sau chimici. Trata­mentul local se face cu soluție de bi­carbonat de sodiu sau permanganat de potasiu, cu sau fără asocieri de plan­te. Li­chi­dul nu se în­ghite. De ase­menea, se pot folosi infuzii pre­parate din următoarele plante: busuioc, mu­șețel, salvie, sulfină. Se face infu­zie din două lin­gurițe de plantă la 10 ml de apă cu care se face gar­gară.

* Un alt remediu este mace­ratul din petale de trandafir în mie­re. Se tampo­nează de mai mul­te ori în cursul unei zile, zonele afectate. Maceratul se prepară din 100 g de petale de tran­dafir la 400 ml de apă, la foc domol, timp de 15 minute, într-un vas acope­rit. Maceratul se fil­trează și peste lichidul rămas se adaugă 600 g miere polifloră. Tratamentul se face până la vindecare.

În același timp trebuie ținut un regim alimentar, fără mezeluri, grăsimi, condimente, lapte crud, alcool. De asemenea, dulceața ajută foarte mult în tratarea aftelor. Luați o lingură de dulceață, o țineți mai mult în gură, după care o înghițiți.

* Foarte bun este și propolisul. Se aplică pe rană cu un bețișor de vată.

* Gargară de 2-3 ori pe zi, cu apă argiloasă (argilă înmuiată în apă).

Vă doresc multă sănătate!

STANCU I. – jud. Olt

„Caut un remediu natural pentru hipertrofie benignă de prostată” (Răspuns pentru ION D. – Alba Iulia, F. AS nr. 1475)

Și eu am suferit de această boală, dar în urmă cu 7 ani. Aveam simptome extrem de stresante: mer­geam des la toaletă, atât ziua, dar mai ales noap­tea, ajunsesem să fiu obosit permanent și să mă simt slăbit. Pe lângă asta, după ce urinam, aveam senzația că vezica nu mi s-a golit complet și mai stăteam încă o jumătate de oră la baie și uri­nam fragmentat, din cinci în cinci minute. Atunci am luat hotărârea de-a merge la medicul urolog. Expresia lui a fost una de uimire, referitor la cât de mare îmi devenise prostata: dimensiunile prostatei erau 51/36/51 mm, iar volumul prostatic de 54 cm3, cu PSA-ul 15,3. Medicul mi-a recomandat să ur­mez un tratament alopat clasic, cu Avodart și Foku­sin, care au ameliorat situa­ ția, pentru o peri­oadă de timp. Văzând că nu sunt mari îmbunătățiri ale stării mele și că adenomul nu prea răspunde la tratament, fiindu-mi în pericol și rinichii, medicul urolog mi-a propus intervenția chirurgicală. Bineînțeles, am refuzat operația (recunosc că sunt și mai fricos din fire) deoarece m-am gândit să încerc și alte variante de tratament. Astfel, mi-am îndreptat atenția spre produsele naturiste. Norocul meu a venit din „For­mula AS”, de la o persoană care scrisese cum pri­mise un ajutor nesperat de eficient, prin remedii din plante. Mai întâi am telefonat la numărul publicat în revistă și am cerut niște relații spunând ce diag­nostic am. Ulterior, am comandat remediile Elixir of Youth și Digestton Canadian Sweet Extract. Concomitent cu urmarea acestui tratament, mi-am schimbat și stilul de viață, am redus considerabil zahărul alb, am renunțat la carnea roșie, la afu­mături și murături, am abordat o alimentaţie bogată în grăsimi saturate, legume, fructe și proteine ve­getale. Am renunțat cât am pu­tut la alimentele de origine animală și la gră­simi. Alte măsuri au fost următoarele:

* Am consumat zilnic o lingură de seminţe de bostan neprăjite (au Zinc).

* Am consumat de 2-3 ori pe zi câte o lingură de polen cu iaurt (duce la micşorarea volu­mului prostatei).

* Am pus o lingură de ulei de in sau 1-2 linguri de seminţe de in în salată.

* Am mâncat mai mult peș­te: somon, hering, pește sălbatic – nu de crescătorie.

* Am început să fac mai mul­tă mișcare în aer liber.

După două luni de la acest regim, starea mea de sănătate s-a îmbunătățit simțitor. Medi­cul urolog, la tușeul rectal care se practică la prostată, mi-a spus că nu mai am nicio problemă cu inflamarea ei.

Sper să vă fie utile și dvs. îndru­mările mele! Vă urez multă sănătate și în același timp transmit mul­țumiri și aprecieri realizatorilor acestei atât de gro­zave reviste!

MARIAN C. – București

„Ce se poate face pentru un copil cu sindrom nefrotic?” (Răspuns pentru CĂTĂLINA V., F. AS nr. 1483)

Pentru Andrei, în vârstă de 5 ani, care suferă de sindrom nefrotic primar, cu evoluție nefavorabilă, tratamentul cu Prednison trebuie completat cu me­dicamentul Cyclofosfamidum, un imunosu­pre­sor. Faceți o internare la Clinica de pediatrie a Spi­ta­lului Fundeni din București. Multă sănătate!

Dr. ANA MARIA N.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian