Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

– De la lume adunate și-napoi la lume date –

Rectocolita ulcero-hemoragică

Foto: Shutterstock – 3

Este o boală despre care se vorbește des în „Formula AS’. Pentru că m-am luptat și eu cu ea și-am învins-o, doresc să fiu de folos. Prima mă­sură este un regim de cruțare diges­tivă. Se exclud: legumele verzi și fructele crude. Se pot mânca mor­covi fierți, sfeclă roșie fiartă, do­vlecei gătiți în func­ție de toleranța digestivă. Sunt permise: brânza de vaci proaspătă, peștele slab, ouăle bine fierte, ore­zul, pâinea prăjită, untul crud, uleiul crud, sucu­rile de legume (în special mor­covi), sucurile de fruc­te neacide, ceaiul astrin­gent cu acțiune digestivă.

După faza acută, se introduc treptat alimente ne­iritante. ∂ Legume sub formă de piureuri (mor­covi, sfeclă roșie, dovlecei, fructe bine coapte fără coajă și sâmburi sau coapte în cuptor). ∑ Legume moi bogate în celuloză fierte (vinete, fasole tânără, salată, spanac), fructe coapte, brânză de vaci, ulei crud, unt crud. Se continuă timp îndelungat cura cu sucuri de legume diluate cu 1/2 decoct de orez sau ovăz. Să aveți multă răbdare!

Înv. ANA M. – jud. Ialomița

Herpes genital

Pentru herpes la organele genitale, acidul boric este foarte eficient. Mod de folosire: Se fierbe în clocot 1/2 l apă, se trage vasul deoparte și se pune 1 linguriță rasă de acid boric. După ce se răcește, se fac comprese sau spălături, de 3-4 ori pe zi. Dacă mai apare, se procedează la fel, după care boala dispare definitiv. Când se vindecă, se poate folosi cu mare succes și următoarea alifie, care se prepară în farmacie: Ichtiol – 1 g, Acid salicilic – 0,5 g, oxid de zinc – 5 g, mentol – 0,15 g, lanolină – 5 g, vaselină – 20 g. Cu mare succes se vindecă cu acid boric și hemoroizii.

ȘTEFAN G. – Rădăuți

Cancer esofagian

1. Se face un macerat din 300 g usturoi pisat, 500 g rădăcină de tătăneasă proaspătă rasă, 200 g drăgaică (sânziană), tăiată mărunt, 50 g propolis solid mărunțit (se găsește la apicultori), 1 litru vodcă de 40 grade. Se lasă totul la macerat 10 zile. Se strecoară și se bea din preparat câte o linguriță mică (de copii), de trei ori pe zi. Se va bea încet, lent, pentru a spăla cât mai bine gâtul.

2. Se va colecta zilnic din urina de dimineață, circa 100 ml (partea de mijloc, deci nu cea de la început, nici cea de la sfârșit) și se bea cu înghițituri mici, pentru a spăla gâtul.

3. Zilnic, se va face des gargară profundă (pen­tru ca ceaiul să spele cât mai bine gâtul) cu 1-2 litri de ceai (infuzie) de sânziene, alternat cu ceaiuri (tot infuzie) de nalbă, gălbenele, dar în principal sân­ziene.

4. Se culeg frunze proaspete de pătlagină (se găsesc în orice grădină, precum și pe marginea drumurilor): se freacă cu puțină sare, făcându-se un terci care se aplică la gât (puse pe o fașă de pânză), după ce zona gâtului a fost unsă cu ulei de măghiran sau unguent de gălbenele. Cine gă­seș­te poate amesteca și frunze de brânca-ursului.

5. Se renunță la mâncărurile grele, carne, grăsimi, prăjeli, murături, condimente, alcool, fu­mat (mai ales!). Se consumă alimente „vii”, adică crude: zarzavaturi, verdețuri, lactate.

6. Combateți cu orice preț constipația cu 2 linguri de tărâțe de grâu înmuiate în apă de seara. Se macerează 10-12 ore și se consumă dimineața. Se pot adăuga la tărâțe, lapte, iaurt, miere, mere rase etc.

7. Rugați-vă ca leacul să vă fie de folos și mulțumiți-i lui Dumnezeu.

Cu această rețetă s-a vindecat sora mea, care trăiește în Germania.

ELISABETA G. – Galați

Căderea părului

Vă propun o rețetă încercată pe mine, contra căderii părului: 200 ml alcool rafinat de 98 grade, 2 căpățâni usturoi care se pisează bine, 1 rădăcină hrean care se ra­de mărunt. Toate aceste ingredien­te se amestecă și se introduce în­tr-un vas și se lasă să se macereze 8 ore. Se strecoară prin tifon și se aplică pe locurile unde cade părul. Soluția se păstrează la rece și bine astupată. Vă dorim multă sănătate!

SILVIA C. – Sibiu

Tratament cu albine contra reumatismului

În urmă cu circa 35-40 de ani, sufeream cumplit de un reumatism generalizat, în special de o spon­diloză cervicală, dorsală și lom­bară, de dureri ale genunchilor și ale gleznelor. Văzând că sora mea mai mare folosea înțepăturile a 3 albine pe cap, pen­tru insuportabile dureri de cap generate de fac­torii atmosferici (ceață și vânt mai ales), m-am ho­tărât și eu să fac la fel pentru dure­rile reuma­tice. Într-un borcan puneam puțin zahăr ca momea­lă. Când se adunau 10-15 albine, pu­neam repede capacul. Cu un clește subțire, prindeam o albină și o fixam cu degetul pe locul dureros, o aplicam pe piele. După câteva secunde își înfigea acul, înțepându-mă, apoi ea cădea jos. Durerea acului era binefăcă­toa­­re, cu senzație de căldură care ținea 1-2 zile. Du­re­rea se atenua, apoi, după 2-4 zile, dispărea complet.

Un coleg de serviciu mi-a confirmat că pe la 19 ani a adormit într-o toamnă cețoasă pe iarbă și nu s-a mai putut ridica de jos. Era complet anchi­lozat. Părinții lui erau disperați. Era imobilizat la pat și durerile erau cumplite, dar un vecin în vârstă l-a sfătuit să facă „injecții” cu albine. După câteva zile (cam 10 ace, de 2-3 ori pe zi) s-a ridicat din pat și de atunci nu a mai simțit nimic. Eu foloseam câte 5-6 ace pe zi și nu am avut reacții negative.

ELVIRA A. – Suceava

Ciocuri în talpă (pinteni calcaneeni)

Începând cu anul 1990, am suferit cumplit din cauza unor dureri în călcâie. Făcând o radiografie, s-a confirmat existența a doi pinteni la călcâiul pi­cio­rului drept. Urma să fiu operată. Prin bună­voin­ța unei doamne, am ajuns la „unchiul Mihai”, călu­gărul Mihai Neamțu din Prislop, un om înzes­trat cu multe calități, cu harul lui Dumnezeu și binecu­noscut la vremea aceea pentru numeroasele sale vindecări cu tratamente naturiste. Redau în conti­nuare prescripțiile primite în vederea vindecării.

Compresă. Pentru fiecare compresă se folo­sesc 4 bucăți de pânză albă subțire și deasă, îmbi­bată în: lapte fiert, țuică de prune (50 grade), vin alb cristalin, vin roșu cristalin. Compresele se apli­că pe rând, una peste alta. Peste ele se pune un strat subțire de frunze de sfeclă de zahăr, tăiate în lung. Compresele vor fi lăsate 6-8 ore, de pre­ferință noaptea. După scoaterea compreselor, călcâiul se ma­sează cu o soluție din spirt me­dicinal o parte și o parte parfu­muri de levănțică, lăcrămioară, narcisă, trandafir și viorele. (Deci: jumătate spirt, jumătate parfumuri.)

Menționez că eu am găsit la vremea respectivă doar un fel de parfum (lavandă). Totuși, vin­decarea a fost completă. Până în prezent ciocurile nu mi-au re­venit. Se spune că după operație, acestea se pot reface. Sănătate și noroc pentru toată lumea!

MARIA V. – Satu Mare

Eczemă varicoasă, plăgi, răni cangrenoase

Multe persoane au asemenea suferințe. Aceste răni se pot vindeca cu suc de cartofi obținut la stor­cătorul de fructe. Se pune direct pe rană, se apli­că pansament steril care se îmbibă cu suc și se lasă mai mult timp. Se aplică dimineața și seara. Acest suc se poate folosi și în cazul călcâielor sau mâi­nilor cră­pate. Cine nu are storcător va da cartofii cruzi pe răzătoarea mică și pasta obținută se va pune direct pe plaga cangrenoasă. Se va aco­peri cu tifon, se va lega cu pansament să nu cadă. Se poate lăsa cataplasma și peste noapte. Este un tra­tament cu rezultate imediate. Cicatrizează rănile.

În plăgile cangrenoase și varicoase, cu același succes se folosește sucul de varză crudă, obținut tot la storcător. Se curăță puroiul și sângele negru de la suprafața plăgii cu apă fiartă în care s-a pus sare de mare (o linguriță la un pahar de apă). Pan­sa­mentele se vor folosi peste noapte. Sucul de varză poate fi înlocuit cu cataplasme pe bază de frunze de varză verde, crudă. Se înlătură nervurile groase de la fiecare frunză, apoi una câte una se strivesc cu o sticlă sau un rulou. Când sucul apare la suprafața frunzelor, sunt gata de aplicat. Se pun 3-4 frunze una peste alta. Se vor acoperi cu o pânză groasă, apoi se aplică bandajul de tifon, fără a strânge. Absorb toxinele și cicatrizează rănile. Ele se vor reînnoi de câte ori este nevoie, chiar de 3-4 ori pe zi. Cataplasmele cu frunze de varză se aplică și în: dureri lombare, greutăți în urinare, inflamație prostatică, arterite, varice, flebite. Calmează du­re­rile și restabilește circulația.

DINA T. – Pașcani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian