Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Sunt bolnav, nu mai pot să muncesc și am doi copii mari, la școală”

Foto: Shutterstock

Doamna director,

Subsemnatul Boian Trandafir Răzvan, domi­ci­liat în Câmpina, vin cu o mare rugăminte la dum­nea­voastră. În anul 2019 m-am îmbolnăvit de ade­nom la prostată, care a necesitat operație. De atunci până acum, sănătatea mea nu s-a îndreptat. După în­delungi controale, am fost diagnosticat cu mai multe complicații. RMN-urile mă costă 400 lei pe lună. Am lucrat pe un șantier, dar domnul doctor mi-a recomandat să nu mai lucrez în frig, iar în altă parte nu mă pot angaja, din motivul că nu am școală. (Doar patru clase.) Singurul venit pe care îl am este un ajutor social, în valoare de 440 lei. Am doi copii, o fată în clasa a 12-a și un băiat în clasa a 10-a, care trebuie întreținuți la școală. Vă scriu această scrisoare cu speranța că mă veți ajuta și pe mine. Nu mai am cu ce să îmi întrețin copiii și nici bani pentru tratamentul care este obligatoriu.

Vă mulțumesc din toată inima și vă doresc ani puternici de muncă. Am încredere în Dumnezeu că mă veți ajuta. Mi-ați face o mare bucurie.

BOIAN TRANDAFIR RĂZVAN – str. Aleea Scărișoara, nr. 7C, Câmpina, jud. Prahova, cod 105600, tel. 0761/48.65.76

„Sufăr de depresie afectivă și îmi cresc copilul singură”

Dragă Sânziana,

Am auzit de dvs. de la o mătușă de-a mea, care vă citește revista. A impresionat-o foarte mult că ajutați oameni suferinzi și m-a încurajat să apelez și pe mine la dumneavoastră, cu necazurile pe care le am. Eu sunt o mamă care își crește copilul singură, ajutată de părinți. Tatăl copilului nu prea este interesat de el. De aproape un an, nu mai plătește pensia alimentară, în valoare de 290 lei, pe care am obținut-o în urma unei judecăți de partaj. A făcut apel și urmează să ne mai judecăm o dată, dar, oricum, nu am ce să iau de la el, spune că nu are după ce bea apă și că e bolnav. După ce m-am că­sătorit cu el, am convenit să plecăm în străină­tate, în Grecia, unde a găsit de lucru. Am stat cu chirie, într-un câmp, la niște cotețe. A fost cumplit. M-am rupt de familie, rude, prieteni, și am trecut prin mai multe depresii. Nu aveam posibilitatea să țin legătura acasă, în România, pentru că era prea scump să vorbesc și la telefon. Punctul culminant al depresiilor a fost în luna a șaptea de sarcină, când am fost diagnosticată cu schizofrenie paranoidă, cu toate că medicii din țară mi-au spus că aș avea, de fapt, schizofrenie afectivă, ceea ce are mai mult sens. În prezent, am un băiețel de 8 ani, mândru și fru­mos. În ultima vreme am renunțat la tratament, dar m-am simțit foarte rău, deși mă simțeam rău și când îl luam.

Aș vrea să vă rog să mă ajutați din punct de vedere financiar. Am mari probleme. Fac tablouri destul de frumoase, dar nu le pot vinde. Cea mai mare nevoie o am de haine, fie și folosite, primesc cu drag alimente, și aș avea nevoie și de un ghioz­dan pentru copil, căci nu mai fac față cheltuielilor. Îmi doresc foarte mult să am o casă a mea. Surorile și frații mei s-au așezat la casele lor, iar eu locuiesc încă cu părinții. Am avut mai multe episoade de cădere într-o adâncă depresie, m-am certat cu ei, în ultima vreme ajunsesem pe drumuri. Nu am fost înțeleasă, nu am fost susținută, încurajată, cu greu mi-am revenit, doar cu ajutorul lui Dumnezeu, El nu m-a lăsat la greu, mai ales pentru că l-am che­mat din adâncul sufletului. Mie îmi place mult să cânt și să pictez. Mi-ar plăcea să merg la facultatea de teologie, secțiunea arte vizuale, pictură, dar nu îmi permit să plătesc taxa, iar la fără plată nu cred că aș reuși să intru. Aici, scrisoarea mea se sfâr­șeș­te. Sper să primesc un răspuns cât mai curând. Vă mulțumesc și vă îmbrățișez!

(Atașez alături documentele doveditoare situa­ției în care mă aflu.)

PREOTEASA MARIA – str. Nicolae Bălcescu nr. 191, bl. P1, sc. 2, et. 1, ap. 28, Balș, jud. Olt, cod 235100

„Vreau să-mi cumpăr lemne pe iarnă și medicamente pe două luni”

Stimată redacție a revistei „Formula AS”,

Mă numesc Obadă Deniza, sunt din Botoșani, și vreau să apelez la oamenii cu suflet mare și la dumneavoastră, în speranța să o pot duce iarna ce vine un pic mai bine. Am 73 de ani, cu mari pro­bleme de sănătate. De două luni, mi s-a pus stent la inimă, am osteoporoză avansată, am cataractă la un ochi. Trăiesc din ajutorul social, care este de 143 de lei lunar, și nu-mi ajunge nici de pastile. Am pa­tru copii, doar unul căsătorit și nevasta lui are grijă de mine. O duc greu și ei, au 7 copii. Soțul meu a murit acum 5 ani.

Apelez la dumneavoastră, în speranța că mă veți ajuta să-mi cumpăr medicamente pe două luni și lemne de foc pentru această iarnă. Vă mulțumesc din suflet!

OBADĂ DENIZA – com. Gorbănești, Ale. Mihail Sorbul nr. 20, Botoșani, jud. Botoșani, cod 710292, tel. 0744/89.37.10

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian