Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un tratament pentru discartroză” (Răspuns pentru MARILENA – Piatra-Neamț, F. AS nr. 1443)

Foto: Shutterstock

Vă recomand un tratament naturist, pe cât de com­plicat, pe atât de eficient:

* Se fierbe în apă spumă de lapte împreună cu următoarele plante: coada-șo­ri­ce­lului, mușețel și pătrunjel. Cu acest amestec, se pun comprese pe locurile afectate sau dureroase, între 4-6 ore (de preferință noaptea).

* A doua zi, se pune o com­presă cu lapte fiert direct pe pie­le, peste care se pune o compresă cu țuică de prune de 50-55°, peste acestea se pune una cu vin alb cristalin și apoi o altă compresă, cu vin roșu. Peste comprese se apli­că un strat subțire de frunze de sfeclă de zahăr sau o felie sub­țire de sfeclă tă­iată pe lung. În loc de sfeclă, se pot pune frunze de podbal sau brus­tu­re. Fiecare compresă va fi din pânză albă subțire și cât mai deasă. Pânzele vor fi late de maximum 15 cm, așezate pe locurile afec­tate și legate cu o fașă groa­să, timp de 4-6 ore zilnic. Re­co­mand ținerea com­pre­selor peste noapte, pen­tru a-și face efec­tul scontat.

* Du­pă luarea com­preselor, locul afectat se masează cu următoarea soluție: 1/2 parte spirt medicinal și 1/2 parte par­fu­muri din amestecuri egale de levănțică, lăcrămioară, narcisă, viorele și tran­da­firi.

* Consumați zilnic, numai între me­se (nu în timpul mesei!), 3 lingurițe rase de măceșe (uscate și măcinate), în ames­tec cu coajă de ou (uscată și mă­ci­nată) și 3 lin­gurițe de sirop de coacăze, timp de 3 săp­tămâni, după care faceți pau­ză 10 zile.

* Consumați varză, piersici, fructe de soc, morcovi proaspeți, fructe de cătină, suc proaspăt de lămâie, spanac, salată verde, ulei de soia și de măsline, peș­te sau un­tură de pește.

* Faceți gimnastică medicală, timp de maximum 15 minute, pen­tru coloană, cu miș­cări blânde.

* După cum suportă sto­macul (înaintea me­sei, în tim­pul mesei, după masă sau între mese), beți zil­nic un pahar de lichide, în care adăugați 2 lin­gurițe de oțet de mere cu mie­re și 2 lingurițe miere polifloră. Li­chidul poate fi apă, apă mi­ne­rală sau ceai din plante me­di­ci­nale depu­rative. Vă doresc să­nătate!

GHEORGHE L. – Satu Mare

„La 34 de ani, viața prietenei mele depinde de dializă” (Răspuns pentru CAMELIA F., F. AS nr. 1484)

Prietena dvs. poate fi tratată cu argilă ALGO, de la d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia. În câteva luni, scapă de dializă. O găsiți la o farmacie na­tu­ristă, la 1 kg și la 1/2 kg. E garantată vindecarea. (Tele­fonul d-lui Bocan: 0258/86.56.77 sau vizitați site-ul www.argila-algo.ro)

Sănătate și rugați-vă mult! Cu drag,

NATALIA-CLARISA – Arad

„Sunt dependentă de somnifere” (Răspuns pentru MARIA B. – Piatra-Neamț, F. AS nr. 1485)

Sunt multe cauze care produc insomnii: stresul, depresia, mesele copioase luate seara la ore târzii, cafeaua, unele medicamente (diureticele, antide­presivele, decongestionantele). Dar există și soluții. Una foarte eficientă este următoarea: seara, înainte de a merge la culcare, mâncați o bucățică de carne de pui sau de curcan, porția să fie de dimensiuni mici, ca să nu vă încărcați stomacul.

* Beți un pahar cu lapte cald cu miere, în care adăugați un vârf de linguriță de scorțișoară, aceasta având ușoare proprietăți sedative.

* Evitați mesele copioase seara, aveți nevoie de trei-patru ore pentru a digera o astfel de masă.

* Evitați, de asemenea, dulciurile, ciocolata, care conține cofeină și vă poate agita.

* Plante benefice: Valeriana este un somnifer cu efect rapid: o jumătate de linguriță de tinctură de valeriană sau o capsulă de rădăcină de valeriană, luate cu o oră înainte de culcare, vă pot ajuta să adormiți repede.

* Preparați-vă un ceai din Floarea-pasiunii, puneți o linguriță de plantă la o cană de 250 ml de apă fierbinte (infuzat 5-10 minute) și beți-l înainte de culcare. Această plantă este frecvent utilizată, pentru efectele ei sedative.

* Printre alte ingrediente se numără și hameiul (respectați indicațiile din prospect).

* Înainte de a merge la culcdare, puneți-vă pe încheieturile mâinilor o picătură de ulei de Iasomie, mirosul lui aduce un somn odihnitor.

* Evitați efortul fizic cu câteva ore înainte de culcare.

* Evitați băuturile cu cofeină ori fumatul. Citiți, ascultați o muzică relaxantă.

* Dacă trebuie să dormiți după masă, limitați-vă la treizeci de minute înainte de ora 15.

* Un remediu foarte bun pentru producerea somnului este și mierea. Câteva lin­guri de miere după fiecare masă de seară (cina) este cel mai bun reme­diu pentru producerea somnului.

Să auzim numai de bine!

E. ZAMFIR – Drăgășani

„Băiețelul meu suferă de adenită retroarticulară” (Răspuns pentru MIRELA S. – București, F. AS nr. 1491)

Stimată doamnă Mirela, răspuns și tratament pentru problema băie­țelului dvs. veți găsi la S.C. ROM­VAC, d-na dr. Sima Lucica, cu adresa în Șos. Centurii nr. 7, Voluntari 77190, tel. pentru programare 0737/50.10.60, 0799/31.33.32, 021/350.32.09. Trebuie să aveți cu dvs. re­zul­tatul analizelor, exudatul farin­gian și de sânge. Doamna dr. Sima îi va prepara băiețelului dvs. produsul personalizat, astfel că în scurt timp se va vindeca.

Cu stimă,

MANUELA R.

„Caut un leac pentru paraplegie flască și contuzie medulară” (Răspuns pentru GHEORGHE D. – București, F. AS nr. 1491)

Stimate domn, vă spun din experiență proprie că este necesar să începeți recuperarea fizică cât mai urgent. La început va fi dificil, dar pe măsură ce faceți tratamentul, veți vedea îmbunătățiri evi­dente. Soli­citați la medicul de familie o trimitere pentru recu­perare și mergeți la un centru medical. Din păcate, afecțiunea dvs. nu se tratează stând în pat. Eu am fost la Clinica „Brotac Medical”, unde am găsit un colectiv specializat și cu disponibilități de a face „treabă”. Aici aveți posibilitatea de a continua tratamentul încă 10 zile, pentru o sumă modică. Vă asigur că merită!

MANUELA R.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian