Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Bunicul are adenocarcinom de prostată și recidive pulmonare”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, bunicul meu, în vârstă de 72 de ani, începuse să scadă în greutate, pre­zenta sânge în urină, avea durere și usturime în timpul urinării, senzație de obo­seală, amețeli. S-a dus la medic, unde a fost diag­nos­ticat cu ade­nocarcinom de pros­tată cu recidive pulmonare. I s-a propus radiote­rapie și trata­ment hor­monal. Când s-a depistat recidiva pulmonară, i s-a propus chimio­te­rapie. Am ales să înce­pem cu un tratament natu­ral, mo­tiv pentru care am apelat la dvs., poate cititorii mă vor ajuta cu un sfat sau cu un remediu naturist. Îi rog din suflet să ne răspundă. Vă mulțumesc!

GEORGIANA – Tulcea

„Caut o clinică pentru nevralgie de trigemen”

Vă rog să mă ajutați cu sfaturi pentru o cu­noștință de-a mea, care are nevralgie de tri­gemen, nevralgie care a debutat de la curent. Persoana respectivă s-a operat, a făcut decom­presiune microvasculară (operația Janetta), Gamma Knife, acupunctură și infiltrații la me­dicul ORL. Însă tot mai are dureri la nivelul obrazului drept, la buze și la vârful limbii. Vă rog frumos să ne recomandați terapeuți sau doc­tori din țară sau străinătate, sau centre medicale care au avut succes în tratarea acestei afecțiuni. Vă mulțumesc!

IONUȚ – jud. Dolj

„După chimioterapie, îmi amorțesc tălpile și nu am echilibru”

Stimată redacție, după operația de colon, am făcut chimioterapie. În urma acestui trata­ment am rămas cu o amorțeală a tălpilor și cu un dezechilibru pronunțat. Menționez că am vârsta de 72 de ani și mă deplasez foarte greu. Dacă cineva știe un tratament pentru această amor­țeală a tălpilor și pentru dezechilibru, îl rog să-mi comunice prin intermediul revistei „For­mula AS”. Vă mulțumesc anticipat!

VIOREL P. – jud. Ilfov

„Am Zona Zoster oftalmică și keratită zosteriană”

Dragă redacție, vă rog să mă ajutați! Am vârsta de 72 de ani, iar în decembrie anul trecut mi-a apărut o mâncărime pe față, că­reia nici acum nu am reușit să-i dau de cap. Am fost internat în spital, cu diagnosticul Zona Zoster oftalmică ochiul drept, keratită zosteriană. Mi-a fost dat un tratament, dar până în prezent, nu am niciun rezultat. Am trei puncte care mă „omoa­ră” cu mâncărimea: la colțul ochiului drept, în nas un punct și pe sprânceană încă unul… Am făcut tratamentul prescris, cu Aci­clovir și Alindor, m-am dat și cu tinctură de propolis, dar tot degeaba. Di­mineața genele sunt lipite, chiar dacă am dat cu tot felul de picături. De aceea, apelez la cititori și la specialiștii revistei dvs., în speranța că mă pot ajuta cu un tratament naturist. Cu mulțumiri,

VANTUȚ B. – jud. Arad

„Sunt diagnosticat cu hidronefroză”

Anul trecut am fost diag­nosticat cu hi­dro­nefroză gi­gantă la rinichiul stâng, cel drept fiind sănătos. Am fost internat la Spitalul „Fundeni” un­de, cu toate că am făcut ne­numă­rate analize, nu s-a putut constata cauza care a dus la această afec­țiu­ne. Medicii mi-au spus că mai devreme sau mai târziu, rinichiul stâng va trebui scos. De atunci am încercat diverse diete și trata­men­te naturiste, dar starea ri­nichiului s-a agravat (am du­reri abdominale care iradiază în spate). Vă rog să-mi reco­man­dați un trata­ment na­tu­rist pentru această afec­țiune.

SERGIU – București

„Vreau să știu mai multe despre corioretinita seroasă”

Acum o lună am fost diagnosticată cu corio­retinită seroasă centrală, boală despre care știu foarte puțin și, prin intermediul dvs., aș vrea să aflu cât mai multe despre ea, dar și despre trata­mente care să dea rezultate. Medicul oftal­molog mi-a spus că nu există o cauză anu­me din care să apară această boală și nici tratament pen­tru ea. Mi-a spus că așa cum a apărut, tot așa poate să și dispară. În speranța unui răs­puns cât mai urgent din partea dvs., vă mul­țumesc din suflet și vă doresc toate cele bune.

CORNELIA T. – Zimnicea

„Am tumoră de glandă parotidă”

Dragi cititori, am 79 de ani și acum doi ani mi-a apă­rut o umflătură sub mandibulă, în par­tea stângă. Diag­nos­ticele date de medici au fost diferite: tumoră paro­tidă, adenopatie. S-a ho­tărât că trebuie să fiu operat. În tim­pul operației, chirurgii au constatat că era vorba de o tumoră vas­culară care, nefiind malignă, nu trebuia „de­ranjată”. Anul trecut mi s-a umflat iarăși man­­di­bula, în ace­lași loc. Mi s-a pus diagnos­ticul de tumoră de glandă paro­tidă și din nou mi s-a pro­pus operația. De data aceasta am refuzat. Anul acesta, mi s-a umflat un ganglion in­ghinal, iar du­pă analizele fă­cute, diag­nosticul era: adeno­patie, ba chiar sindrom limfopro­li­ferativ. Medicii mi-au propus să-mi extirpe un ganglion pen­tru biopsie. Nu sunt ho­tărât dacă e bine să fac această ope­rație. Men­ționez că to­mo­gra­fia abdominală a ieșit bine. Vă rog să mă aju­tați cu un ­sfat. Aș­tept cu spe­­ranță răspuns.

MIRCEA F.

(La cabinetul „Lacrima Natu­rii” din București se fac trata­mente cu remedii finlandeze, pen­tru care avem numeroase reco­mandări de la cititorii revistei. Tel. 0744/87.01.94.)

Caut un remediu alter­nativ pentru tumoră ve­­zicală ope­rată – carcinom cu malig­nitate gr. 2 și cu reci­divă post-opera­torie, cu afec­­tări ure­terale. Vă mul­țu­mesc!

GEORGE E. – Techirghiol

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian