Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu pot rămâne însărcinată” (Răspuns pentru IONELA, F. AS nr. 1093)

Foto: Shutterstock

Mi s-a destăinuit cu mulți ani în urmă o tânără care-și dorea un copil, ca și tine, și nu putea să-l aibă, deși ea și soțul ei erau sănătoși, după cum arătau analizele me­di­cale efectuate. A fost sfătuită să urmeze acest tra­tament: să facă spălături cu bi­car­bonat de sodiu (o lin­gură la un litru de apă fiartă și apoi răcită) înaintea ac­tului sexual, mai ales în perioada ovulației. Se pare că secreția vaginală este prea acidă și omoară sper­ma­to­zoizii. A procedat întocmai, și rezultatul a fost foarte bun. Vă doresc succes!

VIORICA – Brașov

„Caut un tratament pentru neoplasm esofagian” (Răspuns pentru G. P. – jud. Iași, F. AS nr. 1207)

O rețetă care v-ar putea ajuta se află în cartea „Postul Ortodox și mâncărurile de post”, scri­­să de diacon Gheorghe Ba­buț. Rețeta următoare se află la pag. 127: aloe (planta din două ghivece) se ma­ci­nă, se pune în­tr-un litru de vin și un kilo­gram de mie­re de al­bi­ne, se ține 8 zile la întuneric, apoi se con­sumă.

– Altă rețetă, de ceai: găl­be­nele (40 g), coada-ca­lu­lui (40 g), salvie (20 g), urzică (30 g), tros­cot (20 g), nă­prasnic (20 g), tă­tă­neasă (40 g), tri­foi roșu (40 g), coada-șo­ricelului (40 g). Se pune o linguriță de ames­tec la 250 ml de apă clo­cotită, se beau 3 căni pe zi. Dum­­nezeu să vă ajute să vă vindecați!

CATRINA D. – Galați

„Am o rană pe colul uterin” (Răspuns pentru S. T. – Deva, F. AS nr. 1396)

Tare mult aș vrea să vă fiu de ajutor, de aceea vă re­co­mand urmă­toarea rețetă, pe care am urmat-o și eu cu re­zul­tate foarte bune.

Rețetă: o mână de coji de nuci uscate (partea lemnoasă) și o mână de coajă de stejar se fierb în 3 l de apă, până când aceasta devine maronie, apoi se stre­coară. În ceaiul obținut, se fierb două mâini de tă­tă­neasă uscată sau verde. După ce clocotește bine, se ia de pe foc și se mai adaugă câte o mână plină de mușețel, coa­da-șoricelului și flori de gălbe­nele. Se acoperă și se lasă câte­va minute la infuzat. Se stre­coară și se lasă la răcit. Când ajunge la o temperatură suportabilă, se introduce în irigator și se fac spălături vaginale cu mare atenție, pentru a fi siguri că ceaiul ajunge la rană. Plantele fo­lo­site au proprietăți cicatrizante și dezinfectante. Această pro­cedură se face seara, îna­in­te de culcare. Imediat după aceea, înfășurați-vă mijlocul cu un halat gros. La două-trei zile, faceți băi de abur la șezut, din același ceai. După două săp­­tămâni nu veți mai avea ni­mic. Atenție, ceaiul se folo­sește nu­mai pentru uz extern – băi de abur și spă­lături va­gi­nale. Multă sănătate!

MARGARETA P. – București

„Am o ciupercă pe tălpi” (Răspuns pentru GABI P. – Adjud, F. AS nr. 1483)

Nu trebuie să disperați. Vă recomand urmă­torul tra­tament, experimentat de mine cu mult suc­ces. Recoltați zilnic urina de dimi­neață (primul și ul­timul jet se aruncă; se recoltează numai jetul de mijloc). Cu urina recol­tată se tamponează tălpile de mai multe ori pe zi. În cazul în care mergeți la ser­viciu, vă recomand ca în fiecare seară, cu urina re­col­tată de dimineață, să pu­neți comprese pe locu­rile bolnave. Peste compresă se pu­ne o folie de plastic, pentru a păstra tifonul umed toată noaptea și pentru a nu păta lenjeria. Com­presa se ține obli­ga­toriu toată noaptea (se scoate numai dimineața). O să simțiți că se încălzește locul bolnav sau chiar arde. Nu trebuie să vă speriați, pentru că așa reac­țio­nează or­ga­nismul. Tratamentul durează câteva luni, până când ciu­perca dispare. Singurul inconve­nient este mirosul de­gajat de urină, dar vă spun că merită. Vă recomand să purtați numai încălțăminte din piele, obli­ga­toriu șosete din bumbac, iar în se­zo­nul rece – din lână pură. Același tratament îl re­co­­mand pentru mi­­co­zele care apar la unghii, pen­tru nevii pig­mentari sau vul­gari, pentru negi, semne din naștere sau diferite ci­ca­trice. Vă doresc multă sănătate!

DOINA C. – Râmnicu-Vâlcea

„Mama suferă de rinită alergică” (Răspuns pentru SANDA – Pitești, F. AS nr. 1486)

Și eu am suferit ani de zile de această boală: rinită alergică. Tot timpul anului eram chinuit de simp­tome extrem de stresante, mai ales toamna și primăvara, aveam secreții nazale abundente, stră­nuturi dese, mâncărimi la ochi și în urechi, o sen­zație permanentă de apăsare pe sinusuri, insomnie și stări de epuizare. Rinita alergică de care sufeream mă împiedica să mă bucur de aerul proaspăt, obli­gându-mă să rămân închis în casă. Am încercat o întreagă varietate de medicamente sigure și efi­cien­te, după cele ce spu­neau specialiștii pe care i-am con­sultat. M-am vaccinat împotriva alergiilor, am avut răbdare și am per­severat. Nici vorbă de vreo mo­di­ficare în viața mea, atunci am în­ceput să mă vin­dec cu ajutorul me­dicinii naturale. Revista „Formu­la AS” a fost cea care mi-a deschis drumul, care avea să îmi aducă vindecarea. Într-un articol, am găsit numărul de telefon 0748/11.24.20 (firma Secret Herbs) de unde am primit remediile natu­ra­le Immuno­force, Pectoralis, și sfa­turi foarte importante, pe care le-am urmat cu cea mai mare aten­ție. Aproape zil­nic am ras rădăcină de hrean, am consumat ceapă și usturoi, proas­pete, în salate la care adăugăm ardei iute și curcuma. Am dormit nu­mai cu o ceapă tă­iată ron­dele, așezată pe o far­furie lângă pat. Zilnic am făcut câte un duș fierbinte.

Am renunțat definitiv să con­sum banane, castraveți, pepene galben, semințe de floa­rea-soa­re­lui. Toate acestea și re­mediile amintite m-au ajutat să îmi re­capăt sănătatea, după ani de chin. Îi recomand mamei tale cu cea mai mare încredere reme­diile naturale luate de mine și sfaturile enumerate mai sus. Vă doresc multă sănătate!

ADI D. – Cluj, e-mail: [email protected]

„Se pot dizolva pietrele de la glandele salivare?” (Răspuns pentru MARIANA – Oradea, F. AS nr. 1491)

Remediul este foarte ușor: se face gargară cu ceai de Sânziene (Drăgaică), după care se înghite. Se repetă cât se poate de des, cam un litru de ceai pe zi. În câteva zile pietrele se vor dizolva. Acest re­mediu l-am găsit acum 20 de ani, tot în „Formula AS”, după ce mă operasem o dată și după apro­ximativ un an de zile îmi apăruseră din nou pietre la glandele salivare. Mă gândeam cu groază că tre­buie să suport o nouă intervenție chirurgicală, dar cu leacul de mai sus, problema s-a rezolvat. Sănă­tate!

BIANCA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian