Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru NINA D. – Câmpulung Moldovenesc, F. AS 1483: „Am dureri insuportabile de stomac”

Dr. Li LuoXi – specialist în medicină tradițională chineză – București, str. Vasile Lascăr 169, sector 2, tel. 021/210.41.64, 0766/56.46.69 e-mail: [email protected] www.focdevara.ro

Arsurile la stomac mai poartă numele de re­flux gastro-esofagian. Omul are sen­zația de durere sau de arsură în mij­locul piep­tului, i se pare că mâncarea se întoarce în gât, simte un gust amar ori acru în gura.

Arsurile la stomac apar, în primul rând, ca urmare a unor obiceiuri ali­men­tare nepotrivite, cum ar fi mân­ca­tul exagerat, prea multe alimente reci și crude, con­sumul de alcool, condimente sau dul­ciuri în ex­ces. De asemenea, arsurile la stomac sunt pri­mul simptom în cazul unor afec­țiuni ale tractului di­gestiv pre­cum: bila, gas­tri­ta, ulcerul etc.

Sfaturi pentru a preveni ar­surile la stomac:

l Mese regulate, mâncați puțin și des.

– Nu mâncați prea multe dulciuri, condimentat (iute sau prea sărat), evitați al­coolul, băuturile acidulate.

– Controlați-vă emoțiile, pentru că orice emoție ne­gati­vă, precum furia, spai­ma, de­presia, tristețea, vă afec­tează.

Remedii:

– Ceai de chimen, de cui­șoare, suc de aloe vera, miez de migdale.

– Apă fiartă cu sare.

– Masaj și presopunctură: echilibrează func­țiile stomacului.

– Centură cu plante, purtată în dreptul sto­macului, timp de 3 luni.

– Acupunctură.

– Tratamente naturiste cu plante chinezești: WEI KANG – stimulează funcțiile splinei, sto­ma­cului și intestinelor, reduce durerile de sto­mac, arsurile la stomac, starea de balonare etc.

– XIAO DAN WAN – stimulează funcțiile bilei, ficatului, stomacului și intestinelor, reduce durerile de bilă, stomac, starea de balonare, arsu­rile la stomac, gustul amar, greața, refluxul gas­tric, constipația și ajută la o mai bună digestie.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Băiețelul meu are o emotivitate exagerată” (Răspuns pentru LAVINIA – București, F. AS 1489)

Carmen Ponoran

Doamna Lavinia, pentru băiețelul dvs. în vârstă de 9 ani, care este foarte emotiv, plânge ușor și are probleme cu memoria, un trata­ment homeopat ar putea fi cea mai bună cale de reechi­librare a sa. Pentru aceasta, ar trebui să vă adre­sați unui medic homeopat (sunt mulți medici ho­meo­pați în București), care să stabi­lească medi­camentul cel mai potrivit. Și gemo­terapia poate fi de ajutor, de aceea eu vă propun să îi ad­mi­nistrați câteva extracte gemoterapice, într-o cură de două luni. Extractul din Muguri de Tei argin­tiu este recomandarea în caz de hiperemotivitate, Extrac­tul din semințe de Mestea­căn este to­nic al sistemului ner­vos și sti­mu­lează memoria, iar Extractul din Mu­guri de Cătină este un to­nic ge­neral, revigorant al siste­mu­lui nervos în solicitările la nivel psihic. De administrat: Ex­tract din Muguri de Tei ar­gintiu, câte 1 ml di­mi­neața, după-amiaza și sea­ra, la culcare, Extract din se­mințe de Mesteacăn, câte 2 ml, dimineața și la prânz, iar Extractul din Muguri de Cătină, câte 2 ml dimi­neața și după masă. Le puteți aso­cia la ad­minis­trare, în același pahar, diluate în 20-30 ml de apă, care se va bea în înghițituri mici.

Numai bine!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Am arterită obliterantă şi mi s-a amputat un picior” (Răspuns pentru MARIA – Bucureşti, F. AS nr. 1482)

Dacă încă mai fumaţi, este obligatoriu să o­priţi urgent fumatul, care este prin­cipala cauză a de­clanşării şi în­treţinerii arteritei! Ade­raţi la un re­gim alimentar pre­pon­­derent ve­ge­tarian, din care să ex­cludeţi car­nea roşie, mai ales cea de porc, iar lac­tatele să fie de­gre­sate. Luaţi în fiecare seară 1/4 tabletă de As­pi­rină, de 500 mg, pentru a preveni forma­rea de cheaguri ce ar putea migra şi înfunda un vas mic de sân­ge de la degetele pi­cio­­rului. Ca medi­caţie locală, vă su­ge­rez un pre­parat sub formă de so­lu­ţie, cu efect re­vulsiv, antiinfla­mator, anti­al­gic, com­pusă din: Cam­for + Men­­­tol + Tinctură Cylli + Clorură de Mag­neziu, dizolvate în alcool sa­­nitar. Dacă găsiţi aceas­tă combi­naţie prin farmacii sau ma­gazine natu­riste, vă masaţi uşor cu el pe de­ge­tele de la picior, de 2-3 ori pe zi. Preparatul respectiv este eficient, prin masaj, şi în caz de varice inflamate, reuma­tism, dureri arti­­culare şi/sau musculare, viroze de sezon rece, cârcei şi crampe musculare. Dacă nu găsiţi în co­merţ combinaţia propusă de mine, sau acest trata­ment nu vă satisface, contac­taţi-mă.

„Am litiază renală bilaterală, coraliformă” (Răspuns pentru SORIN T., F. AS nr. 1482)

D-le Sorin, n-a făcut şi nu va face nimeni, nicio­dată, pietre la rinichi mâncând lobodă, şte­vie şi spanac! Calculii renali se formează de la excesul de proteine animale şi de la lactatele consumate aproape zilnic. Este absolut necesară această reformă alimentară radicală, altfel nu aveţi nicio şansă să reduceţi măcar formarea calculilor, necum să scăpaţi de ei! Ca tratament, vă sugerez aquaterapia (beţi 4-5 litri de apă pe zi), folosirea Tincturii de Ienupăr, din care vă administraţi 1/2 linguriţă de 3 ori pe zi, între mesele principale (de ex. orele: 10 – 16 – 22) 30 zile, apoi continuaţi cu 1/2 linguriță, o dată pe zi, seara, înainte de culcare, alte 30 de zile, după care luaţi, profilactic, 1/2 lin­guriță, seara, la cul­care, de două ori pe săptămână, tot restul vieţii. Dar vă reamintesc că, fără reforma alimentară amintită, nu există şansă de izbândă!

„Sufăr de bursită subdeltoidiană”  (Răspuns pentru GRIGORE T. – București, F. AS nr. 1382)

Bursita nu se vindecă decât în două moduri: fie prin aplicație locală de „Gel antibursită”, fie prin intervenție chirurgicală. Este foarte puțin pro­babil că vă doriți operația, așa că vă su­gerez să mă sunați, pentru a vă prepara „Gel anti­bur­sită”, pe care îl recomand în cazurile bursitelor nedu­re­roase, sau „Gel antiinflamator complex”, pe care îl prepar în cazul bursitelor însoțite de dureri. Pentru mai multe informații, intrați pe site-ul bursite.ro și veți căpăta detalii explicative.

„Caut remediu pentru peladă”  (Răspuns pentru TIBERIU R., F. AS nr. 1382)

Pelada are ca principal remediu planta numită coada-calului, din care vă pre­pa­rați un ceai (de preferință din pli­curi unidoză), din care beți două căni pe zi, dimineața și seara. Pli­curile din care s-a preparat ceaiul le arun­cați după ce vă fric­ționați ușor cu ele pe zona în care a în­ceput să vă cadă părul. Dacă me­toda nu dă re­zultatele dorite, sunați-mă și căutăm remedii mai eficiente.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian