Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Parazitozele intestinale mă mănâncă de vie” (Răspuns pentru E. A. – Focșani, F. AS nr. 1213)

Foto: Shutterstock

În aceste afecțiuni se recomandă următoarele:

* Consumul de usturoi: 3-4 căței de usturoi pisați se pun într-un pahar de apă sau lapte clocotit și se lasă la macerat toată noaptea. Se adminis­trează timp de trei săptămâni, dimineața, pe sto­macul gol. Pentru neutralizarea mirosului se mes­tecă două-trei boabe de cafea sau chimen ori un fir de pătrunjel.

* În locul usturoiului se poate consuma ceapă. Două cepe potrivite, tocate mărunt, se pun într-un pahar de lapte, se fierb un sfert de oră, apoi se stre­coară. După răcire, se adaugă două linguri de miere și se amestecă. Se poate ține în frigider timp de o săptămână. Se beau câte 3-4 pahare, de una-două ori pe săptămână, timp de două săptămâni. Se ad­mi­nistrează la copii mari și adulți.

* Se ia câte o linguriță cu ulei de alune, di­mineața, timp de 15 zile.

* Semințe de dovleac: timp de 24 de ore, i se dă bolnavului foarte puțină mâncare, după care i se administrează 40-60 g de semințe (pisate sau măci­nate), cu puțin zahăr pudră. La două ore după a­ceas­­ta, se administrează și 20-30 ml de ulei de ricin. Viermii sunt eliminați după aproximativ șapte ore. Se poate lua și următorul amestec: 40-60 g semințe de dovleac + 30 ml ulei de ricin + 30 g miere.

* Ceaiuri: 40 g coajă de crușin + 60 g pelin. Se face un ceai din două lingurițe de amestec. Se bea o cană dimineața, pe stomacul gol, timp de o săptă­mână. La un sfert de oră după ce se bea ceaiul, se ia preparatul cu ceapă sau usturoi. Vă doresc să­nătate!

Maria V. – București

„Caut un tratament pentru circulație periferică deficitară” (Răspuns pentru LIVIU D. – București, F. AS nr. 1388)

1. Vă recomand aplicații locale cu tinctură de spânz. Acest trata­ment poate fi deosebit de util în cazul unei circulații sangvine ne­co­res­punzătoare. De altfel, efectele benefice ale acestei tinc­turi nu se limitează doar la varice, ele ex­tinzându-se și asupra arte­rite­lor, ede­melor (inflamațiile mem­brelor) și durerilor reuma­tice. Evitați aplicarea tincturii de spânz pe răni deschise, iar după folosire spălați-vă pe mâini. Spânzul se gă­sește de vânzare în plafaruri și maga­zi­nele naturiste. Ați pu­tea ape­la, până procurați spânzul, și la alte tra­tamente medicamen­toa­se, cum ar fi: Tarosin (As­co­ru­tin) – 3 tablete pe zi, care conțin în com­poziția lor 0,02 g ru­tinum și 0,05 g vitamina C; acționează pentru for­ti­ficarea pereților vaselor capilare și îm­piedică astfel spar­gerea lor. (Alte de­numiri ale me­dicamentului: Ru­tas­cor­bin, Scor­borutin.) De ase­me­nea, pot fi utile și aplicații lo­cale cu unguentul Variterp – pe bază de cas­tane, și Stimuven (gel sau soluție) – pe bază de castane și spânz. Toate aceste medicamente sunt produse de in­dus­tria far­ma­ceutică românească.

VALI – Arad

2. Pentru dereglarea circulației sang­vine, este necesar un tratament sinergic, intern și ex­tern, pen­tru a avea mai multe șanse de reușită.

* Extern: fo­­losiți ulei de su­nă­toare și ulei de coada-șo­ricelului ames­­te­cate în pro­por­ție egală. Se masează locul du­reros de câ­te­va ori pe zi, cu miș­cări ușoare, până ce uleiul intră în pie­le. Da­torită uleiurilor vo­latile conținute de am­bele plan­­te și a hipericinei din su­nătoare, se vor diminua pro­cesele in­­fla­matorii la nivelul piciorului, res­tabilind cir­cu­lația co­rectă.

* In­tern: frunze de pă­pădie și fructe de măceș. Pă­pădia este un ex­ce­lent depurativ și totodată mă­rește per­­meabilitatea, oprind vaso­con­stri­c­ția. Fruc­tele de mă­ceș au proprietatea de a scădea fra­gili­tatea capilarelor, adu­când un surplus masiv de mi­nerale și vitamine. Ali­mentația este foarte im­por­tantă în acest caz. Evitați gră­­simile, carnea de porc, con­­ser­vele, con­dimentele, alcoolul și tu­tunul. Nu vă puteți vindeca dacă modul dvs. de a vă alimenta nu este în con­sens cu natura. Tot ceea ce este ver­de, ce con­ține viață, să fie hrană pentru corp. Sunt con­vins că totul se va rezolva de la sine. Vă doresc în­sănătoșire grabnică!

PAUL N. – Craiova

„Urinez foarte des, mai ales iarna” (Răspuns pentru COSTIN C. – Craiova, F. AS nr. 1398)

1. Pentru incontinență urinară vă recomand un tra­ta­ment cu băi de șezut. Într-un vas de 5-6 litri de apă se fierb 3 pumni de teci (100 g plantă) de fasole albă, până se colorează apa. Se fac două băi pe zi – ultima baie să fie seara. Baia trebuie să fie cât mai caldă, și se face timp de 3 săptămâni. Dacă nu se obține vin­deca­rea, se repetă tra­ta­mentul după două săptămâni de pauză. În lipsa tecilor de fasole se pot face băi de șe­zut cu coada-calului, urzică moartă, coada-șoricelului, traista-ciobanului. Se face in­fuzie din următorul ames­tec: crețișoară, pu­fu­liță cu flori mici și iarbă de ghimpe. Se pun 3 g de amestec la o cană de apă în clocot. Se beau două căni de ceai pe zi, îndulcite cu mie­re. Se frea­că regiunea vezi­cală cu tinc­tu­ră de trais­ta-cio­banului, care în­vio­rea­ză musculatura. Pentru uri­nări de­se: se pun într-un pahar cu apă caldă o lin­­gurință de suc de usturoi și o lin­guriță de ulei de măs­line. Se beau 2 pahare pe zi, înainte de mese. Se fac băi de șezut cu tărâțe de grâu: se pune un pumn de tărâțe într-o trais­tă de pânză rară și se fier­be într-o oală în care sunt 4-5 litri de apă, timp de 10 minute. Baia se face timp de o lună, seară de seară. După baie vă îm­brăcați gros și pu­neți în picioare șosete de lână. Se bea ceai din drăgai­că, pufuliță cu flori mici, urzică moartă – trei căni pe zi. Rezultate bune dă și polenul de albine: 2 lingurițe pe zi, timp de o lună de zile, cu o pauză de două luni. Să­nătate!

AUREL V. – Tg. Mureș

2. Vă recomand aplicarea uneia dintre următoarele re­­țete de tratament naturist, găsite de mine în li­te­ratura de specialitate.

* Se prepară o infuzie din coada-calului în amestec cu sunătoare. Se consumă 1-2 cești pe parcur­sul zilei, iar seara se va mânca numai hrană solidă.

* Se fac băi de șezut cu sare de bucătărie. Băile se fac seară de seară, până ce dispare incontinența urinară.

* Pentru sezonul cald, recomand să se facă băi de șezut cu coada-șo­ricelului (flori, culese pe soare puternic), iar su­pli­men­tar se vor bea 2 cești de ceai de coa­da-șoricelului, zilnic.

* Se ia la fiecare 2-3 ore câte o lingură plină de ceai de mătase de porumb (se opărește o linguriță cu vârf de mătase de porumb cu 1/4 litru de apă fierbinte). Nu se bea îndulcit.

* O dată pe săptă­mână se fac băi de șezut cu sunătoare: într-o gă­leată plină cu apă se pun la ma­ce­rat, de seara până di­mi­neața, frunze, tulpini și flori de su­nătoare. Di­mi­neața se încălzește până dă în clocot și se adaugă în apa de baie. Durata băii trebuie să fie de 20 de minute. Vă doresc însănă­to­șire grabnică!

MIHAI S. – Oradea

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian