Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Slobod îi a colinda?”

– Slobod, neslobod, vestitorii Crăciunului au luat-o la drum. Sărbătoarea e mai tare ca frica. În ciuda pandemiei şi a restricţiilor impuse, ofer­ta muzicală e bogată și variată. Selecția noastră o să vă ajute să știți când să puneți lampa aprin­să în fereastră, semn că în casele dvs. vestitorii Crăciunului sunt așteptați cu drag –

Gala colindului tradițional din județul Alba

Copiii din Programul Național ”Cantus Mundi”

La Alba Iulia, în inima Ardealului, Crăciunul e sărbătorit ca-n povești. Sâmbătă, pe 18 decem­brie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, se desfă­șoa­ră „Gala colindului tradițional din județul Alba”.

Pe lunga listă de invitați, la loc de frunte se află marii interpreți ai muzicii populare, ce vor da stră­lucire evenimentului: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Grupul vocal de teologi greco-catolici, Ma­riana Anghel, Leontina Fărcaș și Grupul vocal tra­dițional „Muguri de Tezaur”, Grupul vocal tradițional „Fetele de pe Târnave”. Li se vor ală­tura și alți colindători din județ, uniți, toți, sub patronajul Ansamblului Folcloric al județului Alba, dirijat de Alexandru Pal.

(Respectând regulile în vigoare, sala va fi ocu­pată în proporție de 50%. Spectatorii vor trebui să deţină un certificat va­labil de vaccinare, un test RT-PCR negativ, iar măștile de protecție vor fi obli­gatorii.

Accesul în sala de con­certe se va face începând cu ora 17. Pentru rezervări de locuri şi detalii su­pli­mentare, puteţi suna la nu­mărul de telefon 0747/99.43.74, sau să scrieţi pe adresa de e-mail: [email protected])

Târg de muzică la Opera din București

Patinoarul de la Operă

Anul acesta, Opera Na­țională din București și Corul Național de Ca­meră „Madrigal – Marin Con­stantin”, organizează pri­mul „Târg de Cră­ciun” din România care pune în va­loare, în exclu­sivitate, mu­zica clasică – „Classical Christmas Market”. Târ­gul şi-a des­chis porţile pe 3 decem­brie şi le va în­chide pe 31 decembrie. Se desfăşoară în aer liber, pe „Esplanada Operei Națio­nale” din București (Bule­vardul Mihail Kogăl­niceanu, nr. 70-72). Oferta e largă: bunătăți culinare, patinaj, concerte de colin­de, plimbări cu Express-ul Operei Comice pentru Copii sau cu trăsura cu cai, precum și alte surprize menite să instau­reze bucuria Crăciunului în aer liber.

Pe parcursul Târgului, au loc reprezentații și la căldură, în sala mare a Operei. Mai pu­teți găsi locuri la spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski (cu spectacole pe 18, 23 și 29 decembrie), la „La Traviata” de Verdi (19 și 22 de­cembrie), „Nunta lui Figaro” de Mozart (18 de­cembrie) și „Boema” de Puccini (29 de­cem­brie), precum și la specta­colul „Pe drumul Crăciu­nu­lui”, al Corului Național de Ca­meră „Madrigal – Marin Constantin” (se va desfăşura pe 16 şi 17 decembrie).

(O sesiune la patinoar de o oră și 30 de minute costă 20 de lei. Intrarea la târg este gratuită și se face cu prezentarea certificatului de vaccinare. Târgul este deschis zilnic, între orele 10-21.

Pentru spectacolele din Sala Mare, biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Ope­rei Națio­nale Bucu­reşti, zilnic, între ore­le 10-13 şi 14-19 sau online pe tickets.operanb.ro.)

„Christmas Jazz”, cu Emy Drăgoi & Grand Orchestra (TNB)

Pe 19 decembrie, maes­trul acordeonist Emy Dră­goi oferă un spectacol de Crăciun cu dublă repre­zentaţie, la Teatrul Națio­nal din Bu­curești. Spec­tacolul este regizat chiar de Emy Drăgoi, considerat cel mai bun acordeonist de jazz al momentului, decla­rat „Artistul anu­lui” în Franţa, ţara în care şi-a desăvârşit stu­diile mu­zicale. Alături de el, vor urca pe scenă Grand Orchestra (cu in­stru­mentişti de valoare), Alls’choir (un cor format din solişti ai Operei Române din Bucureşti) şi Magic Violin – un duo compus din fiicele lui Emy Drăgoi – Alessia & Bianca. Invitați de onoare ai spectacolului sunt actorii Horațiu Mălăele şi Medeea Marinescu, pe care o veți vedea într-o iposta­ză mai puţin cunoscută, de interpretă a mu­zicii gospel.

(Spectacolul va avea două reprezentaţii, la ora 15 şi, respectiv, 19. Biletele costă 109 lei şi pot fi achiziţionate online sau la casa de bilete a TNB.)

Ștefan Bănică – „S-o facem lată…    de Crăciun!”

Din motive pandemice, Bănică a fost silit și anul ăsta să sară peste tradiţionalele lui concerte de Crăciun de la Sala Palatului. Totuşi, nu s-a lăsat învins, şi le-a dat întâlnire fanilor săi pe 21 decem­brie, la Berăria H. Solicitarea de bilete a fost însă atât de mare, încât organizatorii s-au văzut nevoiţi să suplimenteze spectacolul cu încă o zi, pe 22 decembrie.

(Biletele pot fi achiziţionate de pe yellow tickets.ro şi au preţuri cuprinse între 49 lei cat. C şi 149 lei cat. A. Rezervările se fac pe berariah.ro. Pentru acces vor fi respectate normele privind vac­cinarea/ testarea/ purtarea măștii, ce vor fi în vigoare la data evenimentului!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian