Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu pot rămâne însărcinată” (Răspuns pentru IONELA, F. AS nr. 1093)

Foto: Shutterstock

Eu m-am căsătorit la vârsta de 21 de ani și mi-am do­rit foarte mult un copil. Nouă ani am urmat tot felul de tra­­tamente, dar fără niciun re­zultat. În 1990, am mers cu soțul meu în stațiunea Techir­ghiol, unde am făcut 12 șe­­dințe cu nămol, după care am rămas însărcinată. Me­di­­cii mi-au spus că nămolul mi-a desfundat trompele. Nă­mo­­lul este un adevărat elixir de sănătate, fiind prin­ci­pa­lul agent terapeutic al bazei de tratament Techir­ghiol. Prin credință în Dumnezeu, putem învinge orice boală sau necaz!

(Domnul să binecuvânteze întreaga redacție. Vă do­resc multă sănătate, putere, iar „Formula AS” să aibă cât mai mulți cititori!)

IULIANA – Adjud

„Am sclerodermie și sindrom Raynaud” (Răspuns pentru PAULA – București, F. AS nr. 1488)

Pentru sclerodermie vă recomand Clorură de etil (Chelen) în fiole, dar vă sugerez să luați legă­tura prin e-mail cu o bună prietenă de-a mea care s-a vindecat definitiv de această boală, e-mail: [email protected]

Vă doresc multă sănătate și mulțumiri redacției „Formula AS”. Cu stimă,

COLLEMAN A.

„Soțul meu sforăie îngrozitor” (Răspuns pentru SIMONA – București, F. AS nr. 1490)

Atât unele femei, cât și unii bărbați, sforăie în timpul somnului. Această afecțiune poate fi mai ușoară sau mai severă, când favorizează întrerupe­rea respira­ției și afectează calitatea somnului. Pentru că nu poate să se odih­nească bine, cei care sforăie pot suferi în timpul zilei de som­no­­lență, dureri de cap, de gât și iritabilitate. Cauzele sforăi­tului sunt multe: supraponderalitate, fu­matul, consumul de alcool, su­pra­solicitarea fizică și men­tală, lip­sa de mișcare, anumite medica­mente, cum ar fi somniferele și relaxan­tele musculare și vârsta îna­intată. Sforăitul sever poate duce la hi­perten­siune, la depre­sie, la di­mi­nuarea capacității de con­centrare, la probleme car­diace. Tra­tamentul trebuie să includă: schimbarea stilului de viață, re­nun­țarea la al­cool și la fumat, de­oa­rece alcoolul rela­xează muș­chii și astfel poate duce la blo­carea parțială a căilor respira­torii, iar fumatul duce la iritarea și blocarea căilor respi­ratorii, prin producerea crescută de muco­zități. O poziție corectă în tim­pul somnului (dormiți pe o par­te, nu pe spate, ca să nu blo­cați căile respiratorii) vă poate ajuta.

În cazul în care congestia na­zală vă face să sfo­răiți, încer­cați un medicament antihista­minic sau de­conges­tionant, înainte de a merge la culcare.

* Faceți o gargară cu apă de gură cu mentă, pentru a micșora mucoasa gâtului și a nasului (într-un pahar de apă adăugați o picătură de ulei de mentă).

* Faceți doar gargară, nu înghițiți.

* Schimbați des lenjeria de pat.

* Dacă sunteți alergici, beți ceai de urzică (infuzie, cinci minute, 250 ml apă clocotită turnați peste 1 linguriță de plantă uscată). Consumați trei căni pe zi, ultima cană fiind înainte de culcare.

* O dietă ușoară, în special seara, favorizează somnul.

* Practicați orice fel de sport; cel mai bun ar fi înotul.

* Și aerul uscat contribuie la sforăit. De aceea înainte de culcare, aerisiți bine camera în care dormiți. Vă doresc numai bine!

ZAMFIR E. – Drăgășani, Vâlcea

„Bunicul meu are adenocarcinom de prostată și recidive pulmonare” (Răspuns pentru GEORGIANA, F. AS nr. 1493)

Dragă Georgiana, îți înțeleg teama, pentru că și eu am trecut prin aceeași problemă, tot cu bunicul. Nimeni nu i-a dat nicio speranță, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, am descoperit remediile naturale de la „Secret Herbs”, ELIXIR, DIGESTTON și PEC­TORALIS. În urma curei pe care bunicul meu a urmat-o acum mai bine de trei ani, evoluția stării lui de sănătate a mers spre bine. În prezent este sănătos. I-am modificat și alimentația. La reco­mandările primite, îi prepar zilnic un amestec de pătrunjel, curcumă, măr, curmale și lămâie și se simte excelent. Nu mai urinează cu sânge, nu mai are dureri la urinare și nici urinări dese. Bunicul urmează acum și o altă cură cu grâu încolțit care, de asemenea, i-a făcut foarte bine. Remediile natu­rale le poți găsi sunând la numerele de telefon 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, unde vei primi și alte informații și recomandări care te vor ajuta!

Cu mare drag,

GABY – București

„Am aflat că am degenerescență maculară” (Răspuns pentru ELENA D. – București, F. AS nr. 1494)

Pentru diagnosticul de degenerescență maculară vă sugerez să urmați un tratament cu suplimente ali­mentare: Vitreoxigen, 1 capsulă pe zi, Vitreoclar, 1 capsulă la 2 zile și Maxiver, 1 capsulă pe zi, la prânz. Aceste produse sunt impor­tate din Italia. De asemenea, se va face infuzie din flori de Crăițe, aplicată pe ochi, seara. De ase­menea, puteți contacta firma S.C. Hypericum S.R.L., Baia Mare (tel. 0262/73.13.38) care produce anu­mite suplimente naturiste pentru acui­tate vizuală.

DUMITRU S. – Drobeta-Turnu Severin

„Durerile de spate mă torturează de un an” (Răspuns pentru IONELA S. – Arad, F. AS nr. 1495)

Și eu sufăr de protruzie discală, tot la L4-L5 (probabil este cel mai solicitat disc din partea lom­bară), o durere pe care o resim­țeam în permanență, mai ales sub forma unei arsuri. La fel ca și tine, am făcut fizioterapie și kineto, și cam tot ce auzeam pe la cunoscuți. Am fost, bineîn­țeles, și la neurochirurg, cu RMN-ul, dar acesta a spus că nu este necesară operația și să iau antiinflamatoare. Dar sto­macul meu nu le tolerează de­loc, și așa am ajuns să caut un trata­ment naturist, pe care l-am găsit la „Biona­tura” și se numește Biostem, un produs realizat din plante medicinale, cu efect de regenerare celulară… De la acest tratament mi-a dispărut aproape în totalitate durerea resimțită… Sper din toată inima să nu mai revină.

Sănătate îți doresc!

BIANCA – Iași

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian