Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru CORINA L., F. AS 1495: „Cum pot scăpa definitiv de ulcer?”

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

Carmen Ponoran

Doamnă Corina, pentru că ulcerul gastric este asociat și cu dischinezie biliară, iar tratamentul medicamentos urmat nu v-a ajutat, vă sugerez să încercați o cură gemoterapică, pentru a reduce hiperaciditatea, durerea și să reechi­libreze aparatul digestiv, pentru o digestie eficientă. Extractul din mu­guri de Smochin este principalul remediu gemoterapic cu efect de reglare a secreției gastrice (în caz de hiperaciditate gastrică sau hipoaciditate), la care se adaugă și acțiunea cica­trizantă a leziunilor de la nivelul mucoasei gastrice, efect pentru care se recomandă aso­cierea cu Extract din mlădițe de Afin, și cu Extract din muguri de Arin negru (pentru reducerea infla­mației). În cazul ulcerelor gastrice sau gastro-duode­nale, se recoman­dă cure gemoterapice prelun­gite (până la 6 luni), singure sau aso­ciate tratamentului medicamentos (dacă se consideră necesar). Dacă s-a constatat și existența Helico­bacter pylori, cura se va completa cu Extract din mlădițe de Iar­bă neagră, un anti­septic util pentru refa­cerea funcțio­nalității mucoa­selor. Se ad­ministrează o dată pe zi. Pentru dischi­nezia biliară, com­pletați cura cu Poly­gemma 2 – Căi biliare, o com­binație de extracte gemo­terapice cu acțiune la ni­vel hepatic și biliar. Ad­ministrare: dimineața, Poly­gemma 2 – Căi biliare (2 ml), urmat la 15-30 de minute de Extract din muguri de Smochin (2 ml) și Extract din mlădițe de Afin (2 ml); la prânz, Ex­tract din muguri de Smochin și Extract din muguri de Arin negru (câte 2 ml din fiecare) și seara, Extract din muguri de Smochin (2 ml). Extractele gemoterapice se vor dilua în 30-50 ml de apă, care se bea în înghițituri mici. Îmi puteți scrie pe email – gemoterapie@ gmail.com – pentru alte precizări, îndrumări și, la nevoie, pentru direc­ționarea către un medic spe­cializat în gemoterapie. Numai bine!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia Faltis, Brăila, tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Durerile de cap nu cedează cu niciun tratament (Răspuns pentru MĂDĂLINA – Oradea, F. AS nr. 1497)

Ion Bobaru

Cauzele durerilor de cap sunt multiple, inves­tigarea lor corectă trebuie făcută de medici. Ca terapie complementară, pentru ate­nuarea acestor dureri, vă recomand Picături antal­gice, preparate la farma­cia Faltis. Ele conțin tinctură de Belladonă, de Iederă și de Omag. Se va respecta cu strictețe modul de administrare menționat în prospec­tul ce însoțește preparatul farma­ceu­tic. Dacă sunteți interesată de tra­tament, puteți face comandă la telefon sau e-mail. Livrarea se face prin Fan Cou­rier/ Poșta Română, cu plata ramburs la primirea coletului.

„Tatăl meu are ulcer varicos cu rană deschisă” (Răspuns pentru LARISA, F. AS nr. 1497)

Vă recomand un tratament eficient, atât pentru ulcerație, cât și pentru circulația periferică din jurul ulcerației, care de cele mai multe ori întârzie cicatrizarea ulcerului varicos. Este vorba despre un unguent pentru ulcer varicos, care conține printre al­tele un extract moale de Coada-șoricelului, Cas­tan, Gălbenele și Crețișoară. Vă recomand, de ase­menea, un tratament intern cu Venotrof (amestec de tincturi de Salcâm japonez, Castan, Sachiu și Ginkgo biloba) timp de câteva luni de zile, iar local, o Cremă pentru afecțiuni vasculare, care conține în principal un extract fluid de Castan, Salcâm japonez și semințe de Struguri roșii. Livrarea acestui tratament va fi însoțită de un prospect cu com­poziția completă și modul de administrare a preparatelor. Da­că sunteți interesată de trata­mentul recomandat, puteți face comandă la telefon sau e-mail. Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ramburs la primirea coletului.

ELENA SPÂNU – specialist în medicină naturistă, aparatură electromedicală, nutriție, biorezonanță, cabinet ”Lacrima naturii” București, tel. 0744/87.01.94

„Caut tratament natural pentru adenom de prostată” (Răspuns pentru AUREL S. – Arad, F. AS nr. 1495)

Vin în ajutorul dumneavoastră cu următoarea propunere: există niște remedii preparate în Finlanda, extrem de eficiente: Antibi și Prostis, sub formă de picături. Reduc infla­mația și reechilibrează dereglările hormonale.

Un alt medicament este RQ prostate nr. 1, care se admi­nis­trează dimineața, și nr. 2, care se administrează seara, pentru reducerea din volum a prostatei. Un remediu foarte bun este ceaiul de Ghimpe și Pufuliță cu flori mici.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Sufăr de înţepături şi dureri la limbă” (Răspuns pentru DUMITRU T. – jud. Bacău, F. AS nr. 1423)

Atenţie la alimente! Nu folosiţi alimente intens condimentate sau prea fierbinţi sau prea reci ! Ca tratament, este util Propolisul glicolic, din care luaţi câte 1/2 linguriță,diluat în 1/2 linguriță de miere de albine (preferabil de salcâm). Se administrează după fiecare masă principală. Amestecul îl sugeţi în gură, ca pe o bomboană, înghiţind pe măsură ce se umple gura cu salivă; practic vă clătiţi gura cu acest preparat, după care înghiţiţi conţinutul. Dacă nu are rezultatele dorite acest tratament, contac­taţi-mă.

„Vă rog, ajutaţi-mă! Respiraţia mea miroase a canal!” (Răspuns pentru ANA-MARIA, F. AS nr. 1423)

Folosiţi Argilă gri, de la firma „Algo”, câte o linguriţă cu vârf, de 5-6 ori pe zi. Se ia câte o lin­guriţă după fiecare masă principală, una între mese și o linguriţă seara, la culcare. Se pune conţinutul linguriţei în gură, îl „plimbaţi” prin cavitatea bucală până începe să se umple gura cu salivă, după care începeţi să înghiţiţi amestecul. Important este ca argila să stea cât mai mult timp în cavitatea bucală, pentru a avea timp să absoarbă microflora pato­genă ce declanşează halena! Atenţie, acest trata­ment poate avea ca efect secundar constipaţia! În acest caz, pe măsură ce se formează amestecul de argilă cu salivă, îl scupaţi (parţial sau total, în func­ţie de efectul constipant) nu-l înghiţiţi ! Este util să înghiţiţi cel puţin o parte din argilă, deoarece există riscul ca halena să vină şi din stomac.

De asemenea, este necesar să vă rezolvaţi şi eventualele carii dentare, ce pot declanşa şi între­ţine halena. Dacă acest tratament nu vă satisface total, contactaţi-mă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian