Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiul meu suferă de abces perianal” (Răspuns pentru d-na GHEORGHE – Milano, Italia, F. AS nr. 1334)

1. Fiul dvs. ar trebui să meargă la Institutul „Can­ta­cu­zino” din București, să solicite prelevarea de țesut din abcese și să i se facă un autovaccin. Vă garantez că nu va mai avea niciodată astfel de pro­bleme. Vă doresc multă să­­nătate!

LIVIU – București

2. Această afecțiune se poate ameliora și chiar vin­deca cu un tratament naturist.

* Băi cu un decoct con­centrat de mărul-lupu­lui. Se pune o mână bună de plantă    în 6 l de apă și se fierbe până scade la jumătate. Se fac băi locale și spă­lături vaginale. Băile se fac timp de o săptă­mână, cu pauză de trei zile, apoi se repetă.

* Cură de cea­iuri – flori de coada-șoricelului 20 g, flori de mușețel 10g, frunze de nuc 10g, su­nătoare 10g, urzică 10g, pă­pădie 10g. Se face un macerat la rece. Se pune o lingură din acest amestec la o cană de apă, se lasă de seara până dimineața, apoi se filtrează.

* Supozitoare din seu de vită și usturoi: 200 g seu de vită + 6 căpățâni de usturoi. Se coa­ce ustu­roiul necurățat în cuptorul araga­zului, când este mai moale se scoa­te, se curăță și se face pastă. Seul de vită se topește și se strecoară, apoi se amestecă cu pas­ta de usturoi. Din această compoziție se mode­lează su­po­zi­toare. Se introduce în fiecare seară câte un supozitor în anus. Se folosesc câteva luni, până la vindecarea totală. Multă sănă­tate!

GEORGE G. – Suceava

3. Vă recomand respectarea unei igiene riguroa­se a re­giunii perianale, prin spălarea cu apă caldă și să­pun, urmată de dezinfectarea cu soluție de clo­ra­mină 2% (4 tablete la 1 l de apă).

* Irigarea anală cu soluție de clora­mină 2% de două ori pe zi.

* Aplicarea în strat subțire a unguentului Mi­bazon (se procură numai de la far­maciile vete­rina­re) în regiunea anală și pe­ria­nală de 2-3 ori pe zi.

* Introducerea de unguent Mi­bazon în anus (preparatul este pre­văzut cu sonde spe­ciale de plas­tic), de 2-3 ori pe zi.

* Se va îmbunătăți ali­men­tația prin aport de vitamine și oli­go­elemente, multe salate de cru­dități (varză, morcovi, mere, păs­târ­nac etc.), evitându-se con­di­me­ntele.

* Tinctura de propolis va fi fo­lo­sită atât intern, cât și ex­tern. In­tern: 30 de picături puse pe pâi­ne, de 3-5 ori pe zi, cu 30 de mi­nute îna­inte de mese. Ex­tern: se unge re­giunea afectată de 2-3 ori pe zi, îna­inte de apli­carea un­gu­entului. Cu per­se­ve­rență și răb­da­re, si­tuația fiului dvs. se va rezolva. Multă să­nă­tate!

ZAHARIA P. – Alexandria

4. Pentru abcesul perianal, aplicați frunze de patlagină pe toată suprafața afectată. Se spa­lă frun­zele cu apă caldă, apoi se zdrobesc, se aplică pe locul bol­nav și deasupra se pune o folie de plas­tic. (Puteți să cu­legeți mai multe și să le țineți la frigi­der)

* De asemenea, pu­teți pune comprese cu ceai concentrat de pelin.

* Trebuie să schimbați și alimen­tația. Consu­mați mai multe fructe și ră­dăcinoase: mere, mor­covi, varză, țelină.

* Beți ceai de ros­topască (1 linguriță de plantă la 300 ml apă fiartă).

* Se un­ge locul bolnav cu Ni­doflor, dar nu mai mult de 10 zile, și apoi cu Triam­ci­no­lon. Încercați să eliminați din ali­mentație carnea, ouă­le, brânza. Vă doresc însănătoșire grab­nică!

VALERIA P. – Brașov

„Sufăr de reflux gastro-esofagian cu esofagită” (Răspuns pentru T. A. – Câmpia Turzii, F. AS nr. 1404)

Pentru reflux gastro-esofagian, vă recomand:

* Vitamine și minerale: Ca, Mg, tanin, acid folic.

* Ceai de iz­mă rece, neîndulcit, băut încet. Ceai de coada-șori­ce­lu­lui, păducel (infuzie și tinc­tură), anason, țintaură.

* Suc de cartof crud și suc de gutuie.

CĂLIN T. – București

„Am hipertensiune esențială și obosesc foarte repede” (Răspuns pentru ALEXANDRA T., F. AS nr. 1413)

Sunt convinsă că numai un tratament naturist va ame­­liora starea dvs. de sănătate. Vă recomand un regim pen­tru hipertensiune arterială.

Alimente permise: lapte, ca­fea de orz, pâine fără sare, fructe, legume, carne slabă, peș­­te slab, ouă de prepeliță; alimen­te interzise: pâine cu sa­re, organe (ri­nichi, ficat, creier), carne grasă, gră­simi ani­­­male, conserve, brân­ze­turi grase și sărate, gălbenuș de ou.

Alimente-medicament:

* Usturoi. 60 g usturoi se pun în 100 ml alcool de 90° și se mace­rea­ză timp de 8 zile. Se iau 15 pi­că­­­turi pe zi, în apă în­dul­ci­tă, dimi­nea­ța, pe ne­mân­ca­te.

* De­coct de se­ca­ră. Se pun 30 g se­ca­ră la 1 l apă. Se beau 1-2 căni pe zi.

Se poa­te prac­tica și reflexote­ra­pia, apă­­sân­du-se puternic cu vârful unui deget de o parte și alta a co­loa­­nei verte­bra­le, în dreptul spa­țiu­lui dintre ver­­te­bre­le dor­sa­le 3 și 4 (D3-D4).

Trebuie să se evi­te stre­sul, să se facă plimbări în aer liber și să se con­tro­leze pe­ri­odic tensiunea arterială. Sănă­tate!

CARMEN D. – Timișoara

„Am endometrioză și vreau să fac un copil” (Răspuns pentru RALUCA, F. AS nr. 1416)

Un tratament foarte eficient în astfel de cazuri este fo­losirea ceaiu­rilor și băilor de plante. Pentru baie se pro­ce­dează în felul următor: 200 g de codița-șoricelului ver­de (sau 100 g uscată) se lasă la înmuiat în 6 l de apă, de di­mineața până seara. Îna­inte de culcare, se pune ceaiul pe foc să se încălzească, până dă în clocot. Se strecoară într-o cădiță sau în cada de baie și se fac băi de șezut timp de 25 de minute, după care trebuie să vă înfășurați într-un pro­sop gros (fără să vă ștergeți) și să vă așezați în pat, învelită bine. Aceste băi se fac timp de 10 zile. Ceaiul pen­­tru baie se poate asocia cu coa­da-ca­lului. În această pe­rioadă se poate bea ceai de coada-șorice­lului (3 căni pe zi, înainte de fiecare ma­să). O colegă de-a mea a avut de suferit foarte mult și era pro­gra­mată pen­tru operație. După câte­va băi cu aceste plan­te s-a simțit foarte bine. Ducându-se înapoi la Cluj, me­di­cii au consta­tat că boa­la s-a remis. Vă do­resc sănătate!

MARIA – Suceava

„Caut un leac pentru sinuzită” (Răspuns pentru M. SAFTA – Constanța, F. AS nr. 1454)

* 3-4 frunze de var­ză se zdrobesc cu o sticlă și se așază una peste alta pe frun­te (sau unde este lo­ca­lizată sinuzita).

* Compresă cu hrean proaspăt ras + oțet. Ar fi bine să vă duceți și la un reflexoterapeut. Vă doresc sănătate!

ANDREI – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian