Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sora mea are doi noduli pe pancreas și e suspectă de cancer”

Foto: Shutterstock

Sora mea, în vârstă de 74 de ani, a suferit ani de zile din cauza vezicii biliare, și până la urmă a făcut o colecis­tec­tomie. În timpul operației i s-au descoperit și doi noduli pe pan­creas, de 1 și de 2 cm diametru. Chirurgul a trimis-o la Oncolo­gie, spunându-i că suspectează un cancer de pancreas, dar au trecut deja cinci luni de atunci și ea nu vrea cu niciun chip să meargă. Spune că nu vrea să mai treacă printr-o operație sau să facă cito­sta­tice. Ar exista ceva naturist pen­tru stoparea creș­terii nodu­lilor? Vă rog să-mi răspundeți în pa­ginile revistei. Vă mulțumesc!

L. T. – Iași

„Se pot recupera problemele neurologice după infecția cu Covid?”

Tatăl meu, în vârstă de 69 de ani, s-a îmbol­năvit anul trecut de Covid și a fost internat în spital. N-a avut o formă gravă, dar a făcut trata­ment timp de 14 zile. Cum n-am avut acces la el în această perioadă, abia după ce a ajuns acasă ne-am dat seama că are probleme grave. Nu mai știa cine suntem, cum ne cheamă și unde stăm – parcă i s-a șters memoria! Precizez că n-a avut astfel de probleme înainte de internare și nu știm ce să facem. Aș vrea să aflu dacă se pot recupera problemele neurologice după infecția cu Covid și la cine să apelăm pentru acest lucru. Medicul pe care l-am consultat ne-a spus că nu există soluții, crede că infecția i-a declanșat o demență senilă, dar noi încă sperăm că mai putem să-l salvăm. Cu mulțumiri,

DORU C. – Focșani

„Caut o soluție salvatoare pentru o ulcerație la gambă”

Bună ziua! Am o mare problemă pentru care vă cer ajutorul: tatăl meu suferă de diabet zaharat de peste 11 ani și a făcut o ulcerație urâtă la picior, care nu trece cu niciun tratament. Rana i-a apărut acum 10 luni și se adâncește pe zi ce trece – mai are puțin și ajunge la os! A încercat toate tratamentele recomandate de medic, dar fără fo­los. În prezent e țintuit la pat, nu mai poate să mear­gă, ceea ce cred că-i face și mai rău. Dacă știți vreun leac naturist sau un tratament mira­cu­los care să-i refacă gamba afectată, vă rog să-mi dați un răspuns în revistă. Vă mulțumesc din su­flet! Dumnezeu să vă răsplătească efortul!

CORNELIA – Brașov

(Adresați-vă d-lui ing. chimist Mircea Bocan, pentru a vă recomanda un tratament cu argilă. Tel. 0788/23.38.73)

„De doi ani sufăr de conjunctivită”

Bună ziua. Am 83 de ani și de doi ani sufăr de conjunctivită, pe care am tratat-o conform reco­mandărilor medicului oftalmolog. Din păcate, în urma tratamentului, boala nu s-a ameliorat deloc. În continuare, ochii mei au o secreție abundentă, însoțită de mâncărimi și de usturime. Vă rog să mă ajutați cu un tratament alternativ pentru con­junctivită. Cu drag,

MARIA S. – București

„M-am operat de patru ori de fistulă anală”

Mă numesc Ion și locuiesc de 20 de ani în Spa­nia. Lucrez ca șofer de tir și în urmă cu un an am fost operat de hemoroizi. Am scăpat de ei, dar m-am ales cu o fistulă complicată – o gaură de unde curgea întruna puroi. Nu pot să vă spun ce chin am îndurat. Am stat cu fitile de drenaj câte o lună, apoi iar ope­rație, iar fitile… și așa de un an de zile – în total patru intervenții chi­rurgicale. Am și dureri, mai ales când stau la volan. Știe cineva un remediu naturist care să mă ajute? Aștept răspuns și vă mulțumesc.

ION T. – Spania

„Am spasme nocturne”

Dragi Ași și stimați cititori ai revistei, mi-a venit rândul să cer și eu ajutorul, după ani în care le-am oferit soluții pentru diverse boli celor aflați în nevoi. De doi ani mă confrunt cu spasme nocturne, în somn. Mi se contractă brusc mușchii, sar efectiv în sus, ca un arc, și mă tre­zesc de fiecare dată, iar uneori rămân cu dureri musculare zeci de minute. Nu se întâmplă de la vreun vis urât, eu cred că am o problemă medi­cală și nu știu încotro să mă îndrept. Vă rog să mă sfătuiți cui să-i cer ajutorul sau să-mi indicați un tratament, dacă știți, pentru că din august anul trecut mi se întâmplă tot mai frecvent, mă odih­nesc prost și nu mai dau randament la serviciu. Vă mulțumesc anticipat!

CONSTANTIN S. – București

„Sufăr de afte bucale recidivante”

Am vârsta de 41 de ani și de patru ani îmi apar întruna afte bu­cale. Ciudat e că imediat ce apar aftele, începe să mă doară și gâtul, dan­tura și urechile. Timp de o săp­tămână, nu mai pot să vor­besc, să mănânc sau să beau apă, decât cu mari dureri. Vă rog să mă ajutați cu un remediu naturist. Vă mulțu­mesc.

DANIEL – București

„Îmi «ard» buzele și am gura uscată”

De câteva luni am o senzație de arsură la nive­lul buzelor și îmi simt mu­coasele uscate pe limbă și cerul gurii, mai ales în timpul nopții. Mențio­nez că am 38 de ani și mă străduiesc să am un regim de viață sănătos (soțul meu spune chiar că exagerez). V-aș ruga să-mi indicați un tratament sau să-mi spu­neți la ce medic să merg, în ve­de­rea de­ter­minării cauzelor și trata­men­­tu­lui ce se impune. Vă mulțu­mesc.

CRISTINA – București

„La un an de la operația de fibrom, am scurgeri vaginale”

Sunt cititoarea acestei reviste de mult timp, dar nu am crezut niciodată că o să ajung să apelez și eu la ajutorul dvs. Până la 44 de ani nu am avut nicio problemă de sănătate, dar apoi mi s-a des­co­perit un fibrom uterin, pe care doctorul gine­colog s-a decis să mi-l extirpe. Și acum, la aproa­pe un an de la operație, am probleme, cu toate că am urmat cu sfințenie toate indicațiile medicului. Mai exact, am scurgeri vaginale de culoare ma­ronie, nu abundente și fără miros. Doctorul zice că nu e cazul să mă îngrijorez, dar cum să stau liniștită? Vă rog să mă ajutați cu un tratament na­turist.    Vă mulțumesc!

LAURA D.

„Fiica mea are colită cronică și elimină involuntar gaze”

Dragă redacție, vă cer ajutorul pentru fiica mea, în vârstă de 17 ani. De aproape un an are o problemă de să­nă­tate mai „delicată”: elimină ga­ze involuntar, fără zgomot, dar foarte urât mirosi­toa­re. Am fost cu ea la gastro-enterolog, a făcut co­lonoscopie    și ni s-a spus că are o colită cro­nică. De o jumătate de an face tratament cu En­terol și Salazopirin, dar până acum nu se vede niciun rezultat. A încercat și remedii naturiste – polen, tinctură de propolis, drojdie de bere – tot degeaba. Vă rog din suflet să o ajutați cu un tra­tament care să o vindece definitiv. Nici nu mai vrea să iasă din casă, e complexată și mereu tris­tă. Vă mulțumesc an­ticipat pentru orice sfat!

CAMELIA

„Sufăr de incontinență urinară”

Vă scriu cu speranța că mă va îndruma cineva către un medic bun, ca să-mi rezolv o problemă „rușinoasă”. De vreo doi ani am o suferință care se tot agravează – când îmi vine să urinez, nu pot să mă țin mai mult de 40-50 de secunde. De multe ori mi s-a întâmplat să fiu ori în autobuz sau în locuri publice din oraș unde nu exista nicio toaletă, așa că vă dați seama ce am pățit… Am fost la medic, care după ce a constatat că nu am nimic la prostată, mi-a indicat exer­ciții pentru musculatura pelvină și un tratament, dar nu m-au ajutat deloc. Dacă un cititor al revistei s-a confruntat cu incontinența urinară și a reușit să și-o rezolve medical, îl rog să-mi dea și mie de veste. Sunt disperat, am ajuns să nu mai beau lichide de teamă să n-o pățesc din nou! Vă mulțumesc!

C. B. – Botoșani

„Am o durere în călcâi”

Buna ziua. Am 84 de ani, sunt din Timișoara, iar de o lună a apărut o durere în călcâi, doar la piciorul stâng. Ca să merg, folosesc cârje sau bastonul, pentru că simt că am un cui înfipt în călcâi. Din cauza durerii, evit să calc normal pe călcâi și asta pune presiune pe oasele de sub    degetele de la picior (durerea radiază în alte zone). Durerea este mai puternică dimi­neața, când cobor din pat și nu pot să stau în picioare fără cârje; mai târziu, pot să mă deplasez cu greu. Am fost la ortoped, dar pe radio­grafie nu se vede nimic suspect. Medicul mi-a pus piciorul în ghips pentru 5 zile, dar nu a avut niciun rezultat. Apoi am purtat o perioadă o orteză, în loc de ghips, cu același rezultat. Pi­ciorul nu este umflat si nu are o culoare diferită de celălalt. În ultimul timp, l-am masat cu diverse creme: Untură de bursuc și Teufelkralle, dar fără efect. Vă rog să-mi reco­mandați un tratament naturist pentru boala mea. Mulțumesc anticipat și La mulți ani!

PETRE – Timișoara

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian