Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

– De la lume adunate și-napoi la lume date –

Cum scăpați de chelie

Foto: Shutterstock

Căderea părului, parțială sau totală, lovește mai ales după 40 de ani, 60% dintre bărbați. Motivele sunt numeroase: unele cunoscute și care pot fi în­de­părtate, altele, necunoscute. O cauză a căderii pă­rului, mai ales la bărbați, este seboreea, care con­stă în formarea exagerată de grăsimi pe pielea capu­lui. Chelia seboreică începe la colțurile frunții și în creștetul capului, și duce la o rărire din ce în ce mai accentuată a părului. Iată câteva remedii la care eu am apelat cu succes.

* Suc de ceapă (obținut prin răzuire și presare) – se îmbibă un tampon de vată și se ung bine porțiunile atinse (școala de la Salerno).

* Metoda arabă – se prepară un amestec de ceapă, sare și piper, și se aplică local.

* Frecții cu suc sau decoct de creson – fortifică pielea capului și opresc căderea părului.

* Ulei de măsline plus câteva picături de gaz – se fac frecții energice a pielii capului, seara, timp de 10 zile. A se înveli capul în timpul nopții.

* Tinctură de ardei iute – 200 g ardei iute ma­cerat 7-8 zile, în 100 ml alcool. Se fac frecții ener­gice la rădăcina părului, o dată-de două ori pe săp­tămână.

* Alifie de propolis – frecții zilnice, prin masaj energic la rădăcina părului.

Vă doresc același succes pe care l-am avut și eu. Menționez că remediile se aplică alternativ.

ION N. – Tulcea

Rețetă pentru gălbinare

Bunicul meu, Dumnezeu să îl odihnească, a fost preot de sat, dar foarte interesat de tratamentele populare. Cu ajutorul lor m-a vindecat și pe mine, în anii de școală, de gălbinare. Vă dau rețeta așa cum a folosit-o:

* Se mănâncă vreme de 4 zile numai ridiche neagră, crudă, cu coajă cu tot. Cel mai bine e să fie rasă și amestecată cu un piure de cartofi (fără sare și fără grăsime).

* Se beau două pahare de suc de morcov (unul dimineața, altul seara), pe stomacul gol.

* Zeamă de țelină-ramuri: se bea o jumătate de pahar pe zi, vreme de 10-20 de zile.

* Coacăze negre – suc, de trei ori pe zi, între 100-300 ml, pe stomacul gol.

* Argilă – cataplasme aproape reci, lăsate două ore (dacă nu există senzația de frig, de proastă dispoziție, de dureri). Dacă aplicațiile sunt bine suportate, după câteva zile se vor aplica cataplasme mai groase (2 cm). În caz contrar, aplicați o cataplasmă călduță sau caldă.

Prea puțină bilă

Dacă scaunul este decolorat până la alb, este un semn că ficatul produce prea puțină bilă sau deloc. În acest caz, se bea câteva zile ceai din coji de cartofi. O mână mică de coji de cartofi, bine spă­lați, se fierb cu două căni de apă, timp de 2-4 mi­nute. Ceaiul se bea în cursul unei zile, rece, înghi­țitură cu înghițitură.

Sănătate, că-i mai bună decât toate!

GH. BUTAȘU, pensionar – Pitești

Leacuri din bătrâni

Vă trimit câteva leacuri care se practicau în satul Lisa, de lângă Făgăraș, de către bătrâni.

Dureri de fiere – însoțite de senzație de apăsare și stare de vomă, după mâncăruri grase

Se dizolvă în sucul de la o jumătate de lămâie o linguriță de bicarbonat de sodiu și se bea.

Dureri de spate

Se unge spatele cu miere de albine apoi se ma­sează energic până la absorbția mierii. Procedeul se repetă până la dispariția durerii.

Traumatisme

* Se fierbe o jumătate kilogram fasole albă us­cată. Boabele se strivesc și se aplică pe locul bol­nav, bandajându-se cu o pânză de bumbac. Se va dormi o noap­te cu acest pansament.

* Se aplică pe locurile afec­tate felii de cartofi crud.

Pentru urticarie

* Se face o fiertură de se­cară și se bea apa de câteva ori pe zi.

* La copii – se fierb în părți egale frunze de urzică și soc. După răcire, apa se toarnă peste corpul copilului.

Pentru ulcer

Se prepară un amestec din­tr-un albuș de ou proaspăt cu o linguriță de zahăr pudră și o lingură de ulei de măsline. Bol­navul va lua în fiecare di­mineață din acest preparat câte o lingu­riță, pe stomacul gol, timp de 10 zile.

FLOREA IT

Trei remedii care fac minuni

1. Ceai pentru eliminarea toxinelor din organism

Această cură este bine să fie practicată mai ales în perioada posturilor: 1 linguriță de păstăi uscate de fasole, 1 linguriță de coada-calului, 1 linguriță de urzică, 1 linguriță de flori de soc, 1/2 linguriță țin­taură, 1 linguriță de coajă de lămâie bine spă­lată.

Plantele se amestecă bine, iar din amestecul ob­ți­nut se pun două lingurițe într-un ibric și se toarnă peste ele câte un sfert de litru de apă clocotită. Se acoperă și se lasă 10-15 minute. Se strecoară. Se beau 3-4 căni pe zi, timp de trei săptă­mâni.

2. Cura cu tărâțe de grâu

Cura constă în administrarea zil­nică a cel puțin unei linguri de tărâțe de grâu, amestecată cu apă și miere. Ea poate înlocui micul dejun în tim­pul curei; tărâțele pot fi adăugate și în pre­paratele culinare. Este indicată în obezi­tate, boli de piele, carențe de calciu sau magneziu, litiază biliară, constipație, boli nervoase.

3. Cura cu mere, pentru slă­bit

Se folosesc mere bine coapte și proas­pete. Se mănâncâ timp de 3 zile nu­mai mere întregi sau rase și se bea numai apă sau suc de mere. Revenirea la alimen­tația normală să fie gradată. Astfel, în primele trei zile, 50% din alimente vor fi tot crude: nu se vor consuma carne, zahăr, cafea, lapte, ali­mente prăjite sau conservate. Această cură poate fi un prim pas către adoptarea unei alimen­tații 100% naturale. Totodată, este o excelentă metodă de re­ducere a surplusului de greu­tate și de purificare a orga­nis­mului de toxine.

PARASCHIVA B. – Botoșani

Tratament anti-cancer

Vă transmit o rețetă natu­ristă de luptă contra cancerului care, urmată corect, vindecă tumorile. Tratamentul este cu ulei nera­finat de floarea-soarelui (extras prin presare la rece), amestecat cu vodcă. Astfel: într-o sticluță de 1/4 l se pun 2 linguri mari sau 3 lingurițe cu ulei brut de floa­rea-soarelui și se adaugă o can­titate egală (nu mai mare) de vodcă. Se închide sticla cu dop și se agită bine pentru a se obține o emulsie. Operația aceasta se va face cu circa 1/2 oră înainte de fiecare masă, deci de 3 ori pe zi, timp de 10 zile. Urmează o pauză de 5 zile. Se repetă de 5-6 ori. Cu pauzele respective, va dura circa 3 luni.

Dacă forma de cancer este mai gravă, trata­mentul se va face timp de o lună neîntrerupt, urmat de o pauză de 3 săptămâni. Se repetă de 6-8 ori (deci durează aproximativ un an).

Pe tot timpul tratamentului și încă un an după el, este interzis a se bea vreun pic de alcool, sub orice formă, ar fi: medicament, vin (în afară de împărtășanie), bere, țuică etc. Odată început, trata­mentul nu trebuie oprit, pentru că celulele can­ceroase sunt zgândărite, dar nu distruse încă, și vor porni la atac înverșunat. Tratamentul cu ulei va pu­tea fi început după minimum o lună de la termi­narea tratamentelor medicale (raze, citostatice, alte remedii naturiste).

În cazul unor ulcerații sau fistule, se vor aplica comprese cu ulei brut de floarea-soarelui sau de in (sau combinate), direct pe rană și se vor schimba zilnic.

Se recomandă ca fiind un tratament foarte eficient și pentru: cardiopatie ischemică, diabet zaharat, arterioscleroză; reface echilibrul hormonal și metabolismul hidrosalin. În unele cazuri, a produs și vindecări de ulcere stomacale, varice, adenoame de prostată.

Multă sănătate și încredere în Dumnezeu!

IOANA N. – Iași

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian