Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de micoză în gât” (Răspuns pentru ADRIANA, F. AS nr. 1097)

Foto: Shutterstock

Sunt soră medicală și în practica de spital am întâlnit astfel de cazuri. Recomand câteva metode care nu dau greș.

* Dimineața: gargară cu soluție sărată (3 lingurițe de sare grunjoasă la o jumătate de cană de apă), după care cel puțin 30 de minute nu se va mânca nimic.

* După micul dejun – se iau pastile de Pro­posept, care se vor suge.

* Tinctură de propolis – 10 picături de tinctură de propolis (se găsește în farmacie) se pun într-o linguriță de miere. Se suge lent, apoi se înghite. Nu se bea nici un fel de lichid, cel puțin jumătate de oră. Se iau 5 lingurițe pe zi. Și mai eficient este propolisul solid, care se suge ca guma de mes­tecat. Acest tratament se poate folosi cu succes și pentru cei cu astm bronșic.

GEORGETA P. – Galați

„Am parodontită purulentă cronică evolutivă” (Răspuns pentru RUXANDRA – Constanța, F. AS nr. 1396)

În urmă cu câteva luni de zile, am suferit și eu de o boală asemănătoare, cu diferență că pungile de puroi nu se spărgeau, ci se umflau. Am luat tot felul de antibiotice (Eritromicină, Tetraciclină sau Oxacilină), dar în momentul când întrerupeam tratamentul, boala recidiva. De aceea, vă recomand un tratament foarte simplu, pe care l-am încercat și eu, cu rezultate foarte bune.

* Renunțați – atât pe perioada tratamentului, cât și după (2-4 săptămâni) – la produsele lactate și derivatele acestora, altfel cura nu are niciun efect, deoarece laptele întreține puroiul.

* În locul antibioticelor, con­su­mați bulion și roșii coapte, deoa­rece acestea sunt cele mai bune anti­biotice împotriva puroiului de orice fel, distrugându-l foarte repede și eliminându-l prin urină.

* Nu încercați mai multe trata­mente simultan. Pot avea un efect negativ asupra organis­mu­lui.

* Puneți-vă la punct dantura (extracții, plombe etc.), deoa­rece această boală apare din cauza ne­glijării igienei bucale. Spălați-vă pe dinți de cel puțin două ori pe zi. În spe­ranța că sfaturile mele vă vor fi de ajutor, vă do­resc multă sănătate.

R. B.

„Caut un leac pentru cervicită” (Răspuns pentru IULIANA – Vaslui, F. AS nr. 1397)

Sunt o fidelă cititoare a re­vistei „Formula AS”, nu-mi lip­sește niciun număr de la apariția ei și în fiecare lună o aștept cu nerăbdare, așa cum aș aș­tepta un copil care vine numai o zi pe săptămâ­nă și pe care-l iubesc mult. Uneori răsfoiesc numere mai vechi și recitesc unele articole. Este singura publi­cație pe care o mai citesc, întrucât nu găsesc nimic murdar în ea, care să-ți întineze sufletul. La rândul meu, doresc să-mi ajut și eu semenii, răs­pun­zând unor cititori aflați în suferință, cum este d-na Iulia­na din Vaslui. Am avut și eu cervicită și la recoman­darea medicului ginecolog, care n-a vrut să mă cauterizeze, întrucât după spusele domniei sale, fiind o rană, cauterizarea provoacă altă rană, am ur­mat următorul tratament: zilnic, până la vindecare (aproximativ 2-3 săptămâni), o asistentă medicală îmi pulveriza pe locul afectat Pe­nicilină pudră, o sticluță de fiecare dată. M-am vindecat repede, fără alte probleme. N-a mai rămas ur­mă, ca și când n-ar fi fost.

FELICIA S. – Ploiești

„Cum pot scăpa de lichidul de ascită?” (Răspuns pentru GEORGE F. – Bacău, F. AS nr. 1450)

Vă recomand un regim ali­mentar care să includă urmă­toarele:

* Pâine neagră pe care se va întinde unt proaspăt, produs de țărani (cel din alimentară se face din lapte pasteurizat), iar deasupra se presară ceapă mă­runțită. Se va mânca cât mai multă.

* Se consumă o perioadă mai lungă, sucuri de: lucernă verde (100 ml pe zi), spanac (50 ml pe zi), salată verde (50 ml pe zi), ridichi (50 ml pe zi), suc de varză proaspătă (100 ml pe zi), minimum 15 zile. Sucurile se fac din legume proaspete și se con­sumă ime­diat. Se administrează alternativ, până la vindecarea afecțiunii.

* Rădăcină de pătrunjel – 500 g, fiert 3 ore, în 2 l de apă. Se strecoară și se bea în cursul zilei.

* Rădăcină de urzică, o linguriță la 250 ml apă, fiartă 5 minute. Se beau 2-3 căni pe zi.

* Tinctură din 2 l țuică de prune + 400 g ceapă tocată. Se lasă 15 zile la macerat, după care se strecoară. Se consumă 50 ml, înainte cu 30 minute de fiecare masă, după care se stă culcat pe partea dreap­tă, 30 de minute.

EUGEN T. – Aiud

„Sufăr de gută și crizele s-au îndesit” (Răspuns pentru PETRE G. – Botoșani, F. AS nr. 1474)

Consumul de carne și organe (rinichi, inimă, ficat), mâncărurile grase și greu digerabile, fac ca acele de acid uric, să se localizeze în articulații, pro­vocând dureri. Se vor consuma multe legume și sucuri naturale de fructe (evitându-se carnea).

Pentru tratarea gutei folosiți:

* Suc proaspăt de lămâie (2-3 lămâi pe zi) di­luat cu apă și băut cu paiul (pentru a nu dăuna din­ților).

* Alifie de gălbenele: 150 g un­tu­ră se încinge bine, se pun doi pumni de flori, frunze și tulpini de gălbenele (filimică) și se lasă vasul acoperit până a doua zi, când se în­căl­zește ușor și se strecoară. Se păs­trează la frigider. Este deosebit de eficientă și pentru reumatism, arsuri, eczeme etc.

* Ceai din Ciuboțica-cucului sau Coada-calu­lui, o linguriță vârf la o ca­nă apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi.

* Ienupăr – 2 lingurițe de boabe zdrobite la 200 ml apă rece. Se lasă la macerat 8-10 ore. Se bea zilnic.

MARIANA M. – Cluj-Napoca

„Cum pot scăpa de ulcer duodenal?” (Răspuns pentru MIRCEA J. – Brăila, F. AS nr. 1502)

Fiind o cititoare fidelă a re­vistei „Formula AS”, doresc să fac și eu bine persoanelor care su­feră de ulcer duodenal și gastrită. Eram tineri și soțul meu a căpătat o durere de stomac foarte puter­nică, încât se tăvălea pe jos și se făcea ghem. A fost luat cu sal­varea și dus la spitalul din Râmnicu Vâl­cea. Durerea s-a ame­liorat, dar a fost sfătuit să se ope­reze. Soțul meu a refuzat. O doamnă l-a sfătuit să mănânce dimineața, pe stomacul gol, un cartof crud. Soțul meu a început tratamentul chiar din acea zi. O lună de zile a mâncat un cartof cât o nucă, a doua lună a mâncat doi cartofi cât o nucă, dimineața. Când a mers la medic, la control, l-a bă­tut cu palma pe spate, căci nu i-a găsit nici urmă de ulcer. Acum mănâncă orice și e sănătos tun.

RĂDIȚA B. – Vrancea                                                                   

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian