Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am emfizem pulmonar” (Răspuns pentru LIVIU, F. AS nr. 1375)

Foto: Shutterstock

Dragă d-le Liviu, vreau să vă răspund, în ideea de a vă ajuta, pentru că și eu am fost ajutat. Am 70 de ani și din nefericire am ajuns să nu mai pot respira din cauza problemelor pulmonare, cauzate, în cazul meu de o infecție cu Covid. Am găsit în „Formula AS” recomandări legate de untura de bursuc și miceliu de ciuperci din Finlanda. Am luat legătura cu Cabinetul „Lacrima naturii” din București, tel. 0744/87.01.94 și vă spun că încă din prima zi nu am mai tușit. După o lună, când mi-am repetat radiografia, nu mai aveam nimic la plămâni, niciun fel de sechele. Înainte făceam și febră seara, iar acum sunt declarat vindecat!

Vă recomand cu tot dragul să luați legătura cu doamna doctor de acolo și o să vă ajute. Este un om rar întâlnit în zilele noastre!

Cu respect, vă doresc multă sănătate!

MARIUS SCHIOPOR – Suceava

„Fac crize de spasmofilie din ce în ce mai des” (Răspuns pentru SANDA LAVINIA – Bistrița, F. AS nr. 1406)

Cojile de ou spălate și uscate se mixează și se iau după masă, 1 linguriță, de trei ori pe zi, cu 1/2 pahar cu apă în care s-a stors o linguriță de zeamă de lămâie. Vitamina A + D2, de patru ori pe zi, după mese. Tratamentul se face două săptămâni înainte de ciclu.

VALERIA – Săcele, Brașov

„Am nasul înfundat de peste 20 de ani” (Răspuns pentru AURORA D., F. AS nr. 1475)

Puneți-vă zilnic comprese cu Bitter suedez la nivelul nasului și până la frunte. În scurt timp, na­sul se va desfunda. Sănătate!

MARIANA MARIAN – Cluj-Napoca

„Caut un tratament natural pentru adenom de prostată” (Răspuns pentru AUREL S. – Arad, F. AS nr. 1495)

Mă numesc Ion M., am 45 de ani și acum câțiva ani am suferit de ace­leași probleme de sănătate ca domnul Aurel. Mai întâi au apărut simptome legate de po­tență, care fac viața bărba­ților care trec prin așa ceva un adevărat calvar. În plus, uri­nam des, incomplet, cu dureri mari. Mi-am luat până la urmă inima în dinți, am mers la medicul de familie (din fericire, este bărbat și am pu­tut avea o discuție deschisă cu el), iar acesta mi-a dat trimitere pentru medicul specialist. Acela mi-a pus diagnosticul de adenom de prostată și mi-a recomandat un tratament ase­mănător cu cel al domnului Aurel, autorul scri­sorii. Timp de aproximativ doi ani, m-am amăgit că organismul răspunde la acele medicamente, dar în sinea mea realizam că totuși nici pe departe nu mă simt ca înainte. Reîncepusem să mă întâlnesc cu amicii mei, și-ntr-o zi, la o bere, unul m-a tras deoparte și mi-a zis c-a urmat și el un tratament pe bază de extracte de plante, și medicul lui rămăsese uimit de cum îl găsise la control. Amicul meu mi-a sugerat că merită să încerc, pentru că altfel acțio­nează aceste lichide din plante în organism, com­parativ cu medicamentele alopate. Am urmat reco­mandările întocmai, am sunat la tel. 0748/11.24.22, am spus diagnosticul, am trimis rezultatul anali­zelor. Mi-au fost recomandate două produse, Cellforce și Digestton. Am urmat o perioadă de tratament de două luni și după o vreme, după ce organismul le-a asimilat bine, au apărut și primele semne îmbucurătoare: urinatul nocturn s-a rărit și astfel m-am odihnit cum n-o mai făcusem de mul­tă vreme. Am asociat aceste produse și cu alimente care fac ca extractul din plante să acționeze și mai bine asupra afecțiunii. Important e că nu prezintă efecte secundare. Poate este bine să încercați și dvs., domnule Aurel.

Vă doresc multă sănătate!

MARCU ION – Buzău

„Caut un remediu pentru bronșită astmatiformă” (Răspuns pentru ELENA F. – Bistrița, F. AS nr. 1496)

Bronșita astmatiformă este cauzată de o infec­ție virală, bacteriană sau de alergii. Bronhiile se infla­mează, iar cilii (perii mici) care căptușesc trac­tul respirator paralizează. Mucusul se acu­mu­lează și vă face să tușiți puternic, să prezentați dureri, trans­pirații, dispnee, respirație șuierătoare, obo­seală, frisoane sau febră. Bronșita astmati­formă o căpă­tăm și când lucrăm în mediu toxic. Ea este provo­cată și de fumul de țigară, când ne expunem timp îndelungat în zone cu praf sau substanțe chimice.

* Pentru tratarea acestei boli, faceți inhalații cu aburi. Fierbeți apa într-un vas, apoi adăugați câteva picături de ulei de mentă, de eucalipt sau de pin (alternativ). Acestea ajută la înmuierea mu­cusului din căile respiratorii blocate, având și unele proprietăți bacteriene.

* Consumați ceaiuri din următoarele plante: Lumânărică, Cimbrișor sau Cimbru de grădină, Pătlagină, Nalbă-mare, Roiniță, Plămânărică (al­ter­nativ) în amestec sau separat. Fierbeți o cană de apă în clocot, adăugați o linguriță din una din plante, lăsați la infuzat timp de 5-10 minute. Beți câte trei căni pe zi.

* Consumați multă miere polifloră, în care adăugați câteva picături de propolis și zeamă de lămâie.

* Un tratament naturist eficient pentru tratarea acestei boli este cura cu ouă de prepeliță. Aceasta durează 40 de zile. Se iau în fiecare zi (dimineața, pe stomacul gol) câte șase ouă crude, după care nu se mănâncă nimic cel puțin o oră. Se face pauză 21 de zile și, dacă e ca­zul, tratamentul se reia încă 40 de zile.

* Continuați cu multă vita­mina C.

* Evitați băuturile al­coolice, tutunul și cafeaua.

Pentru uz extern

* Pregătiți o cataplasmă din 100 g făină de muștar cu apă caldă (25-30º) până se formează o pastă moale, care se așează între două bucăți de tifon și se pune la locul dureros timp de 15 minute. Aceasta activează circulația și face să dispară durerea.

* Alt remediu sunt compresele pe piept, cu ulei de lavandă sau eucalipt, cu oțet de mere, care acționează la nivelul bronhiilor.

* Tratament balnear în stațiunea Băile Govora.

Vă doresc multă sănătate!

E. ZAMFIR – Drăgășani

1 Comment
  1. Buna. In anul 2020 decembrie, mi-a disparut gustul si mirosul. Nu stiu daca am avut covid. Ce pot lua ca sa imi recapat mirosul si gustul?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian