Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cosmetică din stupul albinelor: Rețete cu PROPOLIS

Foto: Dreamstime

Bun pentru sănătate, este bun și pentru obraz. Propolisul protejează pielea, reduce inflamația și iritația, combate infecțiile fungice, bacterie­ne și virale, ajută la reducerea cica­tricelor și accelerează vindecarea și regenerarea țesuturilor. Pentru urmă­toarele preparate, folosiți tinctură de propolis 30% (preparată cu alcool sau cu glicerină). Se găsește în far­macii.

Mască pentru ten mixt

Ingrediente: 2 linguri piure de fruc­te, 5 picături tinctură de pro­polis.

Pregătiți un piure de fructe proas­pete (mere). Se amestecă 2 linguri din piureul de fructe cu tinctura de propolis. Se aplică masca pe față timp de 15-20 de minute, apoi se clă­tește cu apă rece.

Mască împotriva acneei, coșurilor și a tenului gras

Ingrediente: 2 linguri argilă, apă, 5 picături tinctură de propolis.

Amestecați argila cu apa până ajunge ca o cremă, apoi adăugați tinc­­tura de propolis. Întindeți ames­tecul pe față și lăsați să se usuce (15 minute), apoi spălați.

Mască nutritivă

Ingrediente: o lingură miere, o lingură brânză de vaci, o jumătate linguriță ulei de măsline, 5 picături tinctură de propolis.

Amestecați mierea cu brânza și cu uleiul de măsline până la omoge­nizare, apoi adăugați tinctura de propolis. Aplicați preparatul pe față și lăsați să acționeze 20 de minute. Clătiți cu apă caldă.

Șampon cu propolis

Ingrediente: o doză de șampon, 15 picături tinctură de propolis.

Adăugați tinctura de propolis la doza de șampon pe care o folosiți în mod obișnuit și spălați-vă părul. Eli­mină mătreața, previne apariția ei și, totodată, combate îngrășarea excesi­vă a părului.

Rețete cu POLEN

Este colectat de albine de pe sta­mi­nele florilor. Foarte bun pentru sănă­tate, în uz intern, polenul este și un elixir de frumusețe. Este foarte bogat în proteine, aminoacizi și vita­mine. Polenul proaspăt este mai efi­cient pentru îngrijirea frumuseții.

Mască regenerantă

Ingrediente: 2 linguri miere de salcâm, o linguriță polen.

Amestecați într-un bol de sticlă mierea cu polenul, până la omogeni­zare. Întindeți preparatul pe față, lă­sați să acționeze 20 de minute, apoi în­depărtați-l cu apă călduță.

Mască împotriva ridurilor

Ingrediente: un cartof mic, un găl­benuș, o linguriță de polen, 2 lin­guri lapte.

Amestecați polenul măcinat (dacă e uscat) în laptele cald. Fierbeți car­to­ful în coajă, decojiți-l și zdrobiți-l. Adăugați gălbenușul, laptele cu pole­nul, amestecați bine și întindeți pasta pe față. După 20 de minute, clătiți cu apă călduță.

Tonic cu mușețel, polen și miere

Ingredinte: o cană apă, 3 linguri flori de mușețel, o lingură polen, o lin­guriță miere.

Puneţi pe foc apa şi, când cloco­teşte, opăriți cu ea mușețelul. Lăsaţi-l la infuzat 20 de minute, strecuraţi. – Măcinați polenul și puneți-l la în­mu­iat în 2 linguri din infuzia astfel pre­parată. Amestecați mierea, polenul înmuiat și infuzia de mușețel. Puneți soluția în recipient de sticlă la rece, nu mai mult de 5 zile. Agitați bine înainte de folosire. Pulverizați tenul dimineața și seara. Combinația de ingrediente ajută la reglarea pH-ului pielii, estompează petele şi coşurile, calmează, hidratează și catifelează.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian